Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 82

Diplomat или Tesy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2008

Re:Diplomat или Tesy

Цитат Първоначално публикувано от reg_dol
    Благодаря на всички за мненията.... В крайна сметка си купих Дипломат и за сега немога да кажа лоша дума работи си нормално в интерес на истината не харчи много ток.
    За на комшията отгоре проблемите с Tesy няма да ви разправям.

http://diplomat.bg/product_details.p...ct_id=106&cp=1

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКи.

кажи за теси че щях да си купувам скоро,нали вече не е с пластмасовите тръби вътре

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Tesy е със изцяло стоманена (неръждавейка) тръба на изходящата вода, докато при Diplomat вътрешната част от тръбата е пластмасова.

4. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от Kaar
    Tesy е със изцяло стоманена (неръждавейка) тръба на изходящата вода, докато при Diplomat вътрешната част от тръбата е пластмасова.
    Ами след подробно проучване на водата в моя геад Се замислих върху следния проблем >>>ВАРОВИКА<<< Който полепва по метала ... Както е добре познато на всички сетете се сами защо пластмаса а не метал ( при задръстване на винтила с варовик СЕ получава БУМ) Аз предпочетох пластмасата а и е по ефтина за смяна ...

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

reg_dol, варовикът е една от най- широко използваните в строителството скали. Това, което се образува в бойлера е накип
    Пластмасовата тръба в бойлера е с идея, да не предава топлината по гарнитурата навън и по този начин да ти се намали топлозагубата.
    Чудесен замисъл, само ако се използваше по-качествен материал за пластмасата.

6. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от Kaar
    reg_dol, варовикът е една от най- широко използваните в строителството скали. Това, което се образува в бойлера е накип
    Пластмасовата тръба в бойлера е с идея, да не предава топлината по гарнитурата навън и по този начин да ти се намали топлозагубата.
    Чудесен замисъл, само ако се използваше по-качествен материал за пластмасата.
    + това което казваш да въпроса е да се вдигне качеството на пластмасата и мисля, че няма да има проблем

7. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Здравейте, гледам, че доста сте навътре в нещата с бойлерите и искам да ви питам нещо. От извесно време ми се задейства защитата и се налага всеки път да свалям капака за да натисна онова малко бутонче. Бойлера е Дипломат на Елдом с 5г. гаранция но на втората г. му смених реотана ( беше се разцепил) и анодната пръчка. Вече е на около 4г. и сега имам тоз проблем.

Кажете какво трябва да сменя???

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

joro_bul, моя съвет е направо да си смениш бойлера...Както казваш, вече го ползваш 4 години, а тази техника след 5 година си е най-добре да бъде сменяна...Все пак си е електроуред който,ако не е изправен, може да причини доста неприятности.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    joro_bul, моя съвет е направо да си смениш бойлера...Както казваш, вече го ползваш 4 години, а тази техника след 5 година си е най-добре да бъде сменяна...Все пак си е електроуред който,ако не е изправен, може да причини доста неприятности.
    Б***и ти ме стресна. искаше ми се още 2/3г. да го юркам.

11. Тук е от
    Jun 2008

Добре де, забелязъл ли си горе долу на каква температу се изключва термозащитата. По принцип тя се задейства ако не ти е наред терморелето. То би трябвало да изключи преди защитата. Значи ако нещо е за смяна според мен е терморелето. 4-ри годишен бойлер не е за смяна. То има 5-годишна гаранция за ел частите, поне при моя беше толкова. Ако си все още в гаранция звънкай на сервиза.

П.С. joro_bul, ти не си ли любител на Хондите или се бъркам

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    Б***и ти ме стресна. искаше ми се още 2/3г. да го юркам.
    Не съм искал да те стряскам... Но, не знам дали си виждал какво става с бойлер на който защитата не му е сработила...Просто ти давам пример....Не го пожелавам на никой....

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от IvoSI
    Добре де, забелязъл ли си горе долу на каква температу се изключва термозащитата. По принцип тя се задейства ако не ти е наред терморелето. То би трябвало да изключи преди защитата. Значи ако нещо е за смяна според мен е терморелето. 4-ри годишен бойлер не е за смяна. То има 5-годишна гаранция за ел частите, поне при моя беше толкова. Ако си все още в гаранция звънкай на сервиза.

П.С. joro_bul, ти не си ли любител на Хондите или се бъркам

След като се използва топлата вода го прави тоз номер, защото докато се къпя например се включва и явно на по-късен етап се задейства защитата и след това няма топла вода. Сега първо поглеждам термометъра и тогава влизам в банята ако е паднал долу - процедурата е ясна.

П.С. Да аз зъм

Не съм искал да те стряскам... Но, не знам дали си виждал какво става с бойлер на който защитата не му е сработила...Просто ти давам пример....Не го пожелавам на никой....
    Ами виждал съм и вече си го представих.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    Здравейте, гледам, че доста сте навътре в нещата с бойлерите и искам да ви питам нещо. От извесно време ми се задейства защитата и се налага всеки път да свалям капака за да натисна онова малко бутонче. Бойлера е Дипломат на Елдом с 5г. гаранция но на втората г. му смених реотана ( беше се разцепил) и анодната пръчка. Вече е на около 4г. и сега имам тоз проблем.

Кажете какво трябва да сменя???
    Първо бойлера ти е е гранция. Обади се в сервиза да ти го погледнат. Възможно е да е скапан термостата, но най-вероятната причина е натрупан варовик. Има вариант да си намалиш леко термостата. Аз така направих. При мен ефекта се получи пак горе долу за 4 години. След като му изтече гаранцията "качественото" емайлирано покритие се е повредило и бойлера прокапа. Сменихме фланеца. След това вече темепратурата на водата си стана нормална. Първите модели на елдоминвест бяха с кофти термостати и се повреждаха, но сегашните са добри.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Колега, да не би да продаваш бойлери . Ако водата е варовита, човек трябва по-често да сменя "анодната пръчка-протектор" и да почиства внимателно водосъдържателя и нагревателя от накипите - иначе те пречат за топлобмена и могат да предизвикат изключване на термозащитата и дори изгаряне на нагревателя. Сигнал, че има вече много накипи е силния шум, който се чува, когато нагревателят е включен. Аз ползвам повече от 10 години два бойлера на Елдоминвест и спазвайки горното почти нищо не съм сменял, с изключение на главния прекъсвач (копчето за включване), които при мен издържат около една година.
    PS. А, и си подмених кабелите с такива със силиконова изолация и по-дебело сечение, че то бива икономии от производител, ама чак пък толкова...

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Danri
    Охоо, в неделя ще има ТНТМ якооо

Първо бойлера ти е е гранция. Обади се в сервиза да ти го погледнат. Възможно е да е скапан термостата, но най-вероятната причина е натрупан варовик. Има вариант да си намалиш леко термостата. Аз така направих. При мен ефекта се получи пак горе долу за 4 години. След като му изтече гаранцията "качественото" емайлирано покритие се е повредило и бойлера прокапа. Сменихме фланеца. След това вече темепратурата на водата си стана нормална. Първите модели на елдоминвест бяха с кофти термостати и се повреждаха, но сегашните са добри.

Julian
    Нали се сещаш, че ще дойдат след седмица и ще кажат --- ами вече не е в гаранция защото сте сменяли нагревателя и анодния протектор и не е отразено в гаранционната карта.

Все пак мога да ги пробвам какво ще кажат.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Охоо, в неделя ще има ТНТМ якооо
    Че сега има ли ТНТМ още ? Щом си в гранция, избираш кое е по-добре - да я запазиш или да се правиш на "млад техник". Никога не съм ползвал по този начин гаранцията, но ако техник ти сменя анодния протектор или нещо друго, за труда плащате ли му ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Diplomat DPL CS-H20A9
    От jordan_84 във форум Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 22-07-18, 11:48
  2. Странен шум от бойлер Diplomat
    От p0ckata във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 12
    Последно: 16-05-12, 15:27
  3. Бойлер Diplomat Ocean 80л.
    От smb във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 28
    Последно: 15-12-08, 09:50
  4. Конвекторна печка на TESY
    От ivkony във форум Електрическо отопление
    Отговори: 11
    Последно: 16-12-06, 11:54
  5. Eldominvest ---- Diplomat
    От valepika във форум Бяла техника
    Отговори: 9
    Последно: 28-06-06, 23:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе