Здравейте!
И аз имам подобен проблем. Още от началото не загряваше достатъчно, но някак си се примирихме. В последствие се появи шум след като го включим да загрява. Мина време и този шум изчезна. Но бойлерът, Теси 80л, пак си нагряваше слабо и водата не стигаше. Направи ми впечатление, че лампичката много бързо изгасваше. Някъде за около час - час и нещо. Другото, което е, че клапанът който е на входящата тръба става топъл също и изходящата без бойлерът да е пускан да работи (имам пред вид да е пускана топлата вода). Така или иначе го отворих. Протекторът целия е в язви но не е протекъл, нагревателя след зачистване изглежда да няма пробив и като цяло нямаше много варовик. Но тръбата, по която трябва да върви топлата вода не стига до горния край на водосъдържателя, а е на разстояние 3-4 пръста (8-10 см) не мога да го премеря точно. Виждал съм други, на които тази тръба опира в горния край и е леко срязана под ъгъл от където да влиза водата. Въпросите ми са:
1. Да сменям ли терморегулатора?
2.Да сменям ли нагревателя?
3. Да сменям ли тръбата? Тази е метална и в долния край има някакво уплътнение което не знам какво е, но не се поддава на вадене.