Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345
Резултати от 61 до 66 от общо 66
Like Tree1Одобрявам

диодни лунички

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Отговор: диодни лунички

В никакъв случай не искам да те обидя, но по въпросите, които задаваш, се разбира, че ти се губят основни положения в електротехниката. По-добре намери някой познат, който разбира и го помоли за помощ. Според мен основните проблеми идват от недоброто охлаждане на светодиодите. Ако има възможност увеличи радиатора. При недобро охлаждане има голяма вероятност да изгорят. успех!

2.  

3. Тук е от
    Nov 2006

Крушките (луничките) са такива$(KGrHqNHJBME9!HCynGPBPQ02E4neg~~60_35.JPG. Няма как да се увеличи радиатора. Само успях да подобря контакта между платката с диодите и радиатора.Връзката между тях беше лоша-само термопаста и вследствие нагряването се беше отделила платката от радиатора.Добавих 2 малки винчета и сега има добър контакт. Всички или някой от светодиодите не бяха в ред въпреки, че светеха и след известно време почваха да мигат. Смених ги 4те и сега всичко е ОК. Радиатора се загрява пак доста,но самите светодиоди не.АКо махна и тази оптика ще се охлаждат сигурно още по-добре. Та проблема не е в драйвърите, но ако и те подаваха по-малко напрежение-примерно 10 волта щеше да се отделя още по-малко топлина. Това ме интересуваше дали със смяната на резистор или друго в тези драйвъри може да се намали изходящото напрежение или с нещо компактно което да може да се монтира в ключа на осветлението (например кондензатор) да подам по-малко напрежение. Имам 2 спота - единият е с 4бр. такива лунички, а другият с 3бр.

4. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Махнал съм "оптиката" на всички лунички от този модел. Без това стъкло светят с много по-голям ъгъл и по-силно. Засега този вид се оказват по-издържливи от тези с SMD елементи (говоря за немарковите изпълнения).

5. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

Здравейте..никъде не намирам, колко е максималната безопасна температура на работа за този тип лед луни UltraLux LD1216642 - ЛЕ МАГ освен в спецификациите на диодите където дават работна температура на диода от-35 до +85 градуса а околна температура от -40 до +100..Питам защото ги слагам в затворено тяло http://www.nvc-lighting.com/ShowCPt.Aspx?ID=1275 а в тавана има вата и ми се струва че прегряват, днеска мерих с термо-сондата на мултицета температурата на корпуса на луната в горния край на конуса близо до цокъла и беше 100 градуса..а на разсейващия екран пред диодите е около 65 градуса. С един 7W модел които бях сложил лятото премигваха като работят по-дълго и спираха а като поизстинат се оправяха, затова сложих по-слаби..Нормално ли е да работят при такива температури понеже в това тяло почти няма приток на външен охладен въздух?
    Този пост е редактиран от nikolov333; 01-11-15 в 23:04.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Такава информация за българо-китайските никъде няма да намериш.Иначе за подобните свои продукти Osram обикновено дава 40гр. и дава препоръка дали да се използва в затворено тяло.Пък и другите характеристики от линка ,който си дал как ти се струват. 50 000 часа живот --> Osram , Sylvania, Philips и GE едвам докарват 15-20 000 часа живот.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково

То ясно,че са нереални тия часове, но при положение, че са с две години гаранция и никъде не ограничават начина на употреба, ако работят без да примигват от прегряване просто най-много да ги уморя преди да им е изтекла гаранцията и може би ще ми ги заменят с нови, разбира се ако до тогава модела не се е изчерпал. Понеже ще слагам около 30 броя такива у нас..по-скоро проблема е да не започнат да мигат, както на niki72 ,че не знам това покрива ли се от гаранцията..
    Този пост е редактиран от nikolov333; 03-11-15 в 00:11.

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345

Подобни теми

1. мога ли с обикновено тафче да захрана лед лунички
    От al72 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 25
    Последно: 12-01-14, 20:38
  2. Енергоспестяващи лунички ?
    От Shizo във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 12
    Последно: 22-11-11, 23:36
  3. Питане за ЛЕД лунички
    От I.V.G. във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 5
    Последно: 15-10-11, 12:59
  4. Лунички в стиропор?
    От tarbuk във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 29-11-10, 14:18
  5. Лунички на 12 и 220 волта
    От niki72 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 22-01-09, 22:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе