При мен от няколко месеца се наблюдава неприятна тенденция. Защитата на бойлера (Теси 80л, стъклокерамично покритие) се включва през няколко пускания на бойлера. Бойлерът се пуска на нощна енергия само, сутринта като станах видях, че защитата се е включвала и водата се беше стоплила само до половината. Бойлерът е на 2,5 или 3,5 години, не си спомням точно, гаранцията е за 5, но не знам дали е само на водосъдържателя или и на електрониката. Ако някой има опит с това да сподели? Веднъж е сменян нагревателя гаранционно, новият се оказа доста кофти и не нагрява водата добре, въпреки че регулаторът е завъртян докрай и се налага за едно по-продължително нормално къпане, да не го изключвам от мрежата ,въпреки че лампичката е изгаснала. Но се бях ядосал и не ми се викаше отново техника и така карах до сега. За времето, от когато съм го купил съм викал техника 4-5 пъти, не знам дали и останаха талончета на гаранционната карта... Явно нагревателят е пътник, но хора с опит с Теси, може ли да споделят, гаранцията важи ли за него или е само за водосъдържателят? Бойлерът със сигурност е на по-малко от 4 години експлоатация. Колко струва един такъв нов нагревател, ако реша да го сменя?