Не получавам известяващи мейли когато има нов пост в темите или разделите, за които съм се абонирал. Има ли някой с такъв проблем или аз съм объркал нещо с настройките?
Не получавам известяващи мейли когато има нов пост в темите или разделите, за които съм се абонирал. Има ли някой с такъв проблем или аз съм объркал нещо с настройките?
Нормално е - по подразбиране известия за нови отговори по теми се получават само в контролния ти панел и излизат горе като непрочетени.
Можеш да смениш настройката и освен там, да ти изпраща мейл за всяка тема, за която си абониран и в която е писано.
Имай превид обаче, че организацията е друга в този софтуер - автоматично се абонираш за всяка тема, в която си писал. Автоматичния абонамент е само за контролния ти панел. Приеми го като нови отговори на моите публикации в стария форум.
Предполагам, че не искаш да получаваш мейл известия за абсолютно всяка тема, в която си писал, затова не задавай глобално да получаваш мейл за теми, за които си регистриран, а от списъка с темите, за които си регистриран избери само тези, за които наистина искаш да получаваш мейл и смени опцията само за тях.
ПС - Трябва да ти добавя форуми и модераторски права, просто има страшно много неща и не мога да стигна до това...
Може би съм закостенял, или съм с грешни разбирания как се ползва форум. При положение че чета от ляво на дясно, най в ляво да са ми неща които не ме интересуват ми се струва странно. Както и да е. Ще си търся решение.
За закостенял не знам, според мен просто имаш грешен подход, защото приемаш, че нещата в сайдбара не те интересуват.
Оттам нататък дискусията от твоя гледна точка изглежда завършена.
С подобно мислене може да се стигне до извод, че нищо освен самия текст не те интересува, което обезмисля всякаква полза от интерфейс
Както казах, там в бъдеще ще има интересни и полезни добавки.
Рекламите рядко ме засягат. Ако ми трябва нещо си търся специализирана информация.
Новите теми в целия форум при положение, че чета 3-4 раздела в най добрия случай, рядко биха ми влезли в употреба също.
Последните менения, в теми за които не знам нищо, без контекст, също са безполезни.
Не смятам че дискусията е завършена, просто излагам гледна точка. Опита ме е научил, че спора с админ/мод рядко е продуктивен.
Това за липсата на интерфейс си е лека демагогия и няма да я дискутирам.
Като добавите нещо там, моля съобщете го по някакъв начин за да разбера и да проверя за какво става въпрос.
Да спомена, че вече съм от доволните от ъпгрейда! А тепърва ще се донастройва и ще свикваме... ЧЕСТИТО и от мен!
При опит да изпратя лично съобщение на колега ми изписва това:
Грешки
Появиха се следните грешки с вашето предложение
You have reached your stored private messages quota and cannot send any further messages until space has been created
........ has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.
И защо трябва при пращане на лично съобщение да пиша заглавие?
И последно не може ли всеки да се направи опция всеки сам да избира времето за auto exit?
Този пост е редактиран от bobovo; 18-09-12 в 19:03.
Много грозно изглежда, когато влезеш в някаква тема - направо свят ми се завива от цветовете.
Вероятно е лично и няма общо с другите участници, но този "скин" или както му казвате никак не ми понася.
Единствено началната страница не ми вади очите както си беше на стария.
Може и да е въпрос на лични настройки - нямам никакви претенции, а изказвам мнение!
//отделно, че трябва поне 2 пъти да се върна към заглавната страница, за да не ми показва непрочетена тема, в която вече съм чел и дори писал!
Имаш прекалено много съобщения в архива и за да получаваш нови, трябва да изтриеш част от старите - има лимит от 500 съобщения.
Отиваш горе вдясно на -> Лични съобщения -> после в отляво избираш Входящи или Изходящи ->
Излиза списък със съобщенията -> вдясно маркираш ненужните -> после долу кликваш на маркирани съобщения
-> отваря се бар където кликваш на Изтрий и после кликваш на Продължете
Имаш Контрол на папката където с индикаторна лента ти сигнализира колко ти остава от лимита
Не, няма лимит от 500...
Това е администраторски лимит.
Лимитът при потребителите е от 10 до 150 бр.
bobovo е с горната граница.
Ако някой представи РАЗУМНИ аргументи, че 150 лични съобщения са малко, лимитите могат да се ревизират.
Но защото някой го мързи да поддържа своята си част чиста и спретната базата да се товари с излишна информация... не мисля, че е удачно.
Да допълня, че ако се не лъжа, лимитът е и за получени и изпратени съобщения, така че и двете групи трябва да бъдат поддържани в ред.
Хмм, сега влязох в стария форум и не виждам съществена разлика между цветовете.
Иначе си прав, че е лично, също имай предвид, че с времето се свиква.
Лично за мен, новото оформление е класа над старото като е максимално близко до него по цветова гама, но значително по-съвременно излъчване има.
Мисля че е добра идея най-отдолу след "Нови постове" или "непрочетени теми" да има бутон като в началото на страницата- "Маркирай форумите като прочетени"
Цветовата гама по дефолт е като на стария форум... в тоя ред на мисли дали ще има тъмна тема (скин)?
Би било добре да има скинове ако е възможно и да се увеличи времето за auto exit поне минимум на 180 мин.
Този пост е редактиран от bobovo; 18-09-12 в 21:40.
Може ли някой да разкаже как да включа mail-известяването само за конкретна тема, понеже не го намирам в настройките на "Абонаменти"?
Понеже ще трябва да си изграждаме нови навици, няма да е зле, ако някой намери хитър/удобен начин да ползва някоя настройка - да сподели. Уж имам стаж в hwbg (същия софтуер), а въпреки това още се лутам.
При мен сега форумът е значително по-бавен. Това не е оплакване - ясно ми е, че трябва да го реша хардуерно. Но може пък да има някакво кеширане или друго, което е предвидено да се ползва за целта?
Последният пост се показва много по-тесен. Мисля, че не е само при мен така? Прилича ми на проблем в темплейта/темата. Може да е предвидено място за някой widget там. Но е неудобно, особено ако трябва да се редактира поста - редакторчето излиза много тясно, бутоните му се свалят на много редове и т.н.
Този пост е редактиран от Bibi; 18-09-12 в 22:09.