"500Вт~500Евро, 1200Вт~650Евро. 1200Вт били предостатъчни за стая 20м2"
човече за там може да са достатъчни но за във България не са.
"500Вт~500Евро, 1200Вт~650Евро. 1200Вт били предостатъчни за стая 20м2"
човече за там може да са достатъчни но за във България не са.
а нали знаеш къде е Бг. и къде Норвегия на картата. Ето ви за БГ. един търговец и цени http://www.infraswiss.bg/?page_id=11
Няма евтино и хубаво!
Еми търговци, кво да ги правиш!!!?Първоначално публикувано от ror
П.П. : Понеже е много топло на снимката с кафенето(където е входа за метрото) и тримата на масата са с якета...
Такива ще сложа в банята и тоалетната.За там са идеални.
Хе, хе...Тоя наслагал най-различни сравнение, обаче "забравил" сравнението "универсалност на уреда в различните сезони".Те може и да стават за отопление лъчистите радиатори, ама юни, юли и август(че вече доста често и май) месец ще се "пържи в собствен сос" с парите хвърлени за хубав климатик...Първоначално публикувано от ror
И ти му повярва?Първоначално публикувано от ror
COP 5 се постига при външма температура +8С, а под тази температура? За стая 20м2 и трябват грубо 2-3кВ топл. мощ. При достатъчен инфрачервен уред макс. 1кВ се постига ефективност 300% при всякакви външни условия. Все пак трябва да се пробва пък ще се види. М/у другото за един тристаен апартамент приблизително 80м2 само качествената термопомпа въздух/вода с cop5 е около 8 бона, а трябват конвектори, тръби, работа, майстори. Качествен климатик същия СОР е около 2500лв с рисковете по електрониката и въобще не може да се сравнява лъчисто отопление с духалка макар да е скъп климатик. Аз имам газово отопление на къща 180м2 с кондензен котел Вайлант и конвектори, загрява бързо но как спре и става хладно след 10мин., 1кВ ми излиза около 10ст. а инсталацията ми струваше 12500лв и много нерви. Скандинавците не са по-прости от нас.
Ай.Ай.Ай според мен някой те е метнал много здраво.Как ще стане тая без закона за запазване на енергията да бъде нарушен.Закон който важи и за скандинавците без да се съобразява с това дали са прости.Първоначално публикувано от ror
Що се отнася до конкретният търговец - то той е точно мошенник.
да, май се изразих леко неправилно, но има разлика между КПД и коеф. на ефективност, който зависи май в каква енергия се преобразува тока(механична, топлинна или лъчиста in-r). Примерно, една и съща ли е ефективноста на духалка 2кВ и хиперинвертор 2кВ или термопомпа 2кВ за консумирана мощ. става въпрос.
Има разлика м/у КПД и коефицента на ефективност.Няма разлика в каква енергия ще преобразуваш тока.Към всички видове енергия тока се преобразува на 100%.
Ефективността на уред с пряко преобразуване е 100% това са духалки, и всякакви други реотани включително инфрачервени.
При Хиперинвертора може да е 450-500% и до към -15 да бъде 200-250%.
Това са примерни данни.Но те са от този порядък.
Доста ги "омесихте" КОП/ЕЕР и КПД.Писал съм във форума, макар и да не съм техник. КПД е ефективността на преобразуване на един вид енергия в друг.КПД не е =КОП. COP/EER обаче включва в себе си и КПД.
Има и доста теми писани от други съфоруници.Намирам и някакви фрагментарни постове от Сетком, които неясно защо не ги зарежда както трябва.
понеже доста се объркахте в понятия всеки според разбиранията си, кажете какъв друг уред с консумитана енергия равностойна на 0.9 кВ/Ч може да отоплява стая 20м2? И каква му е цената?
Аз с руски маслен радиатор за 25лв, който консумира 0,8кВт/4 отоплявам западна стая с дървена дограма и без изолация, като не работи постоянно. Миналата година при -18*С във Варна работеше нонстоп и едва поддържаше 18*С, но това беше за кратко. През по-голямата част от времето се справя и не работи постоянно като няма никой, освен това си има термостат и рядко работи на макс.
Напротив, има. Пусни си един двигател 2кВ и чакай да те сгрее. Там ел.енергията се пребразува в кинетична май.Първоначално публикувано от badr
това се вика КПД и е 99.8% и въобще има има някакво неразбиране на същността на въпроса и объркване с терминиПървоначално публикувано от badr
lazar, ти стая технология направо ме разби, ако я бяха чули германците по-рано, нямаше да се занимават 20г. с глупости да харчат пари за разработки по инфра-отоплениеПървоначално публикувано от Lazar
Инфрачервеното отопление не знам дали са го измислили германците, но със сигурност не е преди 20 години. Печката "Лъч" се произвежда в БГ поне от 40 години
Ако това http://www.google.com/imgres?imgurl=...ed=0CB4Q9QEwAg е печката "Лъч" и аз си спомням дядо и баба ми имаха такава, то това не е инфрачервен отоплителен уред.То по тази логика и "Елвата" която е със същите реотани също е инфрачервен отоплителен уред.Първоначално публикувано от Lazar
Не са защото инфрачервените отоплители излъчват само инфрачервени лъчи.Самият факт, че виждаш светлината от реотаните означава, че уреда не работи с инфрачервени лъчи.
Може да излъчват И инфрачервени лъчи, но не само.
Надълго и широко съм писъл и обяснявал точно тези термини и принципната им разликаПървоначално публикувано от justifyИзвинете ме , но ако не разбираме понятията, нека не прехвърляме топката другимо.Първоначално публикувано от ror
Това, че стойността на коефициента на ефективност съвпада с КПД при прякото преобразуване на електрическа в топлинна енергия - не означава че някой е объркал термините.И кой ти каза че ел.енергията не се е превърнала в друг вид енергия(механична работа +топлина) на 100%.Първоначално публикувано от ror
Тук ти си този, който не ги разбира.Първоначално публикувано от ror
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1306308928[/time]_________________________________________________