Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 42
Like Tree1Одобрявам

Проточен бойлер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Egu
    Egu е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Проточен бойлер

Определено ще се охлажда по-добре в стената, а за бушона - аз не разбрах в крайна сметка колко кВт е бойлера? За да си го сметнеш сам раздели кВт (цифрата във Ватове) на 230 и ще получиш тока в Ампери, който ти е необходим. Слагаш предпазител със следващия по размер стандарт, но не по-голям от главния в апартаментното табло.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Имам трифазно ел.захранване и от главното табло до апартаментното окабеляването е 4 х 4 кв.мм. Каква трифазна мощност мога да захраня (прекалено отдавна съм ги учил тези формули...) ?

4. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от Danri
    Имам трифазно ел.захранване и от главното табло до апартаментното окабеляването е 4 х 4 кв.мм. Каква трифазна мощност мога да захраня (прекалено отдавна съм ги учил тези формули...) ?
    Според Бал Макс - вносителите на Stiebel Eltron, можеш да си пуснеш бойлер 18 и 21 kW, инфо тук: http://www.balmax.com/img/OBIAVI/Teh...fo%20DEL_2.doc и http://www.balmax.com/img/OBIAVI/Teh...20dhb,st_4.doc

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Благодаря, zaharyev, разбрах, че мога да захраня до 21 kW мощност (очаквах от действащи и пишещи тук ел.инженери да могат да ми пресметнат, ама .... и това ми върши работа).

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

4х4 обаче не казваш как е прекаран кабела - открито, или в тръба.

Сметката ти е следната допустим ток на 4х4кв. в тръба 27А, на открито35А.
    Смята се по формулата P=√3.U.I=√3.380.27=17.77kW при кабел в тръба и 23.036kW при кабел на открито и под мазилка. Нама ли ги с 20% запас и ще получиш с колко може да ги товариш безопасно, да ли те устройва е друг въпрос.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Благодаря ти, mil 10, тази информация ме устройва, кабелите са под мазилка. Само ако може да кажеш как определяш допустимата плътност на тока (предполагам имаш емпирични таблици, формула ?) , за да мога да си определя и при други сечения допустимата мощност.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Тока за съответното сечение се взима от таблици в зависимост от начина на полагане, типа на проводниците, броят им, вида на изолацията, температурата и т.н. Има ги по учебници, справочници, по интернет и т.н. Ето ти едно което ти е предостатъчно http://www.filkab.com/GetFile/bg/catalogs/31/ само за еднофазни вериги ползваш следната формула P=U.I където напрежението е 220V.

10. Banned
    Тук е от
    Apr 2006

Аз си купих проточен бойлер на Немската компания "Stiebel Eltron" модел DHF 12 C1 за 639 лева от Технополис Варна и след като си го монтирах в банята го пробвах и останах крайно доволен от него! Този бойлер покри предварителните ми очаквания и впечатления тъй като мои роднини имат такъв бойлер на същата фирма вече повече от 15 години и за този целия период от време този бойлер е посещаван от техник само веднаж и то за едно единствено нещо, запушена цетка за едри частици от тръбата за студена вода. През цялото време този бойлер си е работел безотказно нон-стоп като е пълнел голяма вана, осигурявал е с топла вода кухненска мивка и мивка за ръце в тоалетна. Този бойлер е на трифазен ток, но тъй като аз нямам в момента възможност и желание да си пускам трифазен ток реших да си търся проточен бойлер работещ на 220 волта /монофазен ток/. Прегледах доста различни оферти за проточни бойлери предлагани както в България така и в чужбина през Интернет. Говорих с много хора които имат вече различни видове проточни бойлери и събрах доста и различни мнения от хора и стигнах до заключението, че ако ще е проточен бойлер на 220 волта и се иска от него да става за нормално и пълноценно къпане и ползване от едно нормално домакинство от 3-ма човека то трябва задължително за бъде колкото се може по-мощен! Моделите които аз намерих по различните магазини във Варна и в Интернет дори бяха с мощност не повече от 9 kW, което знам, че не е достатъчна мощност за нормално и пълноценно къпане през зимата.
    Затова аз се ориентирах към продуктите на Stiebel Eltron тъй като видях, че те единствено произвеждат проточен бойлер на 220 волта който е с мощност 12 Kw, което ми се видя идеално за мен. Именно затова аз купих този бойлер и сега наистина съм крайно доволен от покупката си. Никоя друга компания за проточни бойлери не произвежда толкова мощен бойлер на 220 волта ток. Само Stiebel Eltron имат такъв модел. Вярно цената му е доста пъти по-висока от другите, но ако наистина искате бойлера Ви да става за къпане през зимата по проста задължително трябва да си купите този модел в противен случай по-слаби модели няма да ви осигуряват достатъчно топла вода през зимата. Отделно, че продуктите на Stiebel Eltron имат 40 месеца гаранция а всички други такива бойлери имат масово по 2 години гаранция. Допълнително, че на Stiebel Eltron проточните бойлери вътре са изцяло от мед и са много добре и правилно направени и недават дефекти за разлика от много други по-евтини варианти. Затова ако ще си купувате проточен бойлер с цел да можете да се къпете с него то задължително си купете този който аз съм си купил и ще останете много доволни. Може да разгледате в сайта на производителя какво пише за този бойлер и какви опции и възможности има и ще разберете за колко качествен уред става въпрос. То и самия проточен бойлер е по-голям от повечето други такива бойлери и това се дължи на факта, че в този бойлер има повече части, повече електроника и т.н..
    Допълнително, че ако му осигурите силен и стабилен ток този модел бойлер заработва и на 13,2 kW, което ви осигурява още повече топла вода и е само във ваш плюс. Ако си подсилите допълнително ел. инсталацията във вас и пуснете на този бойлер индивидуални проводници със сечение по 10 квадрата всяко жило то със сигурност ще се радвате на постоянна топла вода целогодишно и ще спестявате от сметките за тока. Замислете се по този въпрос и успех с топлата вода. Аз вече си разреших проблема кардинално и съм много доволен, затова споделям мнението си с Вас тука.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

То бива реклама, бива, ама ти направо си олял! Марката вярно че е добра, но няма нужда от твоята реклама. За да не останат подведени хората, които те четат ще си позволя да направя следните уточнения:
    1. Мощност 12кВт не е достатъчна да осигури достатъчен комфорт на къпане. Проточния бойлер си иска поне 18кВт трифазен ток, другото е компромис, защото не може да се осигури необходимия дебит с нужната температура.
    2. За да захраниш 12кВт уред е необходима специална инсталация до него от кабел със сечение 10мм2 директно от таблото, но като се има предвид, че повечето жилища в Бг са захранени с кабел 6мм2, то ще трябва да се опъва нов кабел от главното табло!

12. Egu
    Egu е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005

Пълни абсурди!!! На вниманието на четящите!
    Мощност от 12кВт=52,2А при 230В.
    Мощност от 13,2кВт=57,4А при 230В.
    А сега смятайте при максимално допустим ток от 63А за домакинство как ще се разпредели тока за останалите електроуреди! Какво ще рече комфортна баня особено през зимата? За да се изкъпем както трябва (нали трябва да е комфортно) спираме абсолютно всички електроуреди в къщи за да пуснем топла вода в банята за колко време? 2, 3, 5, 15, 30 минути. Всичко това са прости и верни сметки! А сега да видим реклама ли е или анти реклама. Да ти е честита новата придобивка. Надявам се с бойлера да са ти дали една електроцентрала, за да го ползваш като хората!

Ето и продължението на темата.

13. Banned
    Тук е от
    Apr 2006

Е защо да е реклама аз само споделям личните си виждания и мнение за въпросния бойлер за който става въпрос тука! Аз НЕ предлагам бойлери така, че не правя никаква реклама, защото просто нямам файда от нея.
    Относно дебита и комфорта аз ще ти кажа, че този проточен бойлер и осигурява отличен дебит и много гореща вода без никакъв проблем както през зимата ката и целогодишно. Относно ел. инсталацията който иска такъв бойлер ще направи някой промени в името на топлата вода и личния си комфорт в банята. Иначе като цяло аз съм много доволен от този бойлер. Това е моето мнение. Купете си го и няма да съжалявате. Сега когато човек иска много нещо той го постига. Има лесно подменя се най главния предпазител от 63А на 80А и се подсилват основните кабели с по 10 кв.мм. и всичко ще си работи. Има начини не се притеснявайте. Само бъдете тарикати и действайте по въпроса и всичко е възможно. Няма невъзможни неща. Вижте това http://www.vbox7.com/play:233de69d?r=google

14.  

15. SAGE
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от 860201
    Е защо да е реклама аз само споделям личните си виждания и мнение за въпросния бойлер за който става въпрос тука! Аз НЕ предлагам бойлери така, че не правя никаква реклама, защото просто нямам файда от нея.
    Относно дебита и комфорта аз ще ти кажа, че този проточен бойлер и осигурява отличен дебит и много гореща вода без никакъв проблем както през зимата ката и целогодишно. Относно ел. инсталацията който иска такъв бойлер ще направи някой промени в името на топлата вода и личния си комфорт в банята. Иначе като цяло аз съм много доволен от този бойлер. Това е моето мнение. Купете си го и няма да съжалявате. Сега когато човек иска много нещо той го постига. Има лесно подменя се най главния предпазител от 63А на 80А и се подсилват основните кабели с по 10 кв.мм. и всичко ще си работи. Има начини не се притеснявайте. Само бъдете тарикати и действайте по въпроса и всичко е възможно. Няма невъзможни неща. Вижте това http://www.vbox7.com/play:233de69d?r=google
    Значи казваш, че заради един бойлер трябва да си направя основен ремонт на жилището, че дори и на входа на блока, за да мога да подменя наличната ел. инсталация с друга. На мен и със сегашния (100 литров) бойлер си ми е добре и комфортно.

16. Banned
    Тук е от
    Apr 2006

Е аз нищо не казвам всеки сам си решава какъв вид бойлер за си вземе и това е.

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Само бъдете тарикати и действайте по въпроса и всичко е възможно.
    Аман от тарикати, дето действат без да си имат понятие.

18. Egu
    Egu е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005

Е защо да е реклама аз само споделям личните си виждания и мнение за въпросния бойлер за който става въпрос тука! Аз НЕ предлагам бойлери така, че не правя никаква реклама, ...
    Тогава как да разбирам това?
    Иначе като цяло аз съм много доволен от този бойлер. Това е моето мнение. Купете си го и няма да съжалявате.
    А за това вече писахме по-горе, че е пълен абсурд!!!
    ... Относно ел. инсталацията който иска такъв бойлер ще направи някой промени в името на топлата вода и личния си комфорт в банята. Сега когато човек иска много нещо той го постига. Има лесно подменя се най главния предпазител от 63А на 80А и се подсилват основните кабели с по 10 кв.мм. и всичко ще си работи. Има начини не се притеснявайте. Само бъдете тарикати и действайте по въпроса и всичко е възможно. Няма невъзможни неща.
    Това действие, което ти предлагаш е закононарушение! Ти подбудителстваш към явно нарушение на ред закони и правила, които вече споменахме по-горе.
    1. Нямаш право до достъп до въпросния предпазител, защото той е собственост на ЕРД (в случая Е-ОН).
    2. В България максимално допустимия ток през въпросния предпазител за граждани е 63А.
    Само тези две неща стигат да те опандизят!!! Другото няма да го споменават пак, какъв ще е графика за изключване на тока на цялата къща само и само да се почустваш комфортно в банята.
    П.П. Хубаво клипче. Ако не е за реклама, тогава сигурно е за опознавателна цел. Много хубав немски акцент на английския език.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. проточен бойлер Под мивка
    От get във форум Бяла техника
    Отговори: 11
    Последно: 07-03-15, 00:17
  2. Газов проточен бойлер
    От svkap във форум Отопление
    Отговори: 2
    Последно: 12-02-15, 00:04
  3. Проточен бойлер Siemens DH12400
    От Julian във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 5
    Последно: 01-11-11, 22:38
  4. Проточен или малолитражен бойлер?
    От Nustradin във форум Бяла техника
    Отговори: 10
    Последно: 28-10-07, 15:55
  5. Проточен бойлер?
    От sanita във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 10-09-06, 20:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе