Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 71

италянски инфрачервени радиатори

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #16

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    Цитат Първоначално публикувано от ivelin19
    Е ясно за специалистите но който не е работил с това може само да расъждава по неговата си логика .
    Ами какво да ти кажа.Аз не се разсъждавам по собствената си логика, а по законите на термодинамиката и не само съм работил това, а ми и половината теоретични обосновки тук в този форум са мои.
    А нямаш идея колко народ, горчиво е съжалявал, задето не ме е послушал.
    Пробвай сам и ще видиш колко грешни са предположенията на Бадр.Пробвай.
    Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    badr,добре е,че се опитваш да разсъждаваш.Защо реши,че отоплителният сезон е 3 месеца.Какво би станало ако той е 4 или 5 месеца...
    Опс...видях,че си го сменил вече на 4 месеца...но защо и в сметките си не го смени...
    Защото сметките ми са точни, а годината съм я разделил на 3 както е в сметките и се получава 4м.
    Допуснал съм грешка в изписването вместо месеци съм писъл знаменателя от израза.
    А ако увеличим месеците то положението става съвсем трагично.
    При реотан пак киловата си е киловат, но при климатика КОП се вдига тъй като е в пряка зависимост от делта Т.
    Което разбира се е другият изключително тежък аргумент в моя полза.В България средногодишните и средномесечните температури са значително по-високи от тези в Швейцария.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Плевен
    Мнения
    52
    #17

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    Благодарение на изолацията която направих , PVC дограмите и едно остъкление пред едната стая - цяло лято в стаите ми беше хладно и не се наложи климатика да работи и един ден на студено . Все пак голямата разлика между външната и вътрешната температура лятото е опасна . Важното е на човек да му е конфортно . Иначе с тия сметки които представяш въобще немога да зацепя какво искаш да ни кажеш !? Че там дето е описано това отопление лъжат или че няма да е изгодно . Направи някакъв извод . Иначе ти казах теоретически предположения и аз мога и си правя , искам практически да проверя какво ще стане . За мен нещо дето е в стаята и харчи 600 вата и не свети или не преобразува в радиовълни , неможе да прави нищо друго освен да топли . Енергията неможе да се губи а само се преобразува

  4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #18

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    Какъв по ясен извод да ти направя.
    Статистческите данни са изведени за Щвейцария, което означава съвсем други условия.
    Съответно изводите от тези данни не могат да се съотнасят към условията в България.
    За тук това представлява Заблуждаваща реклама.Превесът на термопомпите тук в БГ ще е повече от очевиден.
    Практически проверки на усреднени статистически резултати ти няма как да направиш.
    Твоето жилище няма да съответства на средностатистическото от изследването.
    Отдавна познавам законите за запазване включая различните им форми.


  5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Плевен
    Мнения
    52
    #19

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    Мен специално не ме интересува как е в Швейцария където между другото със сигурност е по студено от тук . Нито пък претендирам че аз съм нещо средно статистическо . За мен начина за доказване на ефективност е като нещо се приложи на практика и винаги съм го правил . Не ми трябва климатизация за студено както споменах а за БГВ имам два варианта - обемен бойлер на ток и свързан газов котел с БГВ . Затова тия двете не ме интересуват и минавам на практическа проверка само за отоплението и то за моя случай . След като си направя изводите за мен ще ги споделя тук за който го интересува . Досега съм прочел поне 10 отзиви от доволни хора в тоя и друг форум но аз вярвам само на това което видя . Не правя реклама на никой а само споделям . Ако трябваше да дам над 1000 лева за да проверя дали ми върши работа щеше да почака до другата зима ама понеже ще мине ефтино искам да знам още от тая зима дали да се надявам на това .

  6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #20

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    само да вмъкна - тези радиатори на вега-с когато аз ги разглеждах ми ги хвалеха като пълни с кварцов пясък - и бачкали като малки акумолиращи печки а не като инфрачервени радиатори.
    фирмата прави метални продукти - съдейки по сайта им, не съм званял така че не ми се вярва да е инфрачервено отопление което. увери се какво купуваш първо!!!

    лично аз се отказах като измятах че ми трябват 4х300 ватови радиаторчета - нямам място къде да вмъкна от големите и цената им ще отиде на 200 лева - което пък си е близо до цената на един адакс при който поне имаш уж прецизно управление на градусите.

    и финално точно тези радиатори на вега с ги видях в някаква система за пестене на енергия която струваше още толкова и беше публикувана по прекалено съмнителни сайтове и работата отиде от 200 - 250 лева на нов инвертор.

    стаята за която ми трябват бваше сега я топля с 800 до 1600 вата с проста печка дяна останала ми от студентските години на 1 и 2 вкючена, наскоро ги мерих с електромерче. дори и да ги взема и да изхвърля старата печка рискувам с 1200 вата зимата да не успее да стопли - и за какво съм ги дал тия дори 200 лева тогава. а ако стане студено дидито дига до 3 киловата и половина - майната им на сметките като ми е студено.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Плевен
    Мнения
    52
    #21

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    Прав си че човек трябва добре да провери , точно затова ще ида там за да видя намясто и да ми направят проба . Иначе аз съм обезпечен с отопление , но си търся по добри варианти . Нищо от съществуващите няма да махам и ще го комбинирам както правя и сега . Вярно е че не се споменава нищо за инфрачервено отопление на сайта но пише че са кварцови и дебелината и е 10 мм , нищо акумолиращо немогат да бъдат , също така пише че отоплява чрез конвекция и лъчисто излъчване а и от тук моите изводи че е същото . Това са мои расъждения на база на познанията ми по електрически уреди и затова само след като изпровам ще давам съвети , засега само приемам такива , стига да не са от вида - абе аз не съм го виждал ама такова животно няма

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #22

    Re:италянски инфрачервени радиатори


    само 1 снимка има на сайта им.
    не знам какво е но си го пишат - електрически радиатор.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #23

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    само да вмъкна - тези радиатори на вега-с когато аз ги разглеждах ми ги хвалеха като пълни с кварцов пясък - и бачкали като малки акумолиращи печки а не като инфрачервени радиатори.
    Разглеждайки снимките в сайта на "Вега - с", забелязах, че панелите удивително приличат на тези, с които един бивш колега се опита да топли една зима. Панелите бяха пълни с кварцов пясък. Не мога да ти опиша каква трагедия беше. Студ и високи сметки. В крайна сметка, човека ги разкара. Ако панелите са от този тип - бягай по-далеч!

    П.П. Няма ли най-накрая някой от модераторите да оправи заглавието на темата, че много лошо ми се набива италянският и оттенък

  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Плевен
    Мнения
    52
    #24

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    И само да направя едно уточнение и аз съм зле с подходящо място на стените ( в смисъл че се изисква да са по ниско и до метър и половина от тях да няма обемисти предмети които да спират лъчите понеже те се разпостраняват подобно на светлина ) и затова ще бъдат на тавана - стабилно закрепени и със прецизен термостат . Като гледам в гарерията предимно там ги слагат на запад или на мястото на радиаторите за парно . Тавана и то над мястото където най често стоят хората е най-хитрото място и има равномерна видимост навсякаде в стаята .

  12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #25

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    Цитат Първоначално публикувано от ivelin19
    Мен специално не ме интересува как е в Швейцария където между другото със сигурност е по студено от тук .
    Когато е по студено ефективността на термопомпата намалява.Това променя съотношението цена /ефективност.В данните посочени от Конан е взета Щвейцария.
    Цитат Първоначално публикувано от ivelin19
    Нито пък претендирам че аз съм нещо средно статистическо . За мен начина за доказване на ефективност е като нещо се приложи на практика и винаги съм го правил . Не ми трябва климатизация за студено както споменах а за БГВ имам два варианта - обемен бойлер на ток и свързан газов котел с БГВ . Затова тия двете не ме интересуват и минавам на практическа проверка само за отоплението и то за моя случай .
    Никой не е оспорил някакви твои претенции за твоя средностатистическа представителност.Такива не е имало безспорно.Не говорим за това.Конан поиска коментар в/у данни, предполагам изложени някъде в сайта на вносителя.И няма как да взема отношение по твоят случай - липсват данни.
    И твоят начин на доказване само ще потвърди изводите ми.
    Цитат Първоначално публикувано от ivelin19
    Досега съм прочел поне 10 отзиви от доволни хора в тоя и друг форум но аз вярвам само на това което видя . Не правя реклама на никой а само споделям . Ако трябваше да дам над 1000 лева за да проверя дали ми върши работа щеше да почака до другата зима ама понеже ще мине ефтино искам да знам още от тая зима дали да се надявам на това .
    Виж - Доволен/недоволен е нещо относително.За мен е важно например топлопроизводството.
    Това е обективен критерий.Как се чувства човек при различна температура е твърде относително.
    А пък колко доволни има от климатиците и не само в този форум.Сигурно ще са няколко хиляди пъти повече от 10.Разбира се има и някои недостатъци.Спрямо тези на ел.печки може да се каже, че почти няма такива.
    И в разните програми за финансиране на енергийната ефективност да си видял някъде одобрен проект за отопление с пряко преобразуване.
    А механизмите на пренос на топлина са еднакви и при инфрачервените и при всякакви други топлоизточници.
    А тая зима вече свърши, какво да и се надяваш?

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Плевен
    Мнения
    52
    #26

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    Сега ти разбрах мисълта и си прав . Аз също съм от доволните от инверторния климатик и от пробите които направих излезе че ми харчи 70 лева за три стаи с обща площ 40 кв м . Но въпреки това ще пробвам и други варианти за помещенията в които нямам климатик , ако не ми хареса ефекта ще сложа едно подово понеже и без това ще се правят подове . То е на същия принцип а и има сериозен акумолиращ ефект . Зимата наистина почти свърши ама има още какво да ни покаже ако поиска

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #27

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    здравейте - днес ходих да ги видя радиаторчетата на вега-с в един познат - има два бели, много са яки, изчистени. на пипане са топли към горещи като няма проблем да си държиш ръката върху тях, повърхността е някакси пластмасова , но може да е от боята, на почукване не дрънчи на метал.
    честно нямам идея какво е.
    казаха ми че за двата са качили сметката за тока с 50-тина лева последния месец, което не е зле за голяма стая но се държат на 16 градуса с регулатор за подово се свързват - той си се вижда на снимката горе.
    определено си е радиатор топлото отива нагоре а не напред! още повече че пишело да се монтират ниско долу.
    така че не е инфраред! уж съм сигурен де

    за инфраред по-тънко намерих това http://www.relax-air.com/fanli_isiti...ed_Isitici.htm
    200 лева беше първата цена която ми попадна за в бг.


  16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Плевен
    Мнения
    52
    #28

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    Това дето си намерил си е печка лъч от по ново поколение не че не е инфрачервено - точно такова е но не от новите . Иначе дефиницията за инфрачервен радиатор е точно такава - ниско температурен нагревател затворен между кварцови плочи който се нагрява максиум до 80 градуса и като се има предвид че всяко нагрято тяло излъчва инфрачервени лъчи какво остава за тяло дето е радиатор . Може би няма да е същото като скъпите модели на марковите западни фирми но пак продължавам да си мисля че ще свърши работа . Ама ми възникват други въпроси с тия 16 градуса . Какво означава това , че повече немогат да дигнат или тия 16 градуса им стигат и затова са ги сложили на толкова с терморегулатора . Твоите приятели пускат ли и други уреди там , колко е голяма стаята , има ли изолация и усеща ли се да е топло или не съвсем . Иначе определено не са работили на пълна мощност иначе трябва да са изхарчили към 136 лева за месеца . Дано споделиш до неделя вечерта за да преценя да отивам ли в понеделник или да изчакам докато се поизясни .

    Между другото ето още един вариант от братята руснаци ама съм далеко от Пловдив за да проверя предлагат ли се още и какви са що са .

    http://www.asvgroup.com/ren5_bg.html

  17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #29

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    ааа пич много въпроси за двете ми минути които бях там
    изолация нямам идея, найвероятно не защото са под наем, но блокчето беше от най-старите почти като къща а не някоя панелка.
    стаята в която бяха радиаторите беше хол - доста голям.
    казаха че ги държат на малко защото пускат духалка за да достоплят стаята когато им трябва по-топло, но и не бяха усилени на максимум защото ми каза че когато е било баш студено ги е държал на макс усилено- изглежда толкова градуси им стигат.
    пак казвам монтирани са ниско долу - и са си обикновенни радиатори уж пълни с кварцов пясък не са инфрачервени.
    ще разчитам на теб да научиш и дадеш малко повече инфо директно от производителя като отидеш там.
    надявам се да съм помогнал.

  18. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    99
    #30

    Re:италянски инфрачервени радиатори

    Снощи се води кореспонденция с един норвежец за инфраотопление. Човека е дистрибутор на такова. Попитах дали е по-ефективно от термопомпа с COP 5. Oтговори че, инфрачервените отоплителни тела са малко по-ефективни. Имало няколко вида панели с различна дължина на вълната според предназначението (заведение, в дома или др.) Най-добрите за човек в домашни условия били с дължина на вълната 10 000 нанометра, което е същото като слънцегреенето. Цените бяха за 500Вт~500Евро, 1200Вт~650Евро. 1200Вт били предостатъчни за стая 20м2, дори от тамошна гледна точка за климата. Малко снимки: http://www.omc-miljo.no/demo/

    Ако няма грешка в превода, това е!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Проблем с алуминиеви радиатори
    От badbore във форум Отопление
    Отговори: 12
    Последно: 28-12-18, 18:47
  2. Обезвъздушаване на радиатори
    От felipe във форум Отопление
    Отговори: 7
    Последно: 29-05-15, 09:21
  3. монтаж на радиатори
    От orlincho във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 05-11-12, 13:50
  4. Котле и радиатори
    От ops5 във форум Отопление
    Отговори: 31
    Последно: 21-06-11, 23:01
  5. RAM 512 DDR-2 533 Kingmax с медни радиатори
    От Globe във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 20-07-08, 15:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе