Почва да ми писва да те модерирам.
За н-ти път - темата е за впечатления и предложения, а не за споделяне на лични решения!
Kod
Ми... аз Default не го любя, защото е светъл, ама сега превключих да хвърля поглед... Че какво му има? Компактен е станал, нелош...
Крис, лявата колона с потребителите показва "Тук е от: ..........." - визуализира ми се на 2 реда (годината е на следващия ред). Малко разширяване, за да стане на един как ти се струва?
Edit: Върнах се на тъмната - там е наред
Този пост е редактиран от Karata; 24-04-15 в 21:38.
И аз съм за връщане на старият вариант на дефолта, така доста е сгомнен.
Форумът има тъмен флат стил, светъл флат стил.
Стандартният в стария вариант със преливките в хедърите няма как да се върне.
Нека се съсредоточим в подредбата на постбит страницата с постове.
Флат темите също са с махнат хедър.
Бекграунда на постовете в светлата Флат тема е потъмнен.
Мнения?
За мен всичко в момента е толкова разхвърляно и непрегледно. В сравнение с предишната визия на форума тази изглежда точно така. Това е лично мое мнение без да ангажирам никой с него.
- Няма разграничителна линия между потребителското поле и полето за мнение.
- Дата е навряна на много неподходящо място.
- Шрифта на никовете все още е твърде голям.
Това са основните неща, които ме дразнят доста в момента. Има и други дреболии, за които съм писал преди.
Не знам само, каква е идеята да променяш всичко във визията и да разваляш нещо, което е било красиво и най-вече всички потребители са свикнали с нея? А сега ще трябва да се пренастройват според твоите вкусове.
Според мен по този подреден начин с правилните пропорции трябва да изглежда и този форум.
ff5ebcdd45c55e81.jpg
Благодаря за мнението.
Ти ми показваш старите варианти на Флат темата - напълно безполезен хедър, съдържащ единствено дата и номер на пост в силно контрастен цвят - близък до бял бекграунд и близък до черен хедър.
Така беше около седмица, лично на мен започнаха да ми се мрежелеят очите, Биби изказа подобно мнение.
Така че, имаш своето мнение, но не генерализирай с всички моля.
ПП - Ако набича тази зверска черна рамка на бяла тема като в примера ти, тук ще настане армагедон
ПП - Вечерта ще пробвам да флоатна вляво датата и номера на поста, преди заглавието му да видим как ще стои.
Иначе, от моя гледна точка се доближавам до исканото. За мен, най-важното е четимостта и скоростта. Скоростта наближава 90% на дефолта и 85 на флата. Без да се вижда във фронтенда, постигнат е ръст от близо 15%,което е повече и от най-оптимистичните очаквания.
Та... още седмица, две ще сте в ролята на тестови зайци (за което предупредих и се извиних още преди 10 дни) Няма как да се избегне, мога да те успокоя, че сме минали средата
Още малко и ще има финализиран вариант, с който да може да се свикне.
Други мнения?
Примера го дадох не, за да наблегна на цветовете и контрастността на стиловете, а на подредеността на полето и разстоянията между тях
На мен черната тема ми харесва, но в момента, като че ли е бета версия и има още доста работа, за да е с прегледна и приятна визия за окото.
Благодаря Wise, ценна забележка - Изравнени са името, заглавието и датата.
Сега... лявото поле под името... трябва ли нещо да се пипне още там?
gnf, примера е стандартна Vbulletin 4 тема без никакъв опит за подобрения.
Не знам дали си спомняш промените при последната профилактика преди 2-3 години - с махането на ненужно празно вертикално пространство между заглавие - пост - сигнатури - атачмент спестихме много във вертикално отношение и определено оптимизирахме изгледа, така че на по-малко пространство да се показва повече информация без загуба на четимост.
Сегашната профилактика е същото - хедърите... все повече се убеждавам, че са единствено тук заради... навика с нулева полезна стойност. Голямо място, в което има 20-ина символа...
Същото е и с различен цвят на юзер полето и основното - това поне го изтествах сериозно - от 12 запитани - 12 избраха вариант с един цвят, вместо юзерполе с цвят на футъра....
ПП - Ти ли беше фена на старата мобилна? За съжаление... нещата отиват към нейното връщане и оптимизиране Не мога по никакъв начин да се преборя откъм скорост и оптимизация на код с новата мобилна, старата е чувствително по-добра откъм тези невидими, но най-важни параметри.
Пуснал съм една тема Mobile Test да е достъпна, можеш да следиш промени в нея
ПП - Бекграунда и рамката на цитатите в дефолт темата?
Добре ли е или е много силна?
Шрифта в цитатите - така ли да е или да се намали?
И още малко мнения за марждина между постовете - Wise вика може и без него - вие как мислите? Той е сериозно намален и имаме в момента по 5 пиксела между постове за отделяне, загубата не е много голяма - 80 - 100 пиксела височина за пълна страница с мнения така че - как е по-разбираемо и приятно - с или без?
Рамката на цитатите може да я намалиш с един тон. Шрифтът и фона е добре.
Аз съм да има пиксели между постовете, по прегледно е.
Също не виждам смисъл да слагаш лента/хедър/ за дата и пост. Според мен и така е добре, ако можеш тествай и в ляво, стига да не стане сбито...
Софт бутоните- Новини, Актуално и Форум може да ги намалиш малко.
Абе.. пробвах вляво - губи се информацията ако е близо до заглавието - за да са вляво, трябва да флоатна заглавието вдясно - пробвах няколко варианта - този в момента е най-добрия.
Отделно, вляво става малко натрупано, юзеринфото е наблизо - почти съм убеден, че сегашното място е отлично, просто трябва мъничко свикване с преместването на дадено инфо отляво, вдясно.
Без отделен ред... просто няма подходящо място отляво се оказва.
Бутоните - фонта да намаля? Намалих от 16 на 14, но болднах, че много тънко и не отива за главно меню с малкия текст. Така как е?
На мен ми се ще целия хедър да пипна, тази преливка от стария дизайн... не й е мястото тук, но... не ми идеи как да изглежда засега
Ами, аз знам че ще е натрупано и така е най-добре, но...
Бутоните са добре сега.
На пръв поглед, според мен си готов за краен вариант
Цветът на рамката на цитатите? Ако потъмниш шрифта на постовете една идея, че да изпъква от този на цитатите...?