Най-добре е на силен вентилатор, иначе не може да ти направи температурата.
Най-добре е на силен вентилатор, иначе не може да ти направи температурата.
Не знам как стават тези чудесии при вас.Сега в момента навън е -16 градуса във Варна,задал съм 22 градуса а вътре е 23,че даже много често стига до 23,5 или 24.Аз съм по къс ръкав в момента.Вярно,много често прави дефрост,но пък никога не ми се е случвало да задам едни градуси и да не ги достига.Винаги е бил над зададените независимо от външната температура.Става въпрос за FTSX35G и го ползвам в стая 34кв.м.А в другата стая имам FTXS25G,от доста сни насам са винаги включени и двата,нон стоп и са настроени на 22 градуса.С тях отоплявам както вече казах стая-34кв.м,стая 15кв.м и коридор 10 кв.м.Даже в момента в малката стая е 24 градуса.Ще умра от жега.
-----------------------
А иначе вентилатора на FTXS35G винаги е бил на 5 степен,понякога си мисля,,,,,,,,,,абе работи ли този климатик че не го чувам.В малката стая също,само докато спим е на АВТО.
valen1: Не пускай последователни постове.
Аз също съм по къс ръкав, и май ще ги направи градусите като гледам на 5 степен ама сега ще го намаля.Утре ще го тествам през деня а навън е -12
Явно много пишман-майстори започнаха да слагат Дайкин и резултатите са налице.
И аз мисля така,не е възможно да съм наслагал една камара от тези добри модели,никой още не ми е звънял за замръзнал Дайкин,контактувам и с доста колеги,които са доста по-напред от мен с броя на продадените и монтираните клими,и при тях няма проблеми...
Пичове, намалете малко градусите, че навън е студ и като излезеш потен се изстива.... Какви са тия къси ръкави посред зима!![]()
китайски панасоник 12-ка 25 квадрата стая зададен на 23 градуса на 3 степен вентилатор -13 градуса в момента навън 22 в другия край на стаята
Лелеее 12-ка за 25 квадрата? Дайкините с 9-ка го постигат.Първоначално публикувано от farkash
Можете ли да ми кажете,за клима DaikinFVXS35FV1B,дали има опция за допълнителен дефрост?Какви са изискванията за темп. -20гр.навън,на колко трябва да е вътре?
Кой климатик изобщо има такава опция за допълнителен дефрост? Аз поне не съм чувал...
А за вътрето - на колкото искаш.
Аз утре ще ви пратя подобни снимки. Днес идваха от Атаро. Извиках ги заради адски вибрации и шум от външното тяло. Техниците отвориха и капакът на външното тяло и разтопиха ледът с вряла вода. Според тях от края на отводнителната тръба е започнало да заледява и така е стигнал ледът до тавата и от там бил шумът. Е да ама 6 7 часа по късно климатикът пак започна да бучи яко! Може ли наистина да е от липса на прословутите тампониИначе поне топли при зададени 25 прави 24 при минус 10 15 навън.
Ти не разбра ли досега,че тая отводнителна тръба ПОД 0 ГР НЕ СЕ СЛАГА !!!! Колко пъти трябва да се каже това просто нещо ????
vanko68 РАЗБРАХ и днес я махнахме. Въпреки това в момента всичко е в скреж. Питата не се вижда, а е само -7 при безветрие!!! БУЧИ ЯКО!!!
Да ме извиняват от Атаро, но не съм видял Даайкин да замръзне заради замръзнал дренаж. Според мене ти идва малък климатика, помещението не е малко, ако не е изолирано имаш големи загуби.
Другата възможност да ти е изтървал фреон.
все пак проблемът ми се оказа недостатъчно количество фреон, така че търсете проблемите със замръзване и нетоплене на ДАЙКИНИТЕ в недостиг на фреон