Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 176
Like Tree19Одобрявам

Конвектор или лъчисто отопление?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2008

Re:Конвектор или лъчисто отопление?

Търся вътрешни тела от климатици с дистанционни и платки за термопомпена система с 3 вътрешни тела.Ако някой има излишни да пише - цена, модел, координати.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Космически цени ли? Ти видя ли колко W харчи най-големия уред - 950. А една духалка или конвектор на Adax харчи между 1 и 4 KWh. И на мен ми се стуваше нереално, но няма база за сравнение. Който не вярва да ходи да провери.

Adax беше най-доброто в миналия век. Топли само въздуха, а като проветриш стаята изстива на момента. За мен бъдещето е в инфрачервеното отпление. Но само в проверените, защото в бг има доста съмнителни фирмички.
    Цитат на: mir71 в 20.01.2009, 23:24
    За Adax или добро или нищо! Това е най-доброто!

4. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте , преди време се консултирах тук във форума за избор на конвектор и купих Noirot 2000w.Отоплявам стая между 16-20кв.(незнам точно) и мога да кажa че съм много доволен.Стаята е със стара дограма и по принцип духа много , но сега не усещам.Конвектора е разположен на вътрешна стена с/у прозорец , а леглото ми е до прозореца.Студ тази зима не сам усетил,конвектора работи само на economic режим, излъчва много приятна топлина ,и 3те критерия които имах и се оказаха истина:не духа , не бучи и не заема място.

P.S. Оше не съм видял тези фрапиращи сметки за ток , за които всички плюят конвекторите

Дано съм бил полезен с коментара си.Благодаря

5. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Разгледайте това www.campa.fr . Чух от приятели, че в Испания били хит.

Продават се и в България. http://www.novgsm.com/a2/offers.asp?...k=9&mesure_id=

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Може би ще се повторя с друга подобна тема, но бих искал да споделя впечатлениятата си от инфрачервения лъчист конвектор, защото ме питат често на ЛС и така информацията си остава само за тях.
    Изключително съм доволен и не мога да разбера как хората все още не могат да повярват, че това не е нито духалка, нито кварцова печка. Истината е че е доста икономичен, дори когато работи непрекъснато.
    Аз отоплявам 18 кв м, панелка, мисля че 2,70 височина. И конвектора е 2000 KW. Моя е APPLIMO QUARTO SAS 2000 - 356 лв беше май преди 4 години. Когато го купувах, имаше таблица, кой за каква кубатура е.
    Този конвектор не свети, а само излъчва, то се усеща топлината когато си на половин метър от него. Но тъй като това е конвектор, в смисъл има отвори отдолу и така изтегля студения въздух отдолу и преминавайки през нагрятата плоча излиза нагоре, както при обикновените конвектори. Новото нещо при такова отопление е че той нагрява на по-ниска честота, нещо като топлината от човешкото тяло или слънчевата светлина. На практика грее силно, но като се допреш до него няма да се опариш и ЗАТОВА са много подходящи ако има МАЛКИ ДЕЦА - за тях няма да има никаква опасност да се изгорят на него. В цялата стая е топло, температурата е равномерна, не е студено на краката от пода, никакви притеснения нямам с разполагането му, въпроса е къде ще е най-ефективен, иначе топли.
    Значи никога досега не ми се е налагало да го включвам на 9-та степен, най-силната. Стои си между 5-6 постоянно и той се изключва и включва абсолютно безшумно (електронен термостат).
    Принципа на работа на конвекторите е: дълга плоча, с по-голяма нагревателна част и по-малка мощност - затова са по-ефективни от малките и мощни уреди. А тук вече се добавя и инфрачервеното излъчване.
    По принцип може да се закачи на стената , не стърчи много навън, те са тънки, около 10 см. или да се постави на допълнителна стойчица, с която да се мести от стая в стая. Моят се слага на едни скоби, и лятото го откачвам и си го прибирам, за да не ми събира прахоляк и да не пречи. Зимата пак си го слагам... и така.
    Не ми се е налагало досега да го ползвам непрекъснато. Но ориентировъчно ако работи всеки ден по 6 часа сметката ми за него е не повече от 50-60 лв/1 месец.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

мнения за ковекторите Airelec

ако може малко по подробно да ми обясните за този модел.благодаря предварително...

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Въпрос към ползващите конвектори - как ги ползвате, нон-стоп ли работят или само като има някой в стаята?
    ---------------------------
    От няколко дена пускам 1 шибан конвектор Аксиома 2200вата в спалнята, която е грубо казано 3х3.5х2.5 с 1 ПВЦ прозорец и 1 зазидан. Пускам го от 19 до към 6 сутринта на макс и да ви кажа файда почти никва - жената мърмори, че е студено (и на истина си е осезаемо хладно), обаче към 4-5 аз умирам от жега. Абееее не е си работа. Не знам ако бачка цял ден ще има ли разлика?! Май на лятото ще се ориентирам към камина с водна риза.... и без това тъпите ЧЕЗ ще ме съдерат....

10. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от VASCH
    Незнам колко харчат вашите радиатори и клими но при мен сметките за ток са приблизително еднакви ( лято- 50-60лв и зимата 140-170лв.) Когато се отоплявам с климатиците, са настроени на 26-27гр. в стаята по терм. e 24гр. и въпреки всичко на жената пак и е студено , а сега с конвекторите настроени на 22гр. в стаята 22гр. e доволна и на мен също ми е по приятно. Хайде със здраве и
    КОЛЕГА ,ВИЕ ВЪВ ВАС ИМАТЕ ЛИ БОЙЛЕР, ПЕЧКА ЗА ГОТВЕНЕ, ХЛАДИЛНИК И КОМПЮТЪР, ОТ КОЙТО ТИ ПИШЕШ?

Писането само с главни букви не е желателно!

11. Тук е от
    Apr 2009

В крайна сметка резултат ?! Кое е по ефктивно ? Конвектор или лъчисто отопление?
    Конвекторите айде те са по евтини но те с лъчисто отопление са... доста
    Гледах тея:
    http://www.el-otoplenie.com/luchisto-otoplenie
    както и тея.
    http://www.infraswiss.bg/?page_id=23
    цифрите са нереални според мен особено вторите.

Но гледам това което каза колегата
    http://ritoni.com/products.php?page=...ion_r=technics
    тука са 3 варианта 1 1,5 и 2 киловата са на по приемниливи цени но дали вършат същата работа защото разликата е огромна а тези са и лъчисто и конвектор което е странно.
    Някой да разясни моля

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Квото и да е без изолация и хубава дограма не става. Ако нямаш решението е само 1 - циганка и много кубици дърва.

13. Тук е от
    Apr 2009

Има изолация има и дограма с к-стъкло в едната стая незнам дали заради него но в нея определено е по топло.
    А относно циганката няма как да стане в апартамент поне

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Да кажат компетентните, аз имам китайски конвектор и нямам изолация, а само дограма - еми не става!!!!
    По принцип колкото смуче ток толкова и отдава конвектора (май). Имам и маслен радиатор и той така, само дето държи повече време докато изстине маслото. Тия инфра печки нямам наблюдения как са. Мое лично мнение - конвектор не купувам никога повече, па ако ще и АДАКС да е.

16. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Преди няколко дни си купих инфрачервен ,,радиатор''-по думите на продавача!Направи ми забележка ,че не се казва инфрачервен конвектор,а ,,радиатор''! Първите ми впечтления са отлични,но все пак бе тестван на +6 градуса (през нощта)РАДИАТОРА е Applimo QUARTO SAS 1.5 KW Стаята ,в която се ползва е С 3 камерна ал.дограма ,последен етаж с 3 външни стени ,а под мен не живее никой(тухла-много ново строителство),стая със север-изток изложение,13кв.м.Такааа,от обрисуваната картинка целя да кажа ,че дори лятото в тази спалня се спеше с одеало.Но май се отплеснах-1ви впечатления -Радиатора след включване на режим ,,еко''и на степен м/у 5 и 6 затопли стаята за около 20на минути.Интересното бе обаче,че когато се влиза от коридора във въпросната стая -температурата не е кой знае колко различна,но ако се постои поне 2,3 минути усещането за комфорт и топлина е наистина невероятно.Така и не измерих каква е температурата в стаята обаче.Относно разхода забелязах,че ел.терморегулатора включва за около 20 сек. след това 45-50 сек. изключва и така проселдих цикъла около 30на минути(не се промени) Но все пак бе +6 градуса въпросната нощ!Ще пиша ,когато стане -15 как ще се представи лъчистата ДЖАДЖА

17. Тук е от
    Apr 2009

някой нещо

18. Тук е от
    Apr 2009

Явно ще чакам да стане студено за да извадите радиаторите

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Замерване на конвектор
    От vaniosl във форум Електрическо отопление
    Отговори: 14
    Последно: 03-12-14, 23:51
  2. Избор на Конвектор
    От dbitzepsa във форум Електрическо отопление
    Отговори: 12
    Последно: 01-11-14, 23:03
  3. Избор на конвектор
    От user2 във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 11-10-13, 19:48
  4. Excel - подово лъчисто отопление
    От avast3 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 1
    Последно: 02-03-11, 04:34
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе