Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 64

Война на ISP?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Война на ISP?

Не мога да схвана за какво е цялата дандания ?? фрее сървъри има не само в бг . За скороста ли нещо се тревожите ? Ако използвате фрее сървър за виртуален хард през няколко часа то това е много глупаво .

2.  

3. Тук е от
    Jan 2004

Война на ISP?

Ами хайде да сметнем:

Например бубуто има към 3TB данни, това са грубо 3000GB. Гледайки цените на 200GB Maxtor - 182$, двеста да го сложим. 3000$ техника, има и още сигурно но нищо. Неограничения на кабелбг е 60лв на месец. 4500/60=75 потребителя, могат да изплатят техниката за 1 месец. Ако нещо бъркам в сметките и някой е по-запознат с цените да ме поправи. Но някакси ми се струва, че тези безплатни сървъри бързо се изплащат на доставчиците.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Война на ISP?

xsmind, е българска работа []

сметките ти не са мното точни щото си има и други разходи - персонал, кабели хъбове и т.н., още кинти цакат за външния нет... баш 75 за месец не могат... но според вас по колко потребителя има evro.net или digsys ?

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Война на ISP?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ами хайде да сметнем:

Например бубуто има към 3TB данни, това са грубо 3000GB. Гледайки цените на 200GB Maxtor - 182$, двеста да го сложим. 3000$ техника, има и още сигурно но нищо. Неограничения на кабелбг е 60лв на месец. 4500/60=75 потребителя, могат да изплатят техниката за 1 месец. Ако нещо бъркам в сметките и някой е по-запознат с цените да ме поправи. Но някакси ми се струва, че тези безплатни сървъри бързо се изплащат на доставчиците.

<div align="right">Originally posted by xsmind*-*12/02/2004*:* 10:13:15</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Сметката ти не е никак точна. Тези 15 HDD според теб от колко и какви машини би трябвало да се управляват? Да не говорим, че има още една камара разходи за наем на помещения, режийни разходи (ток, телефони, СОТ и т.н.), заплати (и дежурства), наеми на наети линии... Че се изплащат, изплащат се... ама едва ли толкова бързо колкото ти мислиш. А и колкото по-популярен става един free-сървър, толкова по-бързо трябва да се разширява предлаганото пространство, да се ъпгрейдват сървъри и т.н.

А между другото, аз вече нямам достъп до free.evro.net [V]

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Война на ISP?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">[ между другото, аз вече нямам достъп до free.evro.net [V]

<div align="right">Originally posted by Slero*-*12/02/2004*:* 13:31:13</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

нема са пуашиш

http://free.evro.net/ :

`ТОЗИ СЪРВЪР Е ДОСТЪПЕН САМО ЗА ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ НА EVRO.NET

Всички кандидат-фенове моля да се обадят на тел: 02/ 989-1527`

да ги форматират дано! [:D]

7. Тук е от
    Jan 2004

Война на ISP?

Добре, не е точна, удвоете я. 200 потребители да изплащат, не 75. Пак се изплащат, при това много бързо. Наясно съм, че има и други разходи, но е факт че инвестицията се изплаща твърде бързо, иначе едва ли щеше да има толкова безплатни сървъри. И че голяма част от клиентите всъщност търсят точно тази услуга, а не използване на интернет.

Лично аз бих могъл да живея без фрий сървърите, дори щеше да ми е по-добре вероятно, нямаше да се занимавам да тегля, пека, изпробвам най-различни игри и програми.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Война на ISP?

Xsmind, вместо да говориш тъпотии по-добре замълчи Опитваш се да налучкваш някои неща, да ти кажа, крайно неуспешно.... Въобще гледам малко хора са наясно защо провайдерите се набутват за фрий хостинг. Накратко причините са две. Първо трудолюбиви юзъри накачват терабайти апетитни неща като на всичкото отгоре си плащат по един или друг начин за това, без да се налага на група платени ъплоадери да се занимават с това. Второ, когато терабайтите са налице могат да предлагат достъпа до техния си фрий сървър като екстра към услугата която предлагат, т.е. за същите пари получавате уникалния шанс да имате оптична свързаност до фрий.блабла.бг . Печалбата от тези сървъри е косвена Фазите са две, когато набират скорост се натискат да имат свързаност отвсякъде и колкото се може по-бързо, и когато са вече популярни и наситени с терабайти - тогава пък далаверата е да си го предлагат само на свои клиенти. Имаме завършен целия неуспешен цикъл в лицето на технолинк.... Peace че имам работа..

10. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Война на ISP?

KOKOSH, мисля че няма човек на който написаното от теб да не му е ясно... []

11. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Война на ISP?

Еми какви са тия дивотии за избиване на пари за хардуера тогаз )

12. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Война на ISP?

Е много ясно че искат да си избият парите []

Слеро дето писа - обяд без кинта нема []

А като добавим и факта, че живеем в БГ ... според мен всичко е избито в минимални срокове...

а това, че и на технолинк и на дата.бг през 5минути през цялото денонощие ми дава че системата е натоварена, да почакам, си правя изводи, че не инвестират достатъчно вече ... според мен нещата са просто пуснати на инерция и за това се стига отново до такива смешни неща - `на ти червилото, дай си ми спиралата` [:D]

едит по повод последващите два поста

става дума само за фрии сървърите, за другото им е пределно ясно че ако го спрат просто ще се самоубият, голям процент от трафика на всяко ISP е именно в пийринга, от това те плащат по малко / в пъти/ пари от това което по принцип дават ако не са в пийринга...

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Война на ISP?

Точно казано, KOKOSH. В крайна сметка, пак ще кажа това, което мисля - в момента въпросът е кой повече поддоставчици и крайни потребители ще привлече в условията на отрязване на достъпа между големите провайдъри - ясно, че този който има най-много програми, игри и филми по сървърите си. Е, вече почти всички имат достатъчно, за да захранват потребителите си. Отдавна се говори за разпадането на peer-инга - мисля, че вече за всички е ясно, че това време идва. Ако не завинаги, то поне за известно време, докато "големите риби" си премерят ******* и се преразпредели пазара. Тогава може да очакваме пак някакво споразумение... но не е ясно и то докога ще е.

<font color="navy">//EDIT:</font id="navy"> Пояснение след мнението на Lupus: Не съм обяснил достатъчно точно това, което имах предвид. Естествено, че никой няма сметка самият peer-инг да се разпадне - по-горе става дума конкретно за възможността за свободно теглене от free-сървърите (а повечето потребители под peer-инг май разбират точно това: "играта я има в peer-инга" или "в peer-инга още няма DVD.Rip на този филм")

<font color="navy">//Second EDIT:</font id="navy"> Нещо ново - клиент съм на HomeLan и доскоро нямах достъп до www.arenabg.net - в момента тегля оттам, но със скорост 4 - 8 К. Предполагам, че е нов момент в битката за клиенти - дадена е възможност на всички да браузват free-сървърите (за да виждат какви благинки има) и да download-ват, но със скорост, сравнима с тази на международния download. Идеята е ясна - "Имаме много неща за теглене; ако искате добра скорост - елате при нас [:D]

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Война на ISP?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Точно казано, KOKOSH. В крайна сметка, пак ще кажа това, което мисля - в момента въпросът е кой повече поддоставчици и крайни потребители ще привлече в условията на отрязване на достъпа между големите провайдъри - ясно, че този който има най-много програми, игри и филми по сървърите си. Е, вече почти всички имат достатъчно, за да захранват потребителите си. Отдавна се говори за разпадането на peer-инга - мисля, че вече за всички е ясно, че това време идва. Ако не завинаги, то поне за известно време, докато "големите риби" си премерят ******* и се преразпредели пазара. Тогава може да очакваме пак някакво споразумение... но не е ясно и то докога ще е.

<div align="right">Originally posted by Slero*-*12/02/2004*:* 14:26:04</div id="right">

Чак до там да се разпадне пиаринга няма да се стигне. Нали тогава целия тоя вътрешен трафик (даже и форума) ще трябва да минава през майната си и тогава на провайдерите ще им излезе солено.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2001

Война на ISP?

Проблема е, че не са резнали само free-тата. Evro.net са изцяло блокирани - няма достъп до и от тях до никъде през spnet, techno-link и т.н.

А датата си се отваря :-P

17. Тук е от
    Dec 2003

Война на ISP?

slero Wrote:

//Second EDIT: Нещо ново - клиент съм на HomeLan и доскоро нямах достъп до www.arenabg.net - в момента тегля оттам, но със скорост 4 - 8 К. Предполагам, че е нов момент в битката за клиенти - дадена е възможност на всички да браузват free-сървърите (за да виждат какви благинки има) и да download-ват, но със скорост, сравнима с тази на международния download. Идеята е ясна - "Имаме много неща за теглене; ако искате добра скорост - елате при нас

А къде е това "при нас" ... Аз не знам арената да е доставчик ...

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Война на ISP?

Slero, arenabg.net не е едно и също с arenabg.com. Вероятно теглиш от arenabg.com.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 9
    Последно: 03-09-13, 03:04
  2. Blue-ray срещу DVD - Новата война на форматите!
    От lazarus18 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 68
    Последно: 22-03-09, 12:56
  3. Херкулес срещу рим,троянската война
    От tannoy във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 0
    Последно: 22-12-06, 22:56
  4. "Война на световете" или как Спилбърг се увлече...
    От BerkStock във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 23
    Последно: 21-07-05, 12:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе