Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 24

Няма смисъл?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Няма смисъл?!

Тази сутрин, 22 Септември 2003 г., в 3:31 часа е открадната апаратура за около 700 лв от жилищен блок. След установяване на липсите се обадих лично на тел.797127 - телефон на дежурния служител в 8-мо РУ на МВР. На въпросът ми каква е процедурата в такъв случай - да дойда до управлението да подам жалба, или ще бъде пратен човек (екип) за оглед на място, за мое учудване ми бе отговорено: "Няма смисъл да подавате жалба, нито да пращаме някого, ние нищо не можем да направим, просто си сложете нова апаратура".

Дали нещо е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ НАПРАВИ за откриване на крадците не мога да кажа, не съм компетентен по въпроса. Дали нещо ЩЕ СЕ НАПРАВИ, дори и да е възможно, мисля че може да каже всеки наш сънародник (знам го и аз от личен опит). Но че дори НЯМА СМИСЪЛ ДА ПОДАВАМЕ ЖАЛБА - мисля, че това вече е прекалено.

Дали нещо е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ НАПРАВИ? Мисля, че от съответното управление трабва поне да погледнат на място за какво става въпрос, да проведат разговор с мен и с някои от живущите там, и тогава да решат. Подробности няма смисъл да бъдат посочвани тук. За снемане на отпечатъци и подобни процедури в такива ситуации вероятно няма пари и време. Ако парите са проблем, би могло срещу заплащане на пострадалите лица да се даде възможност да изискват извършването на необходимите процедури, повечето не биха отказали. Ако проблем е времето, нека се обясни, че органите на МВР са заети с "борбата с престъпността", и не могат да се занимават с кражби. В повечето случаи обаче разкриването е въпрос на желание, а не на липса на пари и време. Може би трябва и да спомена, че преди около месец случайно засякох групичка "нощни работници" да опразват един склад, и когато се обадих на тел.166 ми обясниха, че нищо не могат да направят, защото аз не мога да им кажа към територията на кое районно управление се води въпросният склад. И това при положение, че им дадох адреса и им описах местоположението, трябвало и да знам кък кое управление е складът.

Дали НЯМА СМИСЪЛ ДА ПОДАВАМЕ ЖАЛБА? За МВР е по-удобно да не бъде подадена. Ясно е. че кражбата няма да бъде разкрита, а подаването на жалба ще доведе до по-нисък процент на разкриваемостта. Ако все пак крадците по някаква случайност бъдат хванати, примерно по друг повод, и у тях бъде нашата апаратура, как ще може ние да разберем това, и каква вероятност има да си я получим? Точно това е и поводът да бъде написано това писмо.

Дали нещо ЩЕ СЕ НАПРАВИ? Въпросът остава открит.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Няма смисъл?!

Скоро имаше тема пусната от СТРАХ с подобен проблем

Явно кражбите придобиват масов характер [V]

Лошото е че това са хора много наясно какво всъшност крадът или казано по нашески "ГОЛЕМИ КОПЕЛДАЦИ който плачат за ЕДИН по-ГОЛЯМ ОТЗАД......"

А за органите на реда - това е към рубриката "no comment"

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Няма смисъл?!

etg, защо не се обадиш в някой вестник и не ми разкажеш какво се е случило. Така полицаите ще си размърдат задниците.

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Няма смисъл?!

Аз те съветвам да пуснеш E-mail на следните адреси, като напишеш точно това, което си написал тук.

Поне има някаква вероятност нещо да се случи.

Не забравяй да изпратиш същото и на пресата, адреси ще намериш достатъчно. Този факт задължително го спомени в писмата до МВР.

minister@mvr.bg

bborisov@mvr.bg

spvo@mvr.bg

Така се изгражда гражданско общество. Като си мълчим и чакаме белезниците от БУЛАКТ и BSA няма да постигнем нищо.

6. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Няма смисъл?!

Направих го преди да пусна темата тук.

Това, дето съм го написал по-горе, е копие от майла до:

minister@mvr.bg

bborisov@mvr.bg

trud@zgb.bg

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Няма смисъл?!

Да се обадиш на полицаите за такава кражба наистина е безпредметно занимание. При това вероятно ще се наложи да отговаряш писменно и на следните не много удобни въпроси:

1.Законна ли е тази апаратура?Регистрирана ли е в КРС?

2.Имаш ли съгласието на всички живеещи в блока да я монтираш там?

3.Не извършваш ли с нея незаконна търговска дейност и плащаш ли си данъците?

4.И т.н.

Резултата накрая ще е:"Оплачи се сине, да ти мине"

Този процес ми е много познат от зората на кабелната телевизия - крадеше се всичко, което стоеше по покривите, в подпокривните пространства и изобщо на "достъпни" места. Когато тази дейност се урегулира и кабелните оператори си прибраха техниката на значително по защитени места кражбите станаха рядкост. За това ще цитирам баба си: "Покрито мляко котки не го лочат". А иначе жалко за седемстотинте лева - пари са си!

8.  

9. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Няма смисъл?!

За въпросите не се притеснявам, макар че едва ли имат пряко отношение към случката.

А апаратурата на кабелната е на същото място - 3 кутии на стената, две са мои, едната на кабелната.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Няма смисъл?!

Пиши жалба, адресирана до началника на РПУ!

В нея изложи фактите, такива каквито смяташ, че е необходимо. Тяхно задължение е да направят оглед. Дежурният ти е казал да не го правиш, защото единственото, което може да ги задължи да свършат някаква работа е именно писмена жалба, а това е значело край на разпивката.

Гарантирам ти, че в полицията има и работливи хора (за съжаление малцинството), които няма как да направят нещо ако няма жалба (например следващата работна смяна).

Казвам го от опит, тъй като аз самия никога не подавах жалби, смятайки ги за безсмислени, до момента, в който един следовател ми донесе в ръка откраднатите памети от клуба ми и ми се скара (и с основание), че му е много трудно да накара някой да си признава и дела, за които никой не е споменавал дори.

Друг е въпроса какъв е шанса да се разкрият извършителите и още повече вещите.

П.С. Горните въпроси няма да ти зададат. Ако нямаш документи за собственост на такава нескъпа апаратура, която всеки може да си купи и да затрие фактурата, ще ти свършат работа един, два свидетеля на констатацията на кражбата.

11. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Няма смисъл?!

Утре ще подам, не върви да си трайкам

Документи имам - и фактури, и гаранционни карти. За linksys-а поне, за switch-овете също имам, но няма и да ги търся в купчината.

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Няма смисъл?!

Не разбирам много от подобен род идентификации, но Linksys, няма ли някъкъв номер, нещо като MAC адрес, който да не е толкова просто да се смени.

И има ли възможност после по някъкъв начин да се разбере къде и в коя мрежа свети въпросното устройство.

И да питат [МВР или някой друг [B)]] въпросния оператор, аджеба откъде си е купил точно този линк.

13. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Няма смисъл?!

Тия данни съм ги публикувал в раздел "Мрежи", както и във форума на дир.бг.

Едва ли някой ще го засече, идеята е ако го предложат на някого...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Няма смисъл?!

не рядко за сажаление се оказва замесена и полицията ! подобем слу4ей имаше моя крастник само 4е с колата си ..... ! след като се обади на подходящите хора които познава6е в МВР колата му се намери на следващия сен сутринта .....! ако нямаш познати забрави ...! ще вдигнеш малко пара, ще ти кажат няколко думи 4е мн работели по зна4ими проблеми и т.н.... ! дано се лъжа ! дано не се окажа прав ......!!!

на тебе ти желая УСПЕХ !

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Няма смисъл?!

Добре е, че имаш документи за техниката. Така поне ако подадеш жалба и някой и обърне внимание, полицията ще знае какво точно търси. Още повече, предполагам че не си единствения "изпищял" с такава кражба. Лично на мен идеята на Malone повече ми допада - да се разтърсите по околните мрежи за следи от тази техника. Факта, че апаратурата стои близо до тази на кабелния Ви оператор, а тя не е пипната показва, че този, който я е взел е търсил точно това - т.е. вероятно човек от вашия бранш. В момента мрежите се размножават по-бързо от зайците и всеки "пазарува" от където може...

17. Member
    Тук е от
    Feb 2002

Няма смисъл?!

Абе човек, на баща ми Пасата вчера изчезна и полициата предлага да си платим откупа просто....

немам думи........

18. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Няма смисъл?!

Трябва да се подават жалби колкото се може повече защото иначе няма да прокопсаме. Ако не си търсим правата винаги ще ни шибат през панталоните всякакви посерковци от всякакви администрации. За какво се плащат данъци? Ей това е за мен най-големия проблем на БГ - калпави контролни органи. Като няма контрол, няма демокрация и права. Това е. Пиши жалби и ако сички пишем, току виж нещо се промени. Ако не - шапката, гащите и .....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. К-стъкла - има ли смисъл?
    От prt във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 192
    Последно: 26-08-24, 01:43
  2. Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка
    От zhelko във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 280
    Последно: 31-08-17, 13:58
  3. Има ли смисъл от промяна на ампеража
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 17
    Последно: 18-10-10, 22:17
  4. Маслен радиатор - има ли смисъл?
    От svetlik във форум Електрическо отопление
    Отговори: 28
    Последно: 26-10-06, 21:49
  5. Има ли смисъл да пиша на ...
    От hipo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 30-01-02, 06:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе