на дъннинг-крюгер замириса яко в тая тема
И що ме се струва Коко, че ти зададоха баналния въпрос "кой и как е мерил температурата в 19-ти век, та го цитираш ?". (Има се предвид "мерил по целия свят", за да каже каква е била средната)
Това което ти казва батко ти FearMe, че ако Слънцето се изпърди гръмогласно, температурата ще скочи с 10 градуса за много следващи години.
Ако си пръцка едвам-едвам, ще са някакви мижави десети от градуса, които самовлюбения хомосапиенс ще си ги припише на себе си - къде от суета, къде от меркантилност ("мога ли аз сега да изкарам едни пари шашкайки другите").
Стряскащо е да не я знаеш тази да я наречем теза !
Която теза се е случвала многократно в миналото, както в много далечното, така и след христо. Като се е случвала и в двете посоки - и запотляне, и застудяване. ... можеш да потърсиш картината от 17-ти век (17-ти мисля че беше) на която е изобразено как лондончани карат кънки по замръзналата Темза.
А иначе поздравления, че проумяваш, че лозунгите в стил "да спасим майката Земя" са най-обикновени сълзливи глупости за дебили.
--------------------------
"запотляне" - много обичам правописните грешки които са си точно на мястото и никога не ги поправям.