office@daikin.at и info@daikineurope.com
това са адресите до които съм писал, но вече седмица няма вест от тях. Давам им още една седмица и пиша до централата им в Япония с прикачените запитвания до европейските им централи.
office@daikin.at и info@daikineurope.com
това са адресите до които съм писал, но вече седмица няма вест от тях. Давам им още една седмица и пиша до централата им в Япония с прикачените запитвания до европейските им централи.
Като стана дума за подовите Дайкини да питам и аз. На вътрешното тяло пише 2007 и адрес в Япония, Daikin, Japan. На външното пише RXS35G 2010 Made in Czech Republic. На кашона на вътрешното пише, че е произведено в Япония. Дали е японско вътрешното тяло? И да питам тръбния път така ли трябва да е? Монтажниците ми казаха, че го оставяли така защото маслото от компресора да не отивало към вътрешното тяло. Има възможност да го направя симетрично и ще стане идеално равно. Отблизо не ми стават нещо снимките, стар е апарата. Като взема назаем по-хубав ще пратя по-хубави снимки.
Нямаш ядове - всичко е нормално.Външното е Чешко ,а вътрешното е Японско.С тръбния път са се престарали но няма проблем,стига да е привързан за тялото или стойките.2007 пише на всички вътрешни...незнам защо.
Гледам , че и на твоята снимка (горната на кашона) част от надписа липсва. При мен на монтажа в петък, забелязах, че кашоните и на двете външни тела от едната страна бяха полу отрязани, под формата на правоъгълник. От другата страна на кашона имаше необходимият надпис. След като говорих с vanko68 разбрах, че това се правило при вносителя в склада, за да не преписват баркода и серийният номер.Първоначално публикувано от aruba_man
Лично смятам това за тъпо, тъй като ако не те "светнат" за какво е, може да си мислиш, че е някоя поредна далаверичка да се прикрие дадена лепенка. Така преди време си купих rebrushed рутер за нов.
Това е втория Дайкин, който купувам от тях. И на първия бяха така кашоните. Доволен съм. На много хора, дето уж разбират от климатици са им набутали Сиести. На мене, дето не разбирам, ми върви на климатици. Нямам оплаквания. Обадих се и тръбния път ми оправиха. Остана ми само да отрежа краищата на чама и да го облека.
здравейте отново,искам да Ви се похваля с моята придобивка 2 броя FTXS25G2V1B / RXS25G2V1B единият за стая:изток-юг с PVC дограма, с два прозореца по 2.25м2, единият с врата към тераса,вътрешна изолация фибран,тухлен блок -40м3!Другият за по малка стая 34м3 само изток с един прозорец PVC дограма вътрешна изолация фибран.
И така с какво се сблъсках да Ви споделя и дано съм полезен на някого.
След монтажа включихме климатиците да работят на отопление,външната беше около 5-6 градуса през деня.Прибирай ки се вечерта в къщи какво да видя единият си работи на 20-вътрешна толкова и показва на термометъра,а с другият какво да ви кажа зададена 20 на климатика в стаята не се живее от жега 30 градуса на термометъра.Първо се усъмних в дистанционното после в вътрешният датчик да не би да е дефектен с отчитането, и накрая установявам че от вътрешното тяло където има 3 процепа за датчика духа студ та се не трае,някъде измежду тухлите на блока просмуква външен въздух и лъже датчика,стените са от тухла четворка и външно с тухла единичка.Та цялата тази история много ме притесни първоначално,след което запуших с пяна и отвора на тръбите от вътре зад вътрешното тяло та да няма от къде да влиза въздух.Сега е вече нормално всичко си работи точно ,с нетърпение чакам първите минусови темепратури да видя как ще се държат моите клими
И моите са с външни тела RXS-G, нищо че вносителят им е Атаро. Пройзводство в Чехия, 2010г. В модела имаше някаква деветка, явно версия.Първоначално публикувано от aruba_man
Edit:
Момчета, вече почти седмица държа включени моите две машини. Вътрешните тела са достатъчно тихи, външните също. Имам обаче един гаден проблем. И на двете външни тела при определени обороти започват да им тракат решетките пред перките. Държа да отбележа, че това не е при максимални обороти. На едната машина съм й сложил уред за измерване на мощността и тя показва около 480Вт. Като натисна с ръка решетката гадното дранчене изчезва. Същото нещо се получава и с металната скаричка от задната страна. Надявам се това да са им косурите, ако се окаже че цялата сглобка е скърцаща не ми се мисли за каква симфония ще става като паднат температурите.
Говорих с Ванко, каза ми че от време на време се случва така и решетките се уплътнявали със силикон.
И на мен ми трака решетката на RXS-Е външното тяло при определени условия (обикновено по -10гр.) , има някаква производствена недомислица.
На мен също ми трака решетката на външното тяло.Както Биро каза обикновено про ниски температури -10.Как да оправим решетката??
Решетката е телена и понеже горе е завита на две куки и има вероятност да направите беля-не пипайте.А иначе аз двете куки ги режа с клещите и после я измъквам,ама тва си е моя работа и недавам акъли.Опа,мислих за задната,а не за предните,сори.
пп Тези мислят,че трака-дет са нямали Осака!
На мен нищо не ми трака. Явно чама омекотява и обира вибрациите.
Тракането и силната вибрация от предната решетка се оправя по следния начин: /пробвано на три сиести/
С кръстата отверка се разхлабват четирите винта, които държат предната решетка.
Решетката се намества с ръка да заема най-плътно положение към рамката.
Винтовете се стягат на кръст като се придържа решетката с ръка.
Ако шумът се появи отново операцията се повтаря.
Действа със сигурност
Въобще бръмченето /точно това е точният звук/ от предната решетка е много силно, но се отстранява успешно по описания начин.
Веднъж имах такъв случай и го реших с разхлабване на винтовете и подлагане между решетката и ламарината на малки парчета изолация за тръби.Беше преди година и все още е тих - наглеждам го защото е на приятел,който живее наблизо.Първоначално публикувано от sladi4kia
Най-накрая получих отговор от Австрия.
Ето какво ми отговориха:
RXS и ARXS са пълни аналози на една и същата единица с произход от един
завод (Чехия Pilzn) и дори от една и съща линия.
Причина:
В страни като Италия или Испания ние продаваме нашите продукти по 2 начина:
- Чрез професионални монтажници
и
- Чрез масово разпространение - магазини.
За да има диференциация имаме 2 различни наименования за един и същ модел, като само корпуса е малко по-различен.
В България предлагаме само за продажба чрез професионални монтажници.
От време на време доставяме и ARXS единици, в зависимост от пазарното търсене.
Очаквам продължение на кореспондецията, тъй като им пратих разликите за компресора и вентилатора.
Да видим, какво ще измислят тоя път за оправдание....
Значи всичко е едно и също само малко компресора и вентилатора не са същите.
Добре бе, едно и също, а цената на модела Сиеста една и съща ли е след като само малко компресора и вентилатора не са същите?
Какъв е този или тази дето са го писали това писмо. Я виж там на каква длъжност са назначени.