Страница 14 от 707 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #196

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Ице, ти чел ли си я тая клетва....нито една дума в клетвата не вменява безрезервно отдаване и задължения....още повече ако това застрашава твоя собствен личен живот...сЧига са тръшкай,,, сЧигааааа

    Mega одобрява това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #197

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Ти гледай сега, как част от персонала на втора градска в София ще повтори номера с оставките...или ще откажат да участват.

    Интересна статия отпреди 5 години
    https://www.nature.com/news/engineer...tJ2KB9-KF7-g_M
    Накратко, една 5-годишна статия (която се отнася за по-ранна работа, например, 2013 г.) изрично посочва, че в САЩ са проведени практически изследвания за модифициране на коронавируса на китайския прилеп, който може да бъде предаден на хора и да предизвика остър респираторен синдром, който много наподобява случилото се в началото на 2020 г. Такова съвпадение...


    тая карта нещо временно се беше прецакала, но се оправи
    https://gisanddata.maps.arcgis.com/a...23467b48e9ecf6

    ето друга
    https://www.google.com/maps/d/viewer...5612569995&z=6
    картата се прави от доброволци
    https://www.reddit.com/r/CovidMapping/
    https://discordapp.com/invite/45epshv
    и още
    https://coronavirus.app/map
    https://www.mapbox.cn/coronavirusmap/#4.91/43.23/24.9


    https://informationisbeautiful.net/v...phic-datapack/

    Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-03-20 в 20:59.

  4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #198

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Страници от една книга от 1984-та, ако някой я е качил ще ме извините.

    Прикачени изображения Прикачени изображения
    TRENDS, Kasap, ccankov73 и 1 други харесват това.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,434
    #199

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    текущата ситуация с коронавируса в Италия



    Ако смятате, че е по-добре в останалата част на Европа, грешите. Темповете на растеж в цяла Европа са забележително сходни. Всички останали "ще бъдат като Италия" след 9-14 дни. По-долу е потвърждението на това.



    Ето коронавирусните данни (9 март), наслагвани на дати, изместени към посочените дни. Една от тези страни, Япония, не е като останалите. Япония е загадка, тъй като населението й е по-старо от Италия, а коронавирусът заразява, както е известно, предимно възрастни хора.

    Схемите са различни, докато достигнат около 50-100 случая, а след това стават експоненциално подобни (броят на пациентите с хабола се увеличава с около 10 пъти за седмица и половина).

    Обърнете внимание, че вляво е логаритмична скала, а не обикновена.

    Освен Япония, интересна е и Южна Корея. Тя беше на същата крива на растеж преди 7 дни и дори изпревари Италия. Мерките, които Южна Корея предприе тогава (като се вземе предвид времето, отчетено за измерванията), изглеждат ефективни - експоненциалният растеж все още продължава, но сега периодът на удвояване намаля до нивото на Япония.



    https://github.com/CSSEGISandData/COVID-19
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #200

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Когато фен на https://www.imdb.com/title/tt0086567/?ref_=nv_sr_srsg_0 започне да работи в китайска биоуепън лаб и се вдъхнови от https://www.ndemiccreations.com/en/22-plague-inc

    тадаа!

  7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #201

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Усещате ли как хитрите комунисти в Китай се опитват успешно да срутят капитализма с масовата истерия наречена корона-вирус? Накрая да не се окаже, че такъв вирус въобще няма, а всичко е само добре организирана и раздухана истерия по медиите.

    Капитализмът е чао. Пак ще трябва да се въвежда комунизъм.

    Прикачени изображения Прикачени изображения

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #202

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Преди малко до мен достигна едно писмо от тип "предай нататък".

    Не знам доколко е достоверна информацията вътре, не все пак реших да го публикувам тук, защото така като гледам, препоръките в това писмо най-малкото няма да навредят, но пък са лесно изпълними и биха били полезни (ако са достоверни разбира се)
    (и отделно - ако това вътре е вярно, то хипотезата за лечебните свойства на ракията при тази конкретна зараза, също се потвърждават косвено).
    Публикувам го текста едно към едно, като ще изтрия само един кратък пасаж с разни религиозни благодарности.

    СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,Моля Внимателно да ПРОЧЕТЕТЕ, ОБМИСЛИТЕ И ПРИЛОЖИТЕ информацията:
    От Милано, близък сътрудник на неправителствена организация, посветена на разпространението на здравни съвети, предава препоръките на д-р Лидия Рота Вендер, хематолог и президент на ALT (Асоциация срещу тромбозата и сърдечно-съдовите заболявания) в Италия, която от години работи доброволно с тази нестопанска институция и обяснява какво представлява Коронавирусът и как да се процедира в случай на възможна зараза.
    „ Вирус не се спира с паника, а с интелигентност.
    От млад изследовател, който от кантон Шенжен, Китай беше преместен в Ухан, за да си сътрудничи с Целевата група, която се бори с коронавирусната епидемия, ние с ентусиазъм получаваме и предаваме тази ясна, проста и достъпна информация за всички, като точно описват как вирусът се предава от един човек на друг и как може да бъде неутрализиран в ежедневието ни.
    Коронавирусната инфекция не причинява простуден нос или кашлица със настинка, а суха и груба кашлица, това е най-простото за разграничаване.
    Вирусът не издържа на топлина и умира, ако е изложен на температури по-високи от 26-27 градуса, поради което горещите напитки като инфузии, бульони или просто гореща вода трябва да се консумират обилно през деня. Тези горещи течности неутрализират вируса и са лесни и приятни за поглъщане. Избягвайте да пиете ледена вода или напитки с лед (кубчета) или сняг за тези в планината (деца). За тези, които могат, слънчеви бани.
    Коронавирусът е с голям размер (диаметър 400-500 нанометра), така че всеки плат може да го спре, не са необходими специални маски в ежедневния живот.
    Различно е положението на лекарите и здравните работници, които са изложени на тежки товари на вируса и те трябва да използват специално оборудване.
    Когато вирусът е на метални повърхности, той оцелява около 12 часа, поради което при докосване на метални повърхности като врати, уреди, транспортни парапети и др., ръцете трябва да се измият старателно и да се дезинфекцират с алкохолен гел по възможност.
    Вирусът може да живее вложен в дрехи и тъкани между 6 и 12 часа, обикновените детергенти могат да го унищожат, препоръчва се елементи, които не могат да се мият всеки ден, да бъдат изложени на слънце и вирусът ще умре.
    Както бе посочено:
    Първо вирусът попада в гърлото, причинявайки възпаление и усещане за сухота. Този симптом може да продължи между 3 и 4 дни.
    Вирусът пътува през влагата, намираща се в дихателните пътища, слиза в трахеята и се инсталира в белите дробове, причинявайки пневмония, която продължава около 5 или 6 дни.
    Как можете да избегнете заразяване.
    Предаването на вируса обикновено става чрез директна инфекция, докосване на тъкани или материали, върху които се намира вирусът. Измиването на ръцете ви е от съществено значение.
    Вирусът оцелява в нашите ръце само за около 10 минути, но през това време могат да се случат много неща, триене на очите, докосване на носа - това позволява на вируса да влезе в гърлото ви. Ето защо, за наше добро и добро на всички, мийте ръцете си често.
    Можете да се гаргарате вечер и когато можете през деня топла .вода
    Дезинфекцирайте компютърната клавиатура и мишката. Волан на автомобила.
    НОВИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
    Новият коронавирус на NCP може да не показва признаци на инфекция в продължение на много дни, преди които не е възможно да се знае дали човек е заразен. Но когато се прояви температура или кашлица и отиде в болницата, белите дробове са с 50% фиброза, вече е късно!
    Експертите от Тайван предлагат да се прави проста проверка всяка сутрин:
    Вдъхновете дълбоко и задръжте дъха си за 10 секунди. Ако се постигне, без кашлица, без затруднения и или чувство на потискане и т.н., това показва, че няма фиброза в белите дробове, което показва липсата на инфекция. Необходимо е в тези критични моменти да се прави тази контрола всяка сутрин в среда с чист въздух
    Това са сериозни и отлични съвети от японски и китайски лекари, които лекуват COVID-19. Всички трябва да поддържаме устата и гърлото си винаги ВЛАЖНИ, никога СУХИ, трябва да пиете 2-3 глътки вода поне на всеки 15 минути!!!
    ЗАЩО? Дори ако вирусът попадне във вода или други течности през устата, той ще премине през хранопровода директно в стомаха, където стомашните киселини ще унищожат, ОБАЧЕ ако не пиете достатъчно вода редовно, вирусът може да премине постепенно към дихателните пътища и оттам да стигне в белите дробове, където е реалната му среда за развитие и където с него ще трябва да се справя вече имунната ви система.
    Споделете тази информация със семейството, приятелите и познатите за солидарност и човешка взаимопомощ.
    ПОМНЕТЕ, ЧЕ ЧОВЕШКИЯТ ИМУНИТЕТА Е УНИКАЛНА СИСТЕМА, но страха и стреса ГО ПОНИЖАВАТ.
    ТАКА, ЧЕ БЪДЕТЕ СМЕЛИ И С ДОБРО НАСТРОЕНИЕ������
    И нека Бог и Силата бъдат с нас������
    ivodivo и milanov харесват това.

  10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #203

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Непрекъснато влажна уста и гърло се постига лесно с дъвки....
    Mega одобрява това.

  11. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #204

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Като че ли честото гаргарене "по" ми допада ... с гореща или по-добре с огнена вода

  12. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    406
    #205

    2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Ако иде човек в сауна трябва да го умори даже да е в белите дробове. Трябва да се пробва.
    Митко, най-добре греяна 60 градусова ракия.

  13. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #206

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Като че ли честото гаргарене "по" ми допада ... с гореща или по-добре с огнена вода
    Кандисвам на греяно червено вино с черен пипер....

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #207

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Аз съм си отворил едно каберне още от 20:00 и така като гледам, всичкото ще го изгартаря на стайна температура ... и утре сутринта пак ще се чудя що ми е тъмновиолетов езика
    edi1 одобрява това.

  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #208

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Кандисвам на греяно червено вино с черен пипер....
    Това помага много и срещу суха кашлица!

  17. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #209

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Непрекъснато влажна уста и гърло се постига лесно с дъвки....
    То не е точно "влажна уста", а е често преглъщане с течности, за да може ако има попаднала гадинка в устата, то тя да иде в стомаха, а не в белите дробове.

  18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #210

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Прав си, инхилации си трябват.
    Дори и да не помагат, поне ще е по-весело.

    А за гърлото съм съгласен с докторята - трябва да се кваси редовно!
    Mega одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 707 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 983
    Последно: 25-04-24, 22:17
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе