Виждам, че почва да се заражда спор
Какво да ви кажа и двамата имате право, но от опит мога да ви кажа, че такива "генерации" наистина се появават.
При мен положението е следното:
Ключа ми е поставен на фазата и кабелите са добри /сам съм си правил инсталацията/ за влага въобще не можем да говорим. Лампите са ОСРАМ 11В 3 на брой /на едно тяло са/ когато ключът имаше лампичка имаше и премигване /не си спомням само дали само 1 мигаше или повече/, когато махнах лампичката изчезна и премигването а остана да се слуша само леко пукане, което прилича на разряд и то си продължава и до днес. Когато обаче на това тяло сложа по мощна лампа ОСРАМ 16В проблемите изчезват. В същото време ако сложа 11В в друга стая положението се повтаря пукане, светкане и т.н. Искам само да отбележа, че в другите стаи ключовете ми са даже и с лампичка, но там няма проблеми, предполагам защото са по мощни лампите 21В. Ако лампата е 16В и има лампичка се чува само леко пукане.
Същото премигване ми се получава и на една лум. пура монтирана над мивката в кухнята /искам да отбележа, че тя не е с дросел ами има някаква платка подобна на тази монтирана в обикновените енергоспестяващи лампи/ и там премигването ичезна след като махнах лампичката, мощността и е 15В.
Е дано да сте ме разбрали и да съм бил полезен