И сега да се похваля! Купих си лъчист инфрачервен конвектор APPLIMO.
http://www.ritoni.com/aplimo.php
Няма да им правя реклама на самите марки и фирмата, просто 2 дена обикалях по прехвалените хипер-маркети и там нищо не намерих, а това което имаше там, така ми го обясниха "компетентните" служители, че побързах да си изляза.
Значи цената не е никак малка в сравнение* с обикновените конвектори - 330 лв срещу 200 лв от същата мощност. Но казвам честно, такава разлика не очаквах - наистина приказките за комфорт и топлина не са лъжа, така си е. Уреда е 2кВт, с електронен термостат и когато достигне температурата от 17 гр. започва да работи 4-1 (значи от 4 часа, 1 час почива, понякога си е дори 1:1). А за тази температура усещането е като все едно при 20 градуса, хем е конвектор и хем излъчва напред и загрява околните предмети и стените. Разликата е осезаема защото в другата стая ползвам нормалния конвектор Димплекс - там се усеща че топлината е повече във въздуха.
И накрая като гледам и електромера си, мисля че разхода не е повече, а дори с по-малко, ще видим, засега само половин месец го ползвам, но съм наистина доволен.
Благодаря на всички които ми дадоха съвети!* :Super: