Страница 17 от 69 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 1023
Like Tree144Одобрявам

Новият форум - впечатления, бъгове, за оправяне?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re: Новият форум - впечатления, бъгове, за оправяне?

Ами... засега това е май.
    Ако има оплаквания - свиркайте.
    Много ми се искаше да сложа и това:
    United-Forum CSS Sprites - ludicrous speed - NOW! - vBulletin.org Forum

Определено щеше да има видим ефект, но... много е мътна и неясна работата. Ние ползваме значително по-нова версия на форума за която ще има немалко бъгове. Към момента май нямам достатъчно сили, желание и знания да го боря, може би по-натам.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Отговор: Новият форум - впечатления, бъгове, за оправяне?

Правя предложение да не се маркират с удебелен шрифт в разделите модераторите, например: (Модератори: Jackas, avenger, Aleksandars)

Мисля си, че това, което интересува посетител в даден форум е информацията и особено последната такава, защото за информацията е свойствено да остарява, затова с удебелен шрифт трябва да се маркира последната информация и по-важните неща, а кой е модератора сигурно е важно, но не това интересува посетителя.
    Yasen6275 одобрява това.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

За първи път съм в новия форум с мобилен телефон и е по-добре от старият.Има само едно нещо което не разбирам-когато пиша постове ми се губи написаното или част от него и така не мога да гледам какво пиша в момента. Може да е от моят телефон грешката|бъга.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Когато посетител посещава форума анонимно, тоест не е логнат при кликането му в дясно на последната активна тема в списъкът с раздели се препраща към първата публикация на темата, а трябва по замисъл да го препрати към последната. Направете нещо по въпроса, че е доста дразнещо, нищо не помага да се променят нещата и няма оправия.

6. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Естествено, че ще го препраща към първата. Проблемът е в неразбирането ти на замисъла, а не във функциите на форума.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Защо тогава съществува тази разлика при логнат и анонимен посетител, не трябва ли форума да се държи по един и същ начин независимо дали си влязъл или не?

Още веднъж да разясним: При кликането на темите посочени с червена стрелка към къде трябва да бъде пренасочен четящият, към първият пост на тема съдържаща 100 страници или към последните мнения от темата. Допълнителното кликване, което се налага да правя за да бъда пренасочен там на където искам ме дразни, в старият форум в това отношение нямаше проблеми. Нямам желание да кликам по хиляда пъти за да стигна там до където искам.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от valen1; 23-10-12 в 09:21.

8.  

9. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Мисля, че изяснихме в детайли този въпрос...
    При логнат потребител се следи какво е прочел и какво не е.
    Ако форумът смята, че даденият потребител не е чел темата го препраща към първото мнение.
    Ако прецени, че е чел темата го препраща към първото мнение след последното прочетено от него.
    Това важи само за линка, който е върху заглавието на темата.
    Иконата >> ВИНАГИ препраща на последното мнение.

Съответно при нерегистриран потребител е същото. Отначало, форумът смята, че потребителят не е чел темата и го препраща на първото съобщение. Ако в рамките на посещението нерегистрираният вече е влизал в тази тема, то при повторно кликане на заглавието на темата той ще бъде препратен в края й!
    Пак без значение дали нерегистрираният е чел или не темата, линкът от иконата >> ВИНАГИ води до последното публикувано мнение!

Ще съм задължен ако се запознавате по-подробно с възможностите и организацията във форума преди да пълним темата със спам.

С цел максимална яснота, необходимо е само да се посочи с мишката иконата >> и излиза обяснителен текст - Отиди на последното мнение...

В момента организацията е перфектна
    1. Линкът върху заглавието вляво винаги води до първото мнение.
    2. Линкът върху иконата вдясно винаги води до последното мнение
    3. Линкът върху заглавието вдясно е динамичен и води там, където форумът прецени, че е първото непрочетено от съответния посетител мнение.

10. Junior Member Аватара на SoftKey
    Тук е от
    Jun 2006
    Живее в
    Варна/София

@kod

Би ли споделели какво е натоварването на сървъра в момента,ако не е тайна разбира се?

11. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Какво стана с тоя форум , каква е тая облачност и от къде се маха , страницата е наполовина като за 15 инча монитор .

12. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

На подобни въпроси ще отговоря само веднъж.
    Много моля, всички последващи подобни питания внимателно да асимилират информацията в този пост.
    Няма да отговарям с думи, а с факти, допълнителните думи са за обяснение.

Към поста са прикачени 2 скрийншота.
    В единия има скрийншоти на форума при стария и нов облик, при резолюция 1920х1080 пиксела.
    Във втория има скрийншоти на форума при стария и нов облик, при резолюция 1366х768 пиксела.

Мярката, по която отчитаме е сигнатурата на jonov (Близу - единствената кабеларка без Discovery Channe и Animal Planet)
    Във всички скриншоти тя е поставена, така че да бележи долния видим край на екрана ви.
    Кой облик какво показва при дадената резолюция се вижда ясно на скрийншотите.
    Отделно, надявам се да отчетете факта, че в новия облик малка ивица от пространството е заето от хедъра / навбара, в който са всички важни функции и е винаги пред очите ви. Което не пречи "тесните облаци" да визуализират повече информация при еднаква резолюция.

Благодаря ви предварително, че ще прочетете написаното, ще прегледате скроийншотите. Имайте необходимата вяра в екипа ни, че преди да се предприемат подобни действия, то те са сериозно обмислени.
    jonov одобрява това.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

А аз не мога да разбера защо не ползвате view/изглед и Що не мащабирате докато "облаците изчезнат?" ...???

Аз съм с резолюция 1920/1080 на 15.6 инча на лаптоп екран и съм доволен.
    Научете се да работите и вие с ИЕ или каквато друга боза имате и ще сте доволни.

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    А аз не мога да разбера защо не ползвате view/изглед и Що не мащабирате докато "облаците изчезнат?" ...???

Аз съм с резолюция 1920/1080 на 15.6 инча на лаптоп екран и съм доволен.
    Научете се да работите и вие с ИЕ или каквато друга боза имате и ще сте доволни.
    Аз пък не мога да разбера съчетанието от 15 инчов диагонал и 1920 резолюция.
    Ти сериозно ли ми предлагаш да мащабирам на 192% на 27-инчовия си монитор с резолюция 1920 сайта така, че облаците да изчезнат??? И да гледам букви с големината на цигарена кутия
    И въобще... мащабирането е доста безмислена екстра, която би помогнала в случай на немърлив уебмастър. Мащабирането по никакъв начин не показва повече информация във видимата част на екрана, то просто прави едно голямо нищо, в 99% от случаите - вредно. Както и в конкретния - като скриеш облаците, без да разбирам каква е идеята да ги скриваш, скриваш и голяма част от полезната информация във вертикален аспект. Изключително неразбираемо за мен действие.

Иначе, за твоя частен случай е приемливо решение наистина, но само и единствено защото ползваш извратена комбинация, непригодна за нормално човешко зрение. С цената на загуба на немалко вертикално място, просто постигаш приемлива за очите ти големина на текста...

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

1.Ползвам го така от 2 години и 6 месеца и не ми пречи, дори съм по-доволен от обикновенните монитори.
    2. Буквите не са с големината на цигарена кутия-нормални са.Ако имам възможност ще онагледя някой път с моя лаптоп да се видят нещата в действие:rolleyes:.
    3.Преди това съм имал само обикновенни четвъртити екрани/монитори 4:3 и от този съм много по-доволен.
    4.Тъй като на мен "другата информация, отстрани буквите не ми е необходима, само ме натоварва допълнително, предпочитам да "огранича визията" на екрана посредством мащабирането само до текста.Така ми харесва.
    Освен това Широкият екран за мен е по практичен, тъй като ми дава възможност да сложа два отворени Уърд/ПДФ или други прозорци(на интернет браузъра например) един до друг и да пиша или разглеждам и сравнявам.От моя гледна точка широкият екран е доста по-удобен при текстосъздаващи/обработващи програми, тъй като предпочитам текстовете да се един до друг, а не един над друг.С екраните 4:3 отворените Уърдове ги слагах един над друг когато ми се налагаше и беше неудобно и непрактично.Отделно ме заболяваха очите и врата при постоянното им местене нагоре-надолу в усилие да чета ту от единият текст, ту от другият.Беше си чиста хамалогия.
    5. Всъщност мащабирането обикновенно е от 173% до 185%. Много рядко обаче ми се налага да го правя на 185% да кажем на няколко месеца веднъж.За мен доброто мащабиране като процент е това при което буквите са достатъчно големи и ясно четливи, така че да не се затормозяват очите и мозъка и от друга страна отдолу да няма една линийка/бар(както когато се разглежда страница по вертикал и от дясната страна има такава "линийка") който да се мести с показалеца на мишката наляво или надясно за да се види целия екран или да се прочетат буквите-тоест да няма никаква полезна информация която остава извън екрана.Рекламите не са полезна информация и освен това предпочитам еднотипно-хомогенен екран с една тема, а не с 2 или повече-например прозорец с текст и фон зад него защото това ми натоварва допълнително очите и мозъка.

Сега от дистанцията на времето и опита от 2.6 години мога спокойно да кажа, че и следващият ми лаптоп ще е с такъв монитор 16:9 и ще е FULL HD.Единственото ми колебание може да е дали да е с 15.4/6 инча монитор или да е с 16.4 до 17.3 инча монитор.Ако има лаптоп с по-голям монитор, но до 3.3 кг тегло, бих купил него, ако е по-тежък, ще си остана на 15.6 монитор.

17. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    2. Буквите не са с големината на цигарена кутия-нормални са.Ако имам възможност ще онагледя някой път с моя лаптоп да се видят нещата в действие:rolleyes:.
    Мм, не ме разбра. В твоя случай са с нормална, в моя (27-инчов монитор 1920) биха били с големината на цигарена кутия ако направя това, което съветваш.
    Просто исках да кажа, че твоето решение е частен случай, частично удобно за хора с малки диагонали и ненормално висока резолюция. Във всеки друг случай е неприложимо.

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Нещо не е както преди форума - когато я има рекламата на Панасоник (отстрани и горе) няма нито лента с "менюта" , нито бутон "горе" и се почва едно скролване ... :D

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 69 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нови бъгове, бързодействие...
    От kod във форум За Форума
    Отговори: 238
    Последно: 16-04-13, 19:05
  2. съвет за оправяне на усилватели
    От jojobix във форум Аудиотехника
    Отговори: 9
    Последно: 14-12-12, 11:58
  3. Новият Форум
    От sorrowsad във форум Анкети
    Отговори: 25
    Последно: 28-08-05, 01:17
  4. Оправени бъгове...
    От -CTPAX- във форум За Форума
    Отговори: 1
    Последно: 10-02-04, 13:10
  5. знаете ли XP бъгове :-))
    От Cko във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 19-02-03, 13:02

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе