Продължителният сигнал се чува на нулите ,благодаря tweeg!
Продължителният сигнал се чува на нулите ,благодаря tweeg!
След доста четене из форумите и консулатции днес най-после си поръчах Daikin FTX50GV, утре ще идват да ми го монтират.Ще пиша какви са първите впечатления. Благодаря на всички за помоща за избора.
Не си сбъркал, да ти е честита машината.
машината е страхотна,но изисквай монтажа да е ПО УЧЕБНИК,а не да те мислят за балък.за всяко нещо,което ти откажат,да ти го напишат черно на бяло с подпис и печат.
За тази температура,която искаш да подържаш,мисля ,че няма да съжаляваш за избора си
От няколко дни вече се наслаждавам на климатика, да не казвам голяма дума, но мисля че съм уцелил климатика.
чакай да стане ТАТАРЛЪ-БАХАРЛЪ и тогава ще усетиш истинската му сила.и не го изключвай,а използвай ОКОТО-добра екстра.
Talqnko, правилно си направил. Първо се чете после се купува. Защото има и такива, дето правят обратното. След това що писане пада ... Ако и монтажа ти е добър няма от какво да се тревожиш.
Извинявай, но тъй като не съм запознат с монтажите на климатици, в какво се изразява "монтаж по учебник"? Питам, тъй като мисля това лято да направя профилактика на моя Дайкин и тъй като ще свалят и външното и вътрешното тяло и реално после ще направят отново монтаж на климатика, искам този път да ги наблюдавам и да знам какво правят и какво да търся от тях.Първоначално публикувано от DUNDURMA
Значи февруари 2008 г. купих два климатика Дайкин: FTXG25 и FTXG35. Големият отиде в хола, а малкия в кухнята, защото в спалнята имаше вече един Хайер, конвенционален, ама го ползвахме и за отопление. Зимата 2009/2011, плащах по над 200-220 лв. ток, като тоя в кухнята бачкаше от време на време, доста рядко, а другите два нон стоп. Горкия Хайер, направо му идваше да вие при минусите навън. Обаче 2010/2011 направих смяна, махнах Хайер-а изобщо и преместих малкия Дайкин в спалнята. Най-голямата сметка от миналата зима по спомен беше 160 лв. Оцених какво значи инверторен климатик. Модела вече не е нов, но аз съм много доволен. Преди имах локално парно и не можехме да стоплим хола, радиаторите ли не бяха оразмерени, незнам. Откакто забучих на стената Дайкина, стаята се стопли. Да даде Господ, не ща да чувам за кюмбета, дърва, печки и т.н., въпреки че уюта който създават е несравним.
Привет,
Някой може ли да даде информация къде да видя графики или характеристики, както и мнение за климатик Daikin S36KTRXS, Японски е за Японския пазар, параметрите са яки но дали има нещо скрито. Три дни чета по форуми но не открих коментари за него. Търсих оригинални параметри но всичко е на Японски. Иначе 7,9 KW за отопление, APF - 6.0. Удобно ли е да се купува такъв модел който не е за Европа?
Европейският близък вариант FTXR42E е с по лоши параметри, неясно защо.
Здравей gnf, Стаята е кухня/хол с обща квадратура 35 м2 свързани с голям свод. За нея се колебая между S36KTRXS и F40LTGRP. съответно 7,9 и 9,1 KW за топло, и APF 6 и на двата. За малките стаи от по 15 м2 се спрях на S25KTRXS 6,1 KW и APF 6,1. Интересува ме да се справят с топлото, за хладно вярвам няма да ме разочароват. Става въпрос за къща, изолация нямам още но ще правя вътрешна с гипс-картон. Имам и една идиотска идея при монтажа за да е по ефективно отоплението но нея ще споделя после, сега са ми интересни климатиците. Не намирам обаче никакви данни как се държат при низки температури.