Проблема е при отваряне на клапата, майстора ще го отваря да види дали може нещо да се направи.
Преглед за печат
cameo, Дай този спрей да го видим.
Някой може ли да сподели нещо за тези подови дайкини на които има дават да топлят до -25 и външните тела са по 40кг. Как са в дефростите, какъв е компресора.
Daikin FVXS25F/RXL25M3 и FVXS35F/RXL35M3
Имам 2 Daikin FVXS25F/RXL25M3.Никакви дефрости досега. Гледам в прогнозата за следващите 10 дни температурата рядко ще се вдигне над 0 гр.Тогава ще споделя повече детайли.
Подовият климатик е много комфортен,тази зима не съм го хващал да дефроства въпреки че снощи беше -10, а в момента -7.
Моят е Rxs25g, a тези, които ти посочваш са по-хубави.
Настроен е на 21 през деня вечер 23 ,но стаята(16м2) е много топла и не работи постоянно.
http://ataro.bg/wp-content/uploads/2...-2015-2016.pdf
На 38 страница са моделите до -25гр.Външният топлообменик е свободно стоящ за да не заледява и сигурно компресора е пипнат нещо.2100лв. за 25-ца и 2300лв.за 35-за е цената към клиент.
Никой не ги търси и предлага. Нито търговци ,нито клиенти знаят за тях.При долу-горе еднаква цена FVXS25F/RXL25M3 превъзхожда значително FVXS35F/RXS35L3 при отопление.
FVXS35F/RXS35J подов
Работи 3-4 год. без забележки до днес. Справяше се.
Помещение около 28 кв. таван със слаба изолация.
Както си работи нормално и се усилва сам до макс/вентилатор .
Спирам го от дистанционното - издава звуков сигнал и лампичката угасва/както при спиране на клима/, но не и вентилатора. Продължава да духо много силно.
Понякога докато си работи, се усилва постепенно и се намаля сам. Понякога ако успя да го спра от дистанционното се пуска пак макар и слабо.
Спирам го от дистан, но не спира. Изключвам го от контакта спира. Вклювам го и тръгва пак силно.
Ако го спра от копчето на корпуса, сигнализира за спиране - горна клапа се затваря и лапичка угасва, но продължава да духа силно
2016 голямата жега - полудя.
Чудя се и ми е интересно, какво ли става?
Здравейте,
спрял съм се на 2 модела подови климатици и се чудя кой да избера.
Toshiba RAS-B10UFV-E/RAS-10N3AV2-E и Daikin FVXS 35 F/ RXS 35 L Подов Инвертор
Помещението е около 20кв. с вътрешна изолация.
Кой е по добрия из между тези 2 модела, като ще се радвам да ми предложите и други качествени модели за сума около 2 хиляди лв.
Благодаря предварително!
Вече и аз мога да се похваля с подовата машинка FVXS25/RXL25M3-нордик.
За сега работи безпроблемно и комфортно-почти оправда очакванията ми с изключиление на лекия шум от долната клапа, който се чува едвам и рядко и то ако застана до него и се заслушам при пълна тишина в стаята вечер.
Естествено и очаквано работи on/off, но без излишни и шумни форсирания на вътрешното и външното......просто се родихме с жената и не съжаляваме за скъпата покупка. Дори и при -1/2 с мъгла не се усещаше присъствието му.
Тази сутрин при 6гр. е мокро под него,но дефрости не съм чул и се зачудих,защо? На какво се дължи и има ли място за притеснение. При зададена 20гр,вентилатора на авто в стаята си е 20. Чудя се,дали да не оставя вентилатора на 1/2 степен за да избегна on/off-а. Споделете,как ще е по-добре. Дали да спра долната клапа-но ще ми липсва комфорта от топлия под.
Ако спреш долната клапа , ще прави заданията по-бързо и следователно ще се увеличат on-off. И при мен в това време прави често on-off на първа степен на вентилатора в 40-45кв.м. Ако сложиш в режим ECONO климатика ще прави заданията по-бавно и ще намалеят on-off циклите. То ако при 6гр. прави дефрости, представи си при -10гр. каква канонада от дефрости ще бъде.
Миии.....той си бачка 2/3 минути и поне 10 си почива(off). Ама не са дефрости,явно е конденз или не знам какво е точно,но си капи-не шурти. Тия дни и аз ще си играя да ,да видя ще спестя ли малко on/off ,но...дали ще се получи. Вентилатора ми е на auto,но ще пробвам на първа степен +eco и ще драсна после.
И моя единия е на балкона и се вижда при голяма мъгла ,че си е мокро. Другия е под прозореца на 4-тия етаж и долу пред блока под него въобще не е мокро. Но в нашия блок има два MHI 35ZM-S, които и без мъгла си пикаят обилно и образуват локви под себе си.
Е от какво се получава това ?
И мъгла да няма си мокри под него.