Страница 163 от 171 ПърваПърва ... 113153161162163164165 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,431 до 2,445 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка

за мен този отговор от Дайкин е супер непрофесионален
    1. От него се опитват да обяснят че ако доставят на дистрибутори им дават един единия вид а ако доставят на "магазин" (незнам каво трябва да значи това??? след като магазина за тях би следвало да е също дистрибутор) им дават от другия тип - тва за къв чеп го правят? Нещо статистика ли си водят що ли?
    2. Как така продават един модел като друг просто щото "имало търсене"
    3. След като са от един завод и дори от една и съща линия интересно как така накрая на единия пише Сиеста а на другия Про? Нали са от една поточна линия?

Наистина е интересно от кой е всъщност този отговор - щото като знам customer support-a какви безумни и измислени отговори дава на клиентите (имам в предвид фирмата за която бачкам)....

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Едва ли са еднакви, не съм виждал едно и също нещо с две наименования. Винаги има разлика. В Италия и Испания почти няма температури под нулата. Там може и да не се усеща разлика, но в България 100% ще има разлика в поведението.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Еее тия Дайкин много се излагат, май почиват на стара слава.

На скоро коментирахме с друг собственик на подов климатик малоумното инженерно творение "затваряне на долната клапа" при достигане на заданието и последващия шум, подобен на щракане и стъргане.
    Също и дрънчащата решетка на външното тяло - изобщо фирмата пътува към провал май.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе, и аз го казах преди близо половин година, и то взе, че излезе вярно

6. Тук е от
    Sep 2010

длъжността му е Sales Manager Bulgaria
    Поне така се е подписал....

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Някой си отговорник по продажбите на климатици за третият свят, като България е бил настоятелно и продължително молен от един или няколко дистрибутора, с които работи да измие силно изцапаните им лица от извършената и извършващата се измама на клиенти.

Един месец молбите на нашите хора да замаже положението не са свършили работа и чак сега изглежда след бутане пари под масата той се сеща да напише писмо в защита на тези фирми.

Онази фирма в интернет страницата си така и не промени изписването на външното тяло, което продава в комплект с вътрешно и по този начин се получава, че клиента плаща едно, а получава друго. Ако всичко беше официално и правилно нямаше да крият какво продават.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Онази фирма в интернет страницата си така и не промени изписването на външното тяло, което продава в комплект с вътрешно и по този начин се получава, че клиента плаща едно, а получава друго. Ако всичко беше официално и правилно нямаше да крият какво продават.
    Мислех утре да поръчам такъв климатик.......Добре, че днес прочетох тази тема.

В същност би трябвало администрацията на форума да се намеси .....

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Николай Стефанов
    В същност би трябвало администрацията на форума да се намеси .....
    В качеството си на какъв орган трябва да се намесва Администрацията на форума в работата на тази фирма?
    Те ако са искали досега можеха да направят тази корекция, но явно нещо ги възпира. Въпроса е какво?

11. Тук е от
    Aug 2009

Хммм...Администрацията на форума като някакъв обществен коректив??? Малко странно.

Обаче "Господари на ефира" как ви звучи. Ако някой се чувства измамен и е достатъчно нахъсан...

Да не стане така, че някои от тукашните гурута да се окаже откъм защитаващата страна срещу Мавриков и компания

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

преместих въпросите ми

13. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

Процедурате по които клиента си търси правата са доста тромави
    КПЗ явно не са толкова ефективни колкото би ми се искало

За сега съм я докарал до тук :
    Във връзка с постъпилата от Вас жалба на официалната интернет страница на Комисията за защита на потребителите, Ви информирам за следното:
    Комисията за защита на потребителите/КЗП/ осъществява контролните правомощия по Закона за защита на потребителите, Закона за туризма, Закона за потребителския кредит, Закона за електронната търговия, Закона за предоставяне на финансови услуги от разстояние, Закона за тютюна и тютюневите изделия и други.

След като се запознах с изложените в жалбата Ви факти и твърдения, възложих извършване на проверка в посочения от Вас магазин за битови уреди на фирма ЕТ“Диньо Аврамов”. Изискано е становище от търговеца по повод жалбата.

Към настоящият момент проверката е продължаваща, защото управителят на фирма ЕТ“Диньо Аврамов” не е представил становище по жалбата, или “Акт за удовлетворяване на рекламация”. За неизпълнение на разпореждането на същия ще бъде съставен Акт за административно нарушение, съгласно чл.230 от Закона за защита на потребителите.
    Предвид изложеното от Вас и възникналия спор Комисията за защита на потребителите може единствено да съдейства за неговото доброволно разрешаване. Ако смятате правата си за накърнени имате възможност да подадете заявление за съдействие до Помирителна комисия. Съгласно Закона за защита на потребителите Помирителните комисии, съдействат за решаването на споровете между потребители и търговци, включително във връзка с гаранционната отговорност, правото на рекламация на стоки и услуги и неравноправните клаузи и договори, с търговски практики и договорите сключвани с потребители. Съдействието се осъществява по искане на потребител с местоживеене в района на действие на съответната помирителна комисия. За целта следва да подадете заявление, което задължително трябва да съдържа следните реквизити: трите имена, ЕГН, адреса и телефона на заявителя, наименование и адрес на лицето, срещу което се подава заявлението, изложение на обстоятелствата по спора и конкретното искане, както и писмени доказателства, с които разполагате, дата и подпис на заявлението. Така попълненото заявление се подава в деловодството на РД-Бургас при КЗП с адрес гр. Бургас ул. “Цар Калоян” № 16.
    Следва да имате предвид, че помирителното производство е доброволно и безплатно, и не е задължителна предпоставка за търсене на правата Ви по съдебен ред.

И да си плати актчето,мен не ме грее особенно ..... ще трябва да се съдим....не ми се занимава ,ама друг начин явно няма....

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2010

има друг начин - пробвай през федерация на потребителие - те вместо да пускат актове просто отиват с данъчни (незнам как успяват) и се почват едни проверки....

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Няма начин да няма начин...
    rorora - Пак повтарям външните тела са различни и такава комбинация за външно Сиеста и вътрешно различно от Сиеста за пръв път чувам...търсете си правата...отговора на писмото до Дайкин е доста съмнителен и аз не мога да го приема за истински.Моля те или го публикувай за да разбера че е истински или поне дай някакви имена ...все някой го е написал това писмо.
    Не може да са идентични два различни модела на една и съща фирма - абсурдно е твърдението...само идиот би го предположил...камо ли да го напише на лист хартия и да се подпише под него.

17. Тук е от
    Sep 2010

rkk това е пълния текст на писмото!

Good morning,

first of all sorrry for the late reply - first mail didn`t arrive to the
    right person.

My name is Michael Haas and I`m the Sales Manager for Bulgaria.
    RXS and ARXS are the complete same unit and coming from the
    same factory (CZ Pilzn) and even from the same line.

Reason:
    In countries like in Italy or Spain we sale our products in 2 ways:
    - via profesional installers
    and
    - via mass distribution chanel - means via shops.

in order to have a differentation we have 2 different naming
    for the same model and only the casing is slightly different.

In Bulgaria we sale only via profesional installers. From time
    to time a take also the ARXS units in order to follow the market demand.

I thank you for your trust in our product
    and remain at your disposal
    with kindest regards

Michael Haas
    Sales Manager Bulgaria

Daikin Airconditioning Central Europe HandelsGmbH
    Europaring F12/402, Campus 21
    2345 Brunn am Gebirge
    Austria
    FN 97788 g, Landesgericht Wr. Neustadt
    ATU19112207

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Няма такъв филм, първото писмо отишло не където трябва.
    Сигурно грешният получател е бил така добър да върне отговор - Уважаеми г-н Хас, това писмо не беше предназначено за мен.
    Отговора е супер не професионален, но лошото е, че ме кара да вярвам, че въпросният г-н е наясно с далаверите в България, а дори сигурно има пръст в цялата игра. Съгласен съм че може да има модели с различни имена, според зависимост страната за продажба. Но да се твърди че двете машини са абсолютно еднакви, при различни компресори някак си не върви .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе