Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 35 от общо 35

Проблем със ел. табло в апартамент

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Проблем със ел. табло в апартамент

Цитат Първоначално публикувано от traat
    Здравейте,
    Тази събота и неделя, ще ходя да отворя разпределителните капачки, да видя там как са кабелите, ако ми направят някакво лошо впечатление, ще постна снимки, да кажете нормално ли са, защото аз нямам база за сравнение Мисля да сменя предпазителите, с някои по- маркови, но искам първо да изготвя проект на кухнята, че може да се наложи да дърпам допълнителни кабели.
    Продължавай така - вървиш в правилната посока - не прави компромис с ел . инсталация и водопровод - после струва мноо скъпо.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2011

така е никакъв компромис и кой ги учи тези майстори да полагат кабели без тръбите във който трябва да са ?

4. Egu
    Egu е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от iwoto
    Ще си позволя да изкажа мнение обратно на до тук изложените.
    Според мен таблото си е направено напълно нормално и не е нужно толкова драма.
    За да изглежда "красиво"(кому е нужно под капака) , то кабелите трябва да се изрежат до необходимата дължина и подредят.За мен по-добрия вариант е кабели на "топка" но с аванс ,отколкото къси красиви кабели.
    Напълно съм съгласен с това.
    Относно усукването пак започва едно пресилване на тема лоши връзки и се дават методи за избягване като калайдисване,нещо изключително трудоемко и не наложително.
    Та ми се струва , че оплюхте "майсторите" неоснователно (с изключеное на неизолирания кабел).
    Тук съм съгласен само стова, че не е за всеки тази работа и е пожелателна процедура, а не задължителна.
    Нещото което бих барнал в това табло са АП тата.

Въпрос към Egu - Защо м/ду фаза и защитното зануляване/заземяване да не светне лампата?
    Прочети пак внимателно поста ми и ще разбереш защо в дадения момент няма да светне лампата! Все пак няма да те мъча, посъветвах го преди това да разкачи защитният проводник от клемата, по този начин няма да има нула към момента на пробата и ще може да разбере кой кабел е нула и кой защита.

5. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от aimilios
    така е никакъв компромис и кой ги учи тези майстори да полагат кабели без тръбите във който трябва да са ?

Какви тръби ? , traat можеш да ми ги подариш на мене тея на ел.марк като ги смениш , ще ми вършат перфектна работа

6. Тук е от
    Nov 2010

Предполагам тръбите са гофрета, махнах няколко капачки и кабелите ми изглеждаха много добре увити! Иначе за сега замразявам малко плановете с таблото, защото се очертават няколко големи промени в разпределението на стаите и май ще се дърпат нови кабели и т.н.
    Иначе празно няма, ел.марк- а, ще се ползва за смяна на някои олдскул предпазители

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. проблем с напрежение 220 в апартамент
    От digigard във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 18
    Последно: 03-12-13, 19:24
  2. Ел. табло в жилищна кооперация. - ремонт, съвети?
    От pippo във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 15
    Последно: 25-02-12, 18:57
  3. Проблем с пясък в тръбите на апартамент
    От FearMe във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 05-10-11, 20:29
  4. Свързване на ел. табло за бойлер..
    От vassil_dinkov във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 5
    Последно: 21-05-10, 02:34
  5. ел табло със старите автоматични предпазители-проблем
    От dian1969 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 5
    Последно: 20-02-10, 18:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе