Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 45 от общо 45
Like Tree9Одобрявам

Конвектор за баня

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Отговор: Конвектор за баня

Цитат Първоначално публикувано от SH777 Виж публикацията
    ON/OFF при нужда. Гледам сега и някакъв конвектор Адакс 600 вата, който е на добра цена, макар, че по-скоро търсим комфорт...
    Ако с лира ще е по-добре - ще бъде лира. Ако Адакса е по-добре - ще е Адакс. Утре искам да го поръчам.
    Според мен си купи една духалка с цени от 30 лв. и не се занимавай с лири-мири-конвектори, ако искаш да ти е топло.
    Сега, ако смяташ там да си сушиш кърпите, това е друга тема.
    В нашата баня (3м2), зимно време използваме духалка, като къпим малкия.За секунди става жега, чак се изпотявам.Кеф ти на 1 (1000 вата), кеф ти на 2 (2000 вата.)....

https://www.technopolis.bg/bg/Klimat...ki/c/P11120501

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Палев, жена ми прилага същата тактика и ефекта е на лице на 5-тата минута.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Има духалки за стена с термостат и закачалки за сушене на кърпи.
    Примерно: HL-243VB W (tesy.bg)
    На мен не ми е комфортно в банята, когато има движение на въздуха.
    Аз не бих рискувал с обикновена печка-духалка в банята.
    Някога като студенти ползвахме печки с реотани до вратата на банята, но те бяха затворени.
    А с тези решетки на духалките ...
    estqwerty одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Идеята е да пуснеш духалката да затопли и после влизаш да се къпеш, а не да работи докато се къпеш.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Мисля, че идеята е да се къпеш достатъчно време при нормална температура.
    Аз, примерно, не желая да провеждам процедури по закаляване на тялото.
    Както вече писах, тази пиеса съм я играл многократно като студент.
    За 5 минути няма как да се затоплят стените.
    Пък ако има поне една дама в апартамента / къщата особено - стой та гледай!

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018

Извинявам се, че не писах вчера, но се наложи да пътувам.
    По темата - не е вариант да се вкарва духалка и да се вади след това. Уредът трябва да е закрепен за стената, има си съответния извод за захранване. Началаната е около 17-18 градуса. Помещението е вътрешно, все пак зимата е студено и дискомфортно. Не знам ако е лира, колко ток би консумирала, за да работи постоянно, а не On/Off?
    Искам да бъде дълготрайно решение, а не нещо, което след година-две ще е пожълтяло, ръждясало, неработещо и т.н. Затова гледам по-скъпи варианти от духалка. Марките Теси, Елдом и прочее такива, в които всичко е със съмнително качество, включително и връзките, не са ми любими и също поради тази причина, гледам нещо друго, което се надявам да е доказано и надеждно.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

В тази връзка продуктите на Airelec са доказани от години на пазара, производството е във Франция и имат 7 годишна гаранция. Тяхна лира нямам, но имам 4 конвектора, като някои от тях вече са на почти 10 години и работят перфектно.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от SH777 Виж публикацията
    Извинявам се, че не писах вчера, но се наложи да пътувам.
    По темата - не е вариант да се вкарва духалка и да се вади след това. Уредът трябва да е закрепен за стената, има си съответния извод за захранване. Началаната е около 17-18 градуса. Помещението е вътрешно, все пак зимата е студено и дискомфортно. Не знам ако е лира, колко ток би консумирала, за да работи постоянно, а не On/Off?
    Искам да бъде дълготрайно решение, а не нещо, което след година-две ще е пожълтяло, ръждясало, неработещо и т.н. Затова гледам по-скъпи варианти от духалка. Марките Теси, Елдом и прочее такива, в които всичко е със съмнително качество, включително и връзките, не са ми любими и също поради тази причина, гледам нещо друго, което се надявам да е доказано и надеждно.
    На теб ти трябва уред, който бързо да затопля въздуха, което означава уред с принудителна конвекция, компромис е с пасивна и лирата е на последно място.
    Има вентилаторни конвектори за баня, които са влагозащитени и ако не ги поливаш докато се къпеш няма да има проблеми.
    Пък и какъв е проблема да го смениш след 5г.(като изтече гаранцията) и се счупи.
    Gena_bs одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Гаранцията преди 2 години беше 10.
    Аз, обаче, имам вече два повредени контролера на Tactic ET20 (2000W) и приключих конкретно с тази марка на Muller Group.
    Колко са френски, не се наемам да напиша.
    Още повече, че са ги "прекръстили" вече:
    The brand Airelec becomes intuis
    Примерно другите "французи" Atlantic са египтяни или мамалиги според артикула.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018

Няма как да не попада нито капка, а проблемът със смяната е, че не ми се занимава, след като има по-читав вариант. Да кажем, че новия уред /най-малкото/ може да е с различна схема на крепежа и да раздупча втори път стените на нова баня, някак не е ок за мен.
    Тедан Лорен 500В ще се справи ли със задачата и колко би консумирала лирата, ако работи постоянно. Не искам да има вентилатор, защото е неприятно.

Praktis предлагат и модел Noor на Tedan, който не зная дали е по-добър от другия Лорен или не...
    Този пост е редактиран от SH777; 10-10-25 в 22:04.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Консумацията е строго индивидуална за условията.
    Качи някаква снимка поне на мястото за монтаж.
    Според това, къде се намира, на каква височина и разстояние си го предвидил от източниците на вода, взимай решението.
    Достатъчно се написа по въпроса и не виждам с какво повече може да ти се помогне дистанционно по казуса.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018

Стена висока 2.70 и широка 1.90, диагонално на душа. Снимка в момента не мога да кача.
    Така и не разбрах дали е по-добре конвектор или лира, общо взето това ми е чуденката.

16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Лира, че може да си топлиш хавлията докато се къпеш и/или после да я сушиш.
    SH777 одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2018

Колко вата? 500? Банята е 4 квадрата, да кажем... И между Tedan и Atlantic?!

18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

500-600 стигат, но няма да я стопля за 2 мин като духалка за баня. Важното е да има терморегулатор/термостат, ще и хванеш колко по-рано да я пускаш.
    Вариант Б - оставяш я на 20С (примерно) постоянно, и малко преди къпане се вдига на 25С.
    Аз така бих я ползвал. Чак толкова много ток няма да изгори в 4 квадрата, а и отдадената топлина все пак се добавя в жилището…
    SH777 и HRS9 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. СИФОНИ ЗА БАНЯ
    От kokovox във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 17
    Последно: 22-09-21, 18:53
  2. Вентилатор за баня?
    От dat във форум Бяла техника
    Отговори: 11
    Последно: 31-01-15, 23:54
  3. Теч в баня
    От leno във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 10
    Последно: 15-12-09, 10:30
  4. Теч в баня ПОМОЩ
    От petrushko във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 16-07-09, 14:33
  5. Оборудване на баня
    От Black Genesis във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 5
    Последно: 03-11-08, 12:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе