Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 59
Like Tree2Одобрявам

Daikin FTYN-25GX

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Re:Daikin FTYN-25GX

Мисля, че към МЕ-тата клоня повече.
    Обаче на тоя Дайкин много ми харесва антикорозионното покритие на външното...
    И друг въпрос. Искам климатикът да се монтира на трегера над прозорците. Отстоянието от тавана в тъкъв случай ще е около 5 см. Малко ли е? Ще влияе ли на работата и производителността на машината? Мога и да го пусна с още 2 санта надолу, тоест ще виси малко и така отстоянието ще е към 7-8 см примерно. Пак ли е малко?

А тоя пич:
    http://www.sharpbg.com/index.php?item=154&group=3

2.  

3. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Искам климатикът да се монтира на трегера над прозорците. Отстоянието от тавана в тъкъв случай ще е около 5 см. Малко ли е? Ще влияе ли на работата и производителността на машината? Мога и да го пусна с още 2 санта надолу, тоест ще виси малко и така отстоянието ще е към 7-8 см примерно. Пак ли е малко?
    Mи babati ,гледам и японеца монтира на около 4-5см.,що и при нас да не може?При мен едната машина е на 8см.,и никакви ядове-държи си заданието.Иначе на някои има изискване за минимум 10см.Ето виж тази тошибка над перденцето:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

babati, Тоя сайт www.klimatici.biz не го гледай, на този конвенционален Sharp AY/AE-9KR нито килограмите му са такива нито температурата до която работи е -15°. Ако не ти стигат парите за Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA кажи колко можеш да дадеш за да получиш някакъв съвет.

За 14m² стая не е необходимо да монтираш климатика да духа по дължина на стаята освен ако по този начин не искаш да духа върху легло или място на което седят хора. И още веднъж намери друг сайт на който да разглеждаш марки и модели.

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

valen1, климатик ще слагам след около 2 седмици, че сега ремонтираме стаята още. Може да изпадне някоя оферта до тогава
    Парите, ако знам че си заслужава, ще ги прежаля. Не съм разбирач, но ми се струва, че по-добре е да се вземе висок клас конвенционален, отколкото бюджетeн инвертор. До 1200 лева тотал мога да отделя.

Просто мястото на климатика на трегера най ми допада. Нямам други съображения.

Аз после си едит-нах поста. Ставаше въпрос за Шарп инвертор. Гледах официална документация - дават го до -7 да работи. Ето затова говоря - конвенционалите на Дайкин и МЕ ги дават до -10 Иначе ето го Шарп-а:

http://www.sharpbg.com/index.php?item=154&group=3

6. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Тая, както я наричате ''Тошибка'' не засмуква само отгоре,така че не виждам защо я даваш за пример в този случай

7. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от d_imige
    Тая, както я наричате ''Тошибка'' не засмуква само отгоре,така че не виждам защо я даваш за пример в този случай
    И според теб ,основно отстрани на подвижния панел ли засмуква?Аз не го вярвам.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

То за това си има модели, които са високостенни. Toshiba, повечето са такива. Да този модел се отваря и освен отгоре, засмуква и отстрани. MHI ZIX-S, също работи така. В упътването за монтаж на всяка машина, пише минималните отстояния от тавана. Стандартно са около 5-6 см. Има някои и с по-малко.

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Имам модел тошиба,отварящ се само отгоре,а имал съм и такъв с отварящ се напред и нагоре леко панел,(както на снимката) но друга марка,та мисля,че малко поне ми е ясно, откъде преминава основния поток въздух. А отстрани,че влиза-то няма и как да го спреш...

11. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    та мисля,че малко поне ми е ясно, откъде преминава основния поток въздух.
    Това какво си мислиш че ти е ясно няма никакво значение в случая .Като се направиш на голям умник,и не спазиш посочените изисквания на производителя за отстояние-в конкретния случай се нарушава нормалния поток на засмуквания въздух,а от там турбината ще работи с по-голям товар.Сам помисли добре ли е така.... а после лей мозък.Като нищо някой ще ти повярва на писанията

12. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Особен вид ''остроумие'' вкарваш,но както и да е.Просто babati попита дали ще е проблем ,да го сложи на 7-8см отстояние...

сега проверих,в сервизното на модела SDR(от снимката)му дава производителят 5см. отстояние от тавана.

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Знам, че вече може да изглежда смешно (Отоплителен капацитет, kW:2.22...)... но се замислям и за това:

http://condex.bg/bg/detail/id/9/cid/3

Стаята е 15 квадрата, но в нея има 2 големи легла, 2 ОГРОМНИ гардероба, фитнес уред, огромен телевизор (кинескоп!)... Все пак тия неща намаляват кубатурата нали? Наистина с една 2kw се отоплява стаята, без майтап! Какво ще кажете?

14.  

15. Тук е от
    Aug 2010

babati, преди доста време бях в твоето положение при покупка на климатик: търсех клима за детска стая и исках да е конвенционален , за да не ветрее на децата. закупих дайкин FTYN35- 17кв.м. стая. Просто температурата е на границата на топлото- хем е добре , но ако искаш жега не може, а и при желание за по-високи градуси не работи като конвенционален, а при достигане (по софтуер ) на около 24 градуса в стаята, спира компресора и върти само вътрешното тяло докато температурата падне с 2-3 градуса, за да се включи отново компресора. Получава се едно хладно неприятно течение. В спалнята тази година си купих FUJI 12 LEC- инвертор. При положителни температури (засега) рабити в режим on-off, т.е. като конвенционален и съм много доволен .
    Съветът ми е да се вгледаш в препоръките на специалистите с опит във форума и да заложиж на инвертор. Успех и дано случиш на машина!

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Стаята е 15 квадрата, но в нея има 2 големи легла, 2 ОГРОМНИ гардероба, фитнес уред, огромен телевизор (кинескоп!)... Все пак тия неща намаляват кубатурата нали? Наистина с една 2kw се отоплява стаята, без майтап! Какво ще кажете?
    Горчивата истина е, че всичките тези неща не намаляват кубатурата на стаята.
    По аналогия - ако вземеш няколко кубика балони, няма да можеш да се топлиш с пръдня...

2kW не са чак толкова много в контекста на топлозагубите или пък при ниски температури. Могат да се окажат недостатъчни.
    А могат да се окажат и по-малко от два.

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Благодаря ви за мненията Аз вече взех климатик. Отказах се от конвенционалните. Взех Sharp 12LSR:

https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53248.0.html

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от yo ko
    закупих дайкин FTYN35- 17кв.м. стая. Просто температурата е на границата на топлото- хем е добре , но ако искаш жега не може, а и при желание за по-високи градуси не работи като конвенционален,
    С FTYN35 съм и това е конвенционалния! С него започнах темата! В момента съм под него и при достигане зададена темп. спира вентилатора, какво течение, вятър... Задание 26 гр. и става жега, карам го на 24-25 гр. Другите два които сложих лятото са FTYN25 и съм ползвал за охлаждане няколко пъти, за топло още не съм пробвал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTYN/RYN50
    От bigmouth във форум Климатици Daikin
    Отговори: 48
    Последно: 03-01-13, 16:20
  2. Отговори: 135
    Последно: 29-12-10, 13:31
  3. Daikin FTYN 60F - инвертор ли е?
    От abcm във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 15-06-10, 15:32
  4. Daikin FTYN 50/60 - инвертор или конвеционален ?
    От vanko68 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 22-03-10, 09:16
  5. Питанка отностно Daikin FTYN 50/60
    От mdimitrovm във форум Климатици Daikin
    Отговори: 31
    Последно: 08-10-09, 18:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе