Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 99

Бойлерите на натурела?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Re:Бойлерите на натурела?

Хората са предприемчиви, нека ги има в повече. За икономията от това нововъведение, ние сме наясно, а пък то не е и предназначено, да убеди нас. Това не са първите опити за вграждане на електроника в бойлерите. Даже си спомням, че още в късния соц. Елпром Варна бяха вградили някаква електроника в бойлерите.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

имам няколко питанки към г-н Атанасов

има ли опция да се програмира ръчно - няколко пъти на ден да се включва в различни часове. или да стига зададена температура в определени часове - да кажем в 6 , 17 и в 23 чеса? четох за алгоритъма но българите сме проклети хора и не обичаме умните неща или някой да е мислил вместо нас
    вариант да се използва като прост програматор?

това с отчитането на киловатите изразходвана енергия - защо няма за месец? да дава от 1-во до 30-то число на месеца. така може човек да си прави сметката горе долу колко пари отиват за топла вода. то и с данните за седмица може да се направи сметка но трябва всяка седмица да се гледа.
    а и дори и за цяла година - месец по месец сумарно - предполагам няма да заеме много памет - 12 месеца по 1 стойности сумарно за дневна и нощтна тарифа киловатите.

имам и предложение за следваща версия на софта - някакъв таймер да изпиуква бойлера - моя е в банята, да стряска че се прекалява с употребата на топла вода, или че е преполовен и не остава още много топла вода.

4. Egu
    Egu е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005

То най-доброто е с ШИМ модул да се управлява нагревателя, но не знам защо не го правят.

5. Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Варна

Много Ви благодаря за добрите идеи.

Всяко нещо може да се направи както по-добре така и по-различно. Ние както и много други фирми, оставяме някой интересни хрумвания за бъдещите модернизации на изделията ни. При следващите версии ако ми разрешите ще се възползвам и от Вашите съвети.

Засега сме се ограничили само с 2 „таймера“, разрешаващи включването на бойлера и достигане на настроената температура ако това е възможно. Те са еднакви за всеки ден.

Отчитането на електроенергията не е само в графичен вид но и в цифров, по нощна и дневна тарифа. Можете да нулирате тези показания и да засечете консумацията за по-дълъг период чрез тях. Това е засега във версия 2.1.

Повече информация за работата на управлението на бойлерите можете да намерите тук:

www.naturelaelectronics.com/upload/Manuals%20NHC-34%20V2_1.pdf

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

а ако си взема сега бойлерче - по нататък мога ли да му флашна нова версия на софта?

ооо иначе нови идеи бол като вестници, аз лично ще се радвам да видя как и с какви нови функции ще се развие софтуера.

иначе за слънчевите бойлери - специален панел ли трябва или става с кой да е и бойлера управлява само помпата?

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    а ако си взема сега бойлерче - по нататък мога ли да му флашна нова версия на софта?
    Можеш, ама ще трябва сигурно да си купиш JTAG.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

е аз ако си купа jtag и бойлер ще си го хакна директно да ми прави графики в http://www.google.com/powermeter/about/about.html и няма да ми трябва умен режим а ще си го управлявам през ябълко-телефона
    наистина ако има дупка за лан ще върши много работа. POE функция няма да трябва

10. Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Варна

Не сме предвиждали лесен начин за Upgrade на управленията. Ние имаме специални установки за програмирането и тестване на платките. Модернизацията ще засяга само новите бойлери.

Ако вие имате такъв бойлер и ако много искате да имате нов софтуер, ще трябва да ни изпратите целият контролер за препрограмиране.

По другият въпрос, бойлерите само управляват циркулационната помпа на инсталацията на слънчевият колектор и измерват температурата му.

Когато можем да си позволим продажбата на по скъпи бойлери в България, ще направим wireless достъп до електрониките. По долу Ви изпращам един от бъдещите ни проекти за дистанционен контрол на бойлери които са на неудобно за наблюдение място.

Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Naturela_Team
    Когато можем да си позволим продажбата на по скъпи бойлери в България, ще направим wireless достъп до електрониките.
    Това все пак е бойлер, нали? Не някаква установка /rocket science/ в Байконур. Да не забравяме, че бойлера е 90% водосъдържател.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Това все пак е бойлер, нали? Не някаква установка /rocket science/ в Байконур. Да не забравяме, че бойлера е 90% водосъдържател.
    Ако ти трябва само бойлер-водосъдържател, сложи си един черен варел от нафта на покрива.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Здравейте има развитие по темата.
    Преди две седмици и нещо ходих до Варна и се срещнах с г-н Атанасов, поговорихме много добре, показа ми разработката на контролери и повече за алгоритъма на контролера.
    Показа ми го в работещо състояние, както и една термопомпа на която в момента правят изцяло управлението.
    Ето и резултата от срещата - вече е закачен но просто не съм свършил с банята и не е свързан с ел. мрежата. Скоро снимки и като работи. Както и впечатления.
    Казан казан ама умен
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Здравей - какво става когато бойлера изпише Low Power ?
    Казаха ми че е изписал това и не им е стигнала топлата вода. Беше оставен на смарт режим.
    Вчера се върнахме от почивка и е потдържал ниска температура предполагам, и хората са му дошли в повече?

Сега гледам 37 кв нощтна и 27кв дневен ток имам исконсумиран, като 90% е сутрин преди 6 чеса.

16. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

предлагам всички да се опитаме да назоваваме така наречените бойлери водосъдържатели, защото е много объркващо с английското значение на бойлер

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Интересно предложение. Нашата пак е по-лесна, дано обаче се разберат руснаци и англичани за думата "джоб"

18. Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Варна

Към режим "Low Power" се преминава когато бойлерът реши, че дълго време не е ползван. Този режим не изключва напълно загряването, защото не може да се прецени кога ще потрябва отново топла вода. Ще поддържа температурата на водата до 40 градуса през първата седмица "бездействие" и постепенно ще я намаля след това. Когато започнете да ползвате отново топла вода, при първото включване на нагревателя ще се премине обратно към режим "Smart control". Ако това възстановяване на режима стане през деня, бойлерът ще продължи да поддържа 40 или 45 градуса докато дойде времето за загряване с нощна електроенергия. Това е като Standby при другите уреди.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 09-09-13, 23:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе