Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24

Няма смисъл?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Няма смисъл?!

Напълно съм съгласен. На нашата страна и гражданите й им липсва контрол. Закони имаме (вече), всички се надпреварват да ни хвалят за това, как законите ни били едни от най-модерните в Европа, били по еди-какви си модели и образци - изобщо, излиза, че всичко ни е супер откъм нормативна база. Аз съм склонен да се съглася. Но това, което липсва, е КОНТРОЛЪТ върхо спазването на законите и правилата. Точно затова трябва да направиш каквото се изисква от теб - да подадеш жалба, да дадеш показания и да сътрудничиш на разследването. Тогава и само тогава ще можеш да изискваш действие от страна на МВР.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Няма смисъл?!

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Напълно съм съгласен. На нашата страна и гражданите й им липсва контрол. Закони имаме (вече), всички се надпреварват да ни хвалят за това, как законите ни били едни от най-модерните в Европа, били по еди-какви си модели и образци - изобщо, излиза, че всичко ни е супер откъм нормативна база. Аз съм склонен да се съглася. Но това, което липсва, е КОНТРОЛЪТ върхо спазването на законите и правилата. Точно затова трябва да направиш каквото се изисква от теб - да подадеш жалба, да дадеш показания и да сътрудничиш на разследването. Тогава и само тогава ще можеш да изискваш действие от страна на МВР.

<div align="right">оргинално мнение на stfn</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

КОНТРОЛ от кого!?!

Съжалявам, ако написаното по-долу на някого му прозвучи твърде политизирано или песимистично. Адресирам го към свободомислещите: (неполитизирани, неидеологизирани, с чувство за здрав разум и здрава логика), с възраст над 18 години и поне минимум житейски опит. Нека най-напред да си отговорим на следните въпроси:

1. Може ли да има истински контрол без ИСТИНСКИ контролни органи ( независещи от политически, икономически и мафиотски интереси)?

2. Има ли поне едно правителство, което да е създало през последните години такъв ИСТИНСКИ, действащ контролен орган?

3. Ако случайно се появи такъв ИСТИНСКИ контролен орган, може ли той да действа като трибунал - да открие виновниците, да докаже вината им, да ги осъди и да изпълни присъдата?

ЗА МЕН ОТГОВОРЪТ Е ЕДИН - НЕ

4. Не се ли е превърнала цялата цялата политическа, икономическа, правна и социална система в собственото си отрицание?

5. Шири ли се повсеместна корупция, хамелеонщина, пълна липса на чувство за национална идентичност, а често и на елементарен морал?

6. Провалиха ли се всички партии, коалиции, червени, сини, зелени жълти, лилави и какви ли не още в опитите си да ни "демократизират?

ЗА МЕН ОТГОВОРЪТ Е ЕДИН - ДА

Зная, че този форум има друга насоченост, но си мисля, че в него влизат достатъчно и предимно интелигентни хора, които виждат не сами екраните на мониторите си, а и живота около себе си и могат да си отговорят сами на тези и още много други "неудобни" въпроси. И тогава ще стигнат до извода: "Е оти изручахме жабетата?"

4. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Няма смисъл?!

Вълчо,... не вдявам. Не разбрах, защо описа демокрацията, такава, кавато никой от нас не е забелязал, именно тук?

Отвори няква тема за политика и се излей там - напиши есе! []

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Няма смисъл?!

Ами нали е дъра-бъра - весело да става.

Ако не вдяваш - приеми го като виц и ми се посмей от сърце на "глупостите".

...Един наивен вълк на средна възраст

PS вижте и това. Може да наведе желаещите да пишат жалби на някои мисли:

http://www.zone168.com/news.html?dat...tory=01201.htm

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Няма смисъл?!

Прав е Кумчо Вълчо, колкото и да е неприятно това ...

Шапката, гащите, багажа и бегаме ...

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Няма смисъл?!

Malone, Malone.....

Само двамата ли? Само ние ли можем да си позволим да приемем нещата такива, каквито са!?!

Когато сутринта препрочетох написаното си помислих:

"Ей сега привържениците на "гражданското общество" ще ме разкатаят".

Заблуда. Очаквах да бъда аргументирано оспорен, може би иронизиран или даже да споменат всичките ми роднини от женски род. Нищо подобно: Страх и гузно мълчание.

Жалко.... и тъжно.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Няма смисъл?!

...

"Само двамата ли? Само ние ли можем да си позволим да приемем нещата такива, каквито са!?!

Когато сутринта препрочетох написаното си помислих:

"Ей сега привържениците на "гражданското общество" ще ме разкатаят"."

"Нищо подобно: Страх и гузно мълчание. "

Горното не се връзва с долното.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Няма смисъл?!

Malone, "You'll never walk alone" - двама сте! []

11. Тук е от
    Aug 2003

Няма смисъл?!

Един пример: На познат, който живее в Студентски град преди около година му откраднаха компютъра. Подаде жалба. Скоро го намериха при опит да бъде продаден. Но понеже ПеЦето било веществено доказателство не искат да му го върнат. Делото на крадеца още не е влезло в съда. Там кой знае колко време ще се точи процедурата.

НЯМАМ ДУМИ

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. К-стъкла - има ли смисъл?
    От prt във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 192
    Последно: 26-08-24, 01:43
  2. Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка
    От zhelko във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 280
    Последно: 31-08-17, 13:58
  3. Има ли смисъл от промяна на ампеража
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 17
    Последно: 18-10-10, 22:17
  4. Маслен радиатор - има ли смисъл?
    От svetlik във форум Електрическо отопление
    Отговори: 28
    Последно: 26-10-06, 21:49
  5. Има ли смисъл да пиша на ...
    От hipo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 30-01-02, 06:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе