Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 56

Дефрост при Daikin FTXS25G

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Дефрост при Daikin FTXS25G

Момчета,чета и ви се чудя-''миналата година",ми Дайкина има малко акъл и не е запомнил кво е правил миналата година.За сметка на това има най-добрите датчици и знае кво да прави сега.Не се замисляйте за дефроса когато го има,лошо е когато не го прави.
    Нормално е да заскрежи вътрешното при дефрос,но не е да продължава да обдухва,zaqza нещо бърка.
    По отношение трудности с отоплението при +5-дограмата е виновна,2 климатика да сложиш,има ли вятър-нищо не става/ял съм го тоя/.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Момчета , всичко се оправи !!!!!!
    Проблемът е бил разположението на хоризонталните клапи.
    Климатикът е монтиран между дивана , и външната стена.

Поглед "отгоре":

Хоризонталните клапи бяха насочени към външната стена , която е на 25 см .Точно от нея страна (вдясно) се намира датчика на климатика. Явно струята се връща , след като срещне стената , и се лъже датчика , че е топло.
    Снощи, обърнах хоризонталните клапи , да духат към дивана.Тази сутрин (отвънка е - 8*), при зададени 21* в стаята беше 22*!!!
    Вдигнах градусите на 23* , и в момента, след половин час , в стаята е 24*.
    Благодаря на всички отзовали се , явно климатика топли , и то много добре, просто не се бях сетил за хоризонталните клапи , които местих лятото , да не духа студено към стаята.

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

5. Тук е от
    Feb 2008

Да не отварям друга тема да ви питам тук. Дистанционното на FTXS25G по принцип има ли функция да свети дисплея, понеже видях на един подов FVXS35F долу на дисплея светят два бели светодиода пък моето няма. За дефроста мога да кажа, че наистина при FTXS25G се чува като врене на вода или както вика един приятел "шупур лупур"

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

няма подсветка дисплея,което и за мен е кофти...иначе да,при дефроста си се чува тоя шум,но тия дни при мен размразява рядко когато е пуснат на 20-22 градуса.

7. Тук е от
    Nov 2009

При CTXUххG има подсветка на дистанционните , при FTXSxxG няма подсветка.
    Скоро може и да отворя и да сравня да видя не е ли въпрос на насищане на платката само понеже са си почти идентични на външен вид. Пък и от двете дистанционни имам по две и са взаимозаменяеми та мога да си позволя риска да надникна angel .
    И мене ме подразни като видях че FTXS-ките нямат светещ дислей ...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

в общи линии,голямо дърво този Дайкин,нито подсветка,нито дисплей на вътрешното... а за тия пари можеше да взема 3 страхотни климатика,с много яки дисплеи и едни шарени лампички по тях,изобщо гъзария...
    много важно че нямаше да топлят,ма ще светят

10. Тук е от
    Nov 2009

lubopiten , предпочитам докато спя или е тъмно в стаята да мога докато боравя с дистанционното управление да виждам какво правя, а не да светвам лампа за да виждам ... Сарказма ти не е удачен и като светещ дисплей се визира това на дистанционното управление, а не разни "светлинки" по самия климатик. То CTXU-то си има различни светлинки на една лампа за да знаеш какво прави в момента - синя , червена, жълта , зелена , оранжева ... даже не знам дали съм ги запомнил - цветомузика си е по твоите стандарти.

Так да се върна по темата със светещото дистанционно.
    Дистанционните на CTXU и FTXS са с абсолютно еднакви платки , но с малка разлика в насищането им.
    Ето картинката :

Разликата за светенето е това че трябва да се насити схемата с транзистора Q2 (ел. ключ) със съответния си резистор R6 и двата светодиода LED2 и LED3 със съответните ограничаващи резистори R4 и R5. Оградените с червено. Това е на практика липсата относно светенето. Има и малко други липсващи елементи които съм отбелязал в лилаво (беше синьо но при компресията е станало лилаво ). Като че ли тези елементи нямат отношение към светенето.

Това беше първото което видях и ме обнадежди. Естествено при по-детайлно разглеждане се видя, че самата организация на осветяване на дисплея за да става равномерно ползват световод със специфична форма и в другия вариант той е заменен с непрозрачна пластмаса в проста форма.

Това малко ще ме затрудни , но все ще измисля нещо. Решен съм като приключа с ремонтите да се позанимая с малко труд и творчество .

11. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Дайкина не е лоша машина, карай го и да не ти пука на колко време размразява и т.н.. Хубаво че си открил причината за неправилната му работа. Според мен дефрост на 1 час е идеално. Моето фуджицу прави на около 40мин дефроста когато навън е -16°С. А само нещо друго да добавя, относно температурата и това как се чувства с вятъра примерно. Това е чувството при живите организми. На климатика ти хич не му пука, за него е важна температурата по термометъра. Аз където живея зимата стига до към -28 -30°С реална температура и като духне малко вятър, веднага почват да тръбят че се чувства като -38 или -40, ама то туй да плашат хората само

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от barabata
    lubopiten , предпочитам докато спя или е тъмно в стаята да мога докато боравя с дистанционното управление да виждам какво правя, а не да светвам лампа за да виждам ... Сарказма ти не е удачен и като светещ дисплей се визира това на дистанционното управление, а не разни "светлинки" по самия климатик. То CTXU-то си има различни светлинки на една лампа за да знаеш какво прави в момента - синя , червена, жълта , зелена , оранжева ... даже не знам дали съм ги запомнил - цветомузика си е по твоите стандарти.
    eстествено,че се шегувам,barabata
    благодаря за снимките и разясненията за подсветката,сподели,ако се получи нещо,да го правя и аз...
    а за размразяването-външното ми тяло е на терасата,и съм сложил малка кофичка под дренажния отвор,откакто е застудяло,е размразявал 4-5 пъти само,съдейки по водата в кофичката.

13. Novice
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от provigo
    Дайкина не е лоша машина, карай го и да не ти пука на колко време размразява и т.н.. Хубаво че си открил причината за неправилната му работа. Според мен дефрост на 1 час е идеално. Моето фуджицу прави на около 40мин дефроста когато навън е -16°С. А само нещо друго да добавя, относно температурата и това как се чувства с вятъра примерно. Това е чувството при живите организми. На климатика ти хич не му пука, за него е важна температурата по термометъра. Аз където живея зимата стига до към -28 -30°С реална температура и като духне малко вятър, веднага почват да тръбят че се чувства като -38 или -40, ама то туй да плашат хората само
    На климатика не му пука, ама моя Дайкин толкова силно пука при размразяване, че ни събужда през нощта...
    Някой друг има ли тоя проблем?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Моя в началото и края на дефроста (яво при обръщането на потоците) вади едни гадни съскащи звуци ,а по средата монотонно "врене на вода" Много дразнещо и мен ме буди понякога ! Добре че рядко размразява. Само един ден нещо се беше сбъркал и размразяваше през 30мин.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

при мен пука ако го изключа
    и след това при включване,но е нормално мисля,не е чак толкова силно
    при размразяване се чува само леко преливане,пукане не

17. Novice
    Тук е от
    Nov 2009

При мен пукането е доста силно - cameo знае тази особеност на модела

18. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Всички климатици ''пукат'' при размразяване.То няма и как, при тази температурна разлика.Друг е въпроса,че една ''марка'' го прави повече, друга по-малко, един потребител го чува повече, друг по-малко - всичко е субективно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Шум във вътрешното тяло на Daikin FTXS25G
    От sasooooooooo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 50
    Последно: 13-05-12, 22:28
  2. Дефрост при Daikin FVXS25F
    От cve_t във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 07-03-12, 15:22
  3. Daikin FTXS25G или General Fujitsu ASHB09LD
    От shpaci във форум Климатици Daikin
    Отговори: 96
    Последно: 28-09-10, 14:22
  4. Daikin FTXS25G - неприятна миризма
    От lubopiten във форум Климатици Daikin
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-10, 22:37
  5. Daikin FTXS25G - неприятно вибриране на панела
    От rimogardd във форум Климатици Daikin
    Отговори: 58
    Последно: 13-02-10, 01:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе