Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 176
Like Tree19Одобрявам

Конвектор или лъчисто отопление?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Конвектор или лъчисто отопление?

За да е коректно измерването по начина на Pat ще трябва да се пренеса в тях.Това измерване за точното отдаване на топлина се прави в калориметъри-нещо като голям термос. Не се ли сещаме,че така в къщи няма как да сме точни.Двата уреда си топлят еднакво или разликата е много малка,как ще сме сигурни в измерването тогава? Ако е до повод за почерпка,става.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Конвектор Airelec Tactic - Проблем

Преди около месец си купих конвектор Airelec Tactic 1750W от Техномаркет. Топли прекрасно, много е приятен на външен вид и заема съвсем малко място. Обаче от около седмица се появи един проблем! Минат около 10-15 минути и от конвектора се чува едно жужене за около 2-3 секунди. На какво може да се дължи това?

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    За да е коректно измерването по начина на Pat ще трябва да се пренеса в тях.Това измерване за точното отдаване на топлина се прави в калориметъри-нещо като голям термос. Не се ли сещаме,че така в къщи няма как да сме точни.Двата уреда си топлят еднакво или разликата е много малка,как ще сме сигурни в измерването тогава? Ако е до повод за почерпка,става.
    Айде сега и калориметъри.....
    Аз като те затворя за един час в стаята с радиатора ти гарантирам, че няма да имаш нужда от нищо подобно......

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Pat, Смядовският радиатор не е ли "маслен", за Адакса не знам и затова питам?

6. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    Pat, Смядовският радиатор не е ли "маслен", за Адакса не знам и затова питам?
    Да, маслен е. НА адакса нагревателите са нискотемпературни с голяма площ на отдаване - не е обикновена жица, а някакви блокчета с ребра по тях.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Що не ги резнеш да видиш запресованата "обикновена жица" в тези блокчета. И няколко сведения от топлотехниката и термодинамиката-ако разликата между температурата на нагревателя и околния въздух е по-малка ( както ти твърдиш за нискотемпературните адакси ) ,то за да топлоотдава добре,трябва да се увеличи дебита на преминаващия въздух през адакса. Въздуха е този,който пренася топлината и го прави,като се загрява единица маса с опр.градуси температурна разлика.
    По формули: 2 000 Вт топлина с 20 гр.разлика дават около 350 м3/ч. Сам сметни в нищожния отвор на адакса каква трябва да е скоростта на потока,ако е "нискотемпературен"
    и друго-климатика се нагрява до 60 гр,за да духа с 50-55 гр изходен въздух на 20 гр.входен. Имаш ли представа колко стотин пъти е по-голяма площта на всички ламели и тръби от това в адакса?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

vanko68, много "задълба". Аз имах в предвид, че като е маслен не топли веднага(трябва да се нагрее маслото), но след това, всичко си влиза в режима: топля толкова, колкото консумирам минус това което светя. Гледам, че Pat почти е измерил и дължината на реотаните( е, не дължината, но площа...)

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Очо,къде е този маслен радиатор,който свети? Нали за това е пустото масло,да поохлади реотана и да не му позволява да свети.
    И как няма да задълбая,като всеки,който си е купил радиаторче за 400 лв, почва да ти доказва колко яко топли,почти без пари .Интересно,ако имаше същото за 40 лв,както съм аз в банята,дали ще е на същото си мнение.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Добре, бе Ванко, съгласен съм с теб. Явно, ти не си ме разбрал. Като не свети, явно енергията отива другаде: примерно в ... звукова! Или по просто, Адаксите я добиват тая енергия.., т.е. това е то: перпетуум мобиле.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

За Adax или добро или нищо! Това е най-доброто!
    Ив Щуракът одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Е , то на това какво да отговориш.. Явно са умрели..

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

vanko68, като си толкова "отворен" що не се пробваш с облога, би трябвало да си сигурен, че ще спечелиш? Или не ти трябват 100 евро?

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

vanko68,уважавам хората които защитават мнението си... твоето упорство не мога да го разбера защото сам признаваш ,че не си имал допир до въпросният Адакс ,а имаш информация от някой който ги продавал,и някой които го има но не го ползва при това в градове различни от твоят...същевременно отричаш изказванията на човек който ползва и двата уреда едновременно ...

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Мисля, че vanko68 допусна грешка като се опита да обори същността, икономичността и комфорта създаван от тези електрически радиатори, конвектори и прочие уреди работещи с реотани.

Надявам се и той да е разбрал грешката си и повече да не повтаря тези си опити.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Pat-обясних ти в един от постовете ми за облога,че е безсмислен .И изобщо не съм за 100 Е.
    KonanVarvarina-как разбра,че нямам допир до Адакса.Това,че не го ползвам и не харесвам надутите цени,коити плащате за Адакс напразно,не значи това.Работил съм в голяма фирма и съм ги сервизирал.Изказванията на даден човек не са мярка за достоверност
    valen1-" икономичността "-никога няма да разбера грешката човек като теб да говори за икономичност при отоплителните уреди с нагревателен елемент.Комфорта е субективен елемент,които не подлежи на измерване и стандартизиране.Досега възхвалявахме подовите клими за комфорта,сега радиаторите,а двете нямат нищо общо.Какъв комфорт може да има уред,топлещ тавана с конвекцията си,а на пода осигуряващ 5-8 ° по-ниска температура?
    Когато си предубеден и праволинеен, всякакви опити за оборване на мита за икономичността и комфорта е обречен.Без значение от доводите ми,въпросите ми и т.н.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 12 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Замерване на конвектор
    От vaniosl във форум Електрическо отопление
    Отговори: 14
    Последно: 03-12-14, 23:51
  2. Избор на Конвектор
    От dbitzepsa във форум Електрическо отопление
    Отговори: 12
    Последно: 01-11-14, 23:03
  3. Избор на конвектор
    От user2 във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 11-10-13, 19:48
  4. Excel - подово лъчисто отопление
    От avast3 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 1
    Последно: 02-03-11, 04:34
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе