Първоначално публикувано от reg_dol
кажи за теси че щях да си купувам скоро,нали вече не е с пластмасовите тръби вътре
Първоначално публикувано от reg_dol
кажи за теси че щях да си купувам скоро,нали вече не е с пластмасовите тръби вътре
Tesy е със изцяло стоманена (неръждавейка) тръба на изходящата вода, докато при Diplomat вътрешната част от тръбата е пластмасова.
Ами след подробно проучване на водата в моя геад Се замислих върху следния проблем >>>ВАРОВИКА<<< Който полепва по метала ... Както е добре познато на всички сетете се сами защо пластмаса а не метал ( при задръстване на винтила с варовик СЕ получава БУМ) Аз предпочетох пластмасата а и е по ефтина за смяна ...Първоначално публикувано от Kaar
reg_dol, варовикът е една от най- широко използваните в строителството скали. Това, което се образува в бойлера е накип
Пластмасовата тръба в бойлера е с идея, да не предава топлината по гарнитурата навън и по този начин да ти се намали топлозагубата.
Чудесен замисъл, само ако се използваше по-качествен материал за пластмасата.
+ това което казваш да въпроса е да се вдигне качеството на пластмасата и мисля, че няма да има проблемПървоначално публикувано от Kaar
Здравейте, гледам, че доста сте навътре в нещата с бойлерите и искам да ви питам нещо. От извесно време ми се задейства защитата и се налага всеки път да свалям капака за да натисна онова малко бутонче. Бойлера е Дипломат на Елдом с 5г. гаранция но на втората г. му смених реотана ( беше се разцепил) и анодната пръчка. Вече е на около 4г. и сега имам тоз проблем.
Кажете какво трябва да сменя???![]()
![]()
joro_bul, моя съвет е направо да си смениш бойлера...Както казваш, вече го ползваш 4 години, а тази техника след 5 година си е най-добре да бъде сменяна...Все пак си е електроуред който,ако не е изправен, може да причини доста неприятности.
Б***и ти ме стресна.Първоначално публикувано от Aleksandars
искаше ми се още 2/3г. да го юркам.
Добре де, забелязъл ли си горе долу на каква температу се изключва термозащитата. По принцип тя се задейства ако не ти е наред терморелето. То би трябвало да изключи преди защитата. Значи ако нещо е за смяна според мен е терморелето. 4-ри годишен бойлер не е за смяна. То има 5-годишна гаранция за ел частите, поне при моя беше толкова. Ако си все още в гаранция звънкай на сервиза.
П.С. joro_bul, ти не си ли любител на Хондите или се бъркам![]()
Не съм искал да те стряскам... Но, не знам дали си виждал какво става с бойлер на който защитата не му е сработила...Просто ти давам пример....Не го пожелавам на никой....Първоначално публикувано от joro_bul
![]()
Първоначално публикувано от IvoSI
Ами виждал съм и вече си го представих.Първоначално публикувано от Aleksandars
Първо бойлера ти е е гранция. Обади се в сервиза да ти го погледнат. Възможно е да е скапан термостата, но най-вероятната причина е натрупан варовик. Има вариант да си намалиш леко термостата. Аз така направих. При мен ефекта се получи пак горе долу за 4 години. След като му изтече гаранцията "качественото" емайлирано покритие се е повредило и бойлера прокапа. Сменихме фланеца. След това вече темепратурата на водата си стана нормална. Първите модели на елдоминвест бяха с кофти термостати и се повреждаха, но сегашните са добри.Първоначално публикувано от joro_bul
Колега, да не би да продаваш бойлериПървоначално публикувано от Aleksandars
. Ако водата е варовита, човек трябва по-често да сменя "анодната пръчка-протектор" и да почиства внимателно водосъдържателя и нагревателя от накипите - иначе те пречат за топлобмена и могат да предизвикат изключване на термозащитата и дори изгаряне на нагревателя. Сигнал, че има вече много накипи е силния шум, който се чува, когато нагревателят е включен. Аз ползвам повече от 10 години два бойлера на Елдоминвест и спазвайки горното почти нищо не съм сменял, с изключение на главния прекъсвач (копчето за включване), които при мен издържат около една година.
PS. А, и си подмених кабелите с такива със силиконова изолация и по-дебело сечение, че то бива икономии от производител, ама чак пък толкова...
Danri
Охоо, в неделя ще има ТНТМ якооо
Първо бойлера ти е е гранция. Обади се в сервиза да ти го погледнат. Възможно е да е скапан термостата, но най-вероятната причина е натрупан варовик. Има вариант да си намалиш леко термостата. Аз така направих. При мен ефекта се получи пак горе долу за 4 години. След като му изтече гаранцията "качественото" емайлирано покритие се е повредило и бойлера прокапа. Сменихме фланеца. След това вече темепратурата на водата си стана нормална. Първите модели на елдоминвест бяха с кофти термостати и се повреждаха, но сегашните са добри.
Julian
Нали се сещаш, че ще дойдат след седмица и ще кажат --- ами вече не е в гаранция защото сте сменяли нагревателя и анодния протектор и не е отразено в гаранционната карта.
Все пак мога да ги пробвам какво ще кажат.
Охоо, в неделя ще има ТНТМ якооо
Че сега има ли ТНТМ още? Щом си в гранция, избираш кое е по-добре - да я запазиш или да се правиш на "млад техник". Никога не съм ползвал по този начин гаранцията, но ако техник ти сменя анодния протектор или нещо друго, за труда плащате ли му ?