Продължавате ли да имате проблеми?
Да, проблема е в кеширането на страници. Няма как да стане хем динамично съдържание хем кеширанои часовника на сървъра ти е с 4 минути напред.
- Cache-Control:
private, max-age=3600- Connection:
Keep-Alive- Content-Encoding:
gzip- Content-Length:
19634- Content-Type:
text/html; charset=UTF-8- Date:
Thu, 25 Aug 2016 11:50:32 GMT- Expires:
Thu, 25 Aug 2016 12:50:32 GMT- Keep-Alive:
timeout=5, max=100- Pragma:
private- Server:
Apache/2.2.29 (Unix) PHP/5.3.29- Vary:
User-Agent,Accept-Encoding- X-Powered-By:
PHP/5.3.29
Махни expire хедъра и ще е ок.
Все същото си е при мен - четените не ги отразява ... с Хром съм.
Аз съм с firefox и нечетените ги отразява след като натисна F5.
Подобрение?
ПП - Мнения за миграция към XenForo?
В последния час нямаше никакви проблеми.
Здравейте,
Нещата се развиват по-бързо, отколкото ми харесва.
Мисля, че ще се наложи спешна миграция към XenForo.
VB4 е вече.... морално остаряла система. VB5 не става за нищо, бъдещето е в Xenforo.
Моля ако / когато това се случи да сте толерантни към промените - убеден съм, че в началото ще има много неща, които няма да ни харесват - и на мен, и на вас - с общи усилия съм сигурен, че ще ги отатраним и ще нагласим форума, така че да го харесваме всички и да ни е удобен.
Този път ще използвам платена услуга за миграцията, така че се надявам да стане безболезнено.
Проблемът е, че не съм работил никога с Xenforo и в началото, промените и козметичните дооправяния... ще стават бавно. Но съм сигурен, малко по малко ще станат...
Хмм, сега пък ме посъветваха - скоро се очаква коренно различна версия - Xenforo 2 че е по-добре да се изчака тя и тогава да се прави миграция.
А сега само да се оправят някои неща в сегашния форум...
Уф.. омешах се, трудна работа...
Сега нещата се оправиха и форума работи стабилно. Няма ли начин новата версия да се тества паралелно със сега работещата известно време, докато се поизчистят проблемите?
В момента работи добре, махнал си Expire хедъра и прочетените теми се маркират коректно.
Не разбрах какъв е проблема на VB4 ? Xenforo е прекалено млада система, платена е, не се знае компанията колко ще изкара.
VB e opensource може да си го нагласиш както пожелаеш, включително оптимизация на ресурси.
Хех... какъв - например липсата на респонсив дизайн?
Трагичния съпорт?
Нежеланието на съпорта например след спирането на api 2.1 от FB на 8 август да си мръднат пръста и да опра2вят ФБ логването за VB4?
къде го опънсорса на VB4? Това не е SMF.
Xenforo се прави от хората, направили VB3 и VB4
Expire хедъри не са слагани скоро за да бъдат махани, друг проблем е имало. Проблемът от вчера не беше предизвикан от промени.
За какво ти е съпорт, никога няма да ти направят точно каквото искаш. Кода е отворен, можеш да си го модифицираш според нуждите. ФБ модула си го разработваш и те така.
Експайър хедъри имаше, по нагоре съм пейстнал. Дали кода на вб ги слага или apache няма никакво значение. Важното е, че всичко е ок.
Респонсив теми няма ли? Ако няма ще си направиш.
Не може всичко на готово, че ще останем без работа.
Това е изключително неправилен подход според мен.
VB4 е платен софтуер. Дал съм пари за него и съм ги дал за продукт с работещ ФБ лоджин.
В един момент той престава да работи и ти викаш - ми оправяй се, разработвай си го. Е, не трябва да е така - трябва да бъде разрабортен и оправен от този, който ти е продал продукта.
Ти не изискваш нова функционалност...
По отношение на разработката на респонсив тема...
Разбира се не е по-възможностите ми, а доколкото знам цената й е от порядъка на $2000 за тези, които могат да я направят. Просто защото VB4 е остарял и неудобен за модване помоему...