http://www.tscommunication.com/index.php?index=products
Виж тук HG07A и MG08. Доста повече неща могат от обикновените дайлери. Ако ще ползваш някоя от готовите системи ти трябва само платката.
http://www.tscommunication.com/index.php?index=products
Виж тук HG07A и MG08. Доста повече неща могат от обикновените дайлери. Ако ще ползваш някоя от готовите системи ти трябва само платката.
Изтупвам праха с молба ако някой знае да пише.Става въпрос за спектра 1727.На снимката по-долу е дадена консумацията й.Интересува ме за какъв период от време е-ден,месец или?Мерси предварително!
Дадена е моментната консумация на ток от мрежовото захранване или акумулатора. Не може по принцип да се говори за дневна или месечна консумация, когато е даден ток в mA. За това трябва да е дадена енергия във W. Кажи какво точно те интересува, за да ти кажа как да си го сметнеш.
Това,което ме интересува е колко е консумацията й за месец във ватове и може ли да се намери от тези данни,а също така дали и как се превръща милиампер във ват.
Не съм много наясно и се извинявам, че се "вмъквам", но тези системи не са ли с автономно захранване, акумулатор?
ПП Прочетох спецификацията и ми се изясни вече. Оставам с воечатление, че консумацията е пренебрежимо ниска, сравнено с др.кинсуматори на 220 V.
Първо да изясним мерните единици:
напрежение (U) - волтове (V)
ток (I) - ампери (A)
мощност(P) - ватове (W)
енергия (W) - ватчас
Как се смята:
Мощност - P=U*I
Енергия - W= P*t=U*I*t (където t е времето в часове)
Ако ще смяташ консумираната енергия от мрежата трябва да вземеш в предвид и КПД на системата (загубите от преобразуването на енергията)
В конкретния случай приемаме следното:
напрежение - 14V
ток - 0.120A
КПД - 0.9
Време - 30*24=720 часа
Тогава W=(14*0.120*720)/0.9=1344Wh=1.344KWh - максимална месечна консумация
Този пост е редактиран от Lupus; 12-03-16 в 12:05.
С доста голямо закъснение коментирам, но споменатата аларма е абсолютно дърво правено от смотаняк. Не се лъжете да я купувате. Най-най-елементарната глупост е това, че не може да се ъпдейтва през USB - трябва да изпратиш платката в София и да ти я върнат - през това време си без аларма. Може да алармира "до 4 номера", но реално и с 1 номер има проблем, че едвам се вмъкваш да я деактивираш докато алармата цикли като луда да клипва. Ако са 2-3 е пълен абсурд да се вместиш (без да получиш заето). Чете текущата сметка според оператора, но идиотът-"програмист" е решил да търси сумата на точна позиция - след някоя година операторът променя леко текста "Оставаща сума ... " и алармата вече не може да открие сумата. А както казах по-горе не може да очакваш и ъпдейт току така. Накратко - тотални аматьори.