Първоначално публикувано от
jjf Здравейте. Вече ми монтираха климатика, но тъй като досега не съм използвал такова "чудо на техниката" имам няколко въпросчета.
1.Неправилно ли е климатикът да се изключва, когато не съм вкъщи (например цял ден съм на работа). Препоръчително ли е да се оставя да работи постоянно?
Конкретно за модела ftxs35d:
2.Когато задам на таймера да изключи например в 1ч след полунощ, се включва автоматично "нощен режим"- . поне така го разбирам, като чета упътването. А има ли начин да наглася таймера да изключи, но без да влиза в нощен режим, а направо да се изгаси климатика?
3. Забелязах, че при функцията "комфорт" за отопление не мога да използвам най-ниската степен на шум на вентилатора (иконката с полумесец и борче- поне на такова ми прилича
. Така ли е всъщност или аз нещо бъркам?
4.Режимът ECONO може ли да е пуснат постоянно и при всякаква температура ли е ефективен?
5.При "Интелигентното око" пише, че влиза в режим на енергоспестяваща работа- това всъщност режим ЕКОНО ли е? Желателно ли е да е включена тази функция постоянно
Задавам тези въпроси, защото в инструкциите е описано доста кратко и въобще не ми става ясно как да оптимизирам работата на климатика, за да извлека максимална полза от него. Благодаря на всеки, който даде отговор на зададените от мен въпроси.