В предното си мнение, съм ти посочил конкретен модел на Тошиба. Щом си решил за голямата стая Тошиба, купи и за спалнята от същата марка. По този начин ще имаш почти идентични ДУПървоначално публикувано от liubo_
В предното си мнение, съм ти посочил конкретен модел на Тошиба. Щом си решил за голямата стая Тошиба, купи и за спалнята от същата марка. По този начин ще имаш почти идентични ДУПървоначално публикувано от liubo_
Първо разсъждавах и върху варианта за два по малки Дайкина и в крайна сметка се спрях на един климатик поради удобството че се работи само с една машина, и за почистване и обслужване и др, една машина съвсем спокойно покрива цялата площ, свода е 2/2 метра, със сигурност една е по икономична от две и е по мощна от другите по отделно, също и от специалисти знам че една мощна е по издържлива, също и по евтина от две /е зависи от климите/. Сигурно има и други предимства но се се сещам.
Що се отнася до предложението на tony34al, това бе идея много отдавна и е прав за мястото като стратегия, но точно под него е масата и не е приятно да ти духа нещо над главата както и ако зимата можеш издържа то лятото ще е фатално. Всъщност с обдухването там където мисля да стои няма проблем мястото е много удобно и няма зона в сянка.
За спалнята държа на клима с аспирация, затова за сега предпочитам Дайкин, но и ще ви попитам знаете ли аспирацията на Тошибата какво представлява?
Маркуч като за прахосмукачка с вентилаторче в единия край....както на уруруто е.
Това е интересно. До колкото разбрах при Дайкина надстройката е част от аспирацията с филтриране на въздуха преди да се подаде в помещението, отделено е повече внимание на това решение. Същото ли е решението и при Тошибата защото тя няма външна надстройка? Дали решението при нея не е отбелязване на мероприятие?
При ТОШИБА аспирацията е във вътрешното, от там изсмуква навън.
Според мен Дайкин са намерили по правилно решение, не че при Тошиба не работи, но едно е да ти вкара чист затоплен въздух в стаята, а друго да ти го издърпа изпод вратата, не се сещам от къде другаде ще влезе, и да ти го вдигне с наличния прахоляк и миризми. Въпрос на виждане.
ДАЙКИН: ТОВА ТЯЛО FTXS35D3VMW СЪВМЕСТИМО ЛИ Е С ТОВА ВЪНШНО ТЯЛО RXS35BVMB.
БЛАГОДАРЯ. ЕДИН МИ ГИ ПРЕДЛАГА НА ДОБРА ЦЕНА
Във форума се пише грамотно.
ДАЙКИН имат два нови модела от серията ПРОФЕШЪНЪЛ, 20-ица и 25-ица.FTXS....K са кръстени.Свалят номинала на 25-ицата на 2,8 кв, максимала остава 4,7 кв.ММС вече ги продават, съответно 1680 лева и 1820 лева с монтажа.
Daikin даже свалят още номинала с 15-ка от професионалната серия, но ще ги има само за мултисплит
За мен най-якото нововъведение е при външните тела на новата Алтерма. Малките й модели ще са със свободно окачен кондензатор. Т.е. под него няма да има вана и съответно досадното заледяване в долната част ще бъде избегнато. Много просто и евтино решение и очаквам след това да започнат масово да се появяват такива модели.
добър ден на всички.престои ми да си купя климатик.това което съм чувал Даикин и Фуджицу ми ги хвалят като най-добрите.искам да попитам,дали можете да ми препоръчате няколко модела защото за първи път ще правя такава покупка и си нямам никаква престава за какво става дума.благодарение на този форум си взех ТВ LG 3д и съм страшно доволен.вярвам на профисионалното мнение на хората които пишат тука . та да ви кажа какви са ми параметрите на стаята. Хол 25 квадрата,като имам и врата към кухнята която все пак се оваря доста (кухнята е към 15 кв).имам ал дограма 2 стъклопакет, преди година ми е слагаха.с паркет съм южно изложение.апартамента ми е горе долу среден (на калкан съм но има дигната кооперация до мен и там живеят хора).от всякаде има хора .апартамента ми е тухла. и цената която мога да дам е 1300 лв + - 100 лв.климатика ще го ползвам предимно за отопление и все пак много държа на ниска консумация на енергия .
ще ви бъда благодарен ако ми препоръшате нещо.при всички положения ще поразгледам и магазините да ми кажат и те нещо, но все пак по бих се доверил на хора които са изпитали климатиците от колкото на консултантите в магазините
благодаря ви предварително
Принципно имаш 2 варианта - или си слагаш 12-ка на една от двете марки, която да ти покрие само хола или отиваш на по-голям климатик, който да има капацитет около 40 м2. В случай, че избереш втория вариант обаче, трябва да знаеш че инверторните машини на тези 2 марки няма да стъпят на този бюджет, който си посочил.Първоначално публикувано от zdravko_zd
Като ориентир за цената на по-мощните климатици - Fujitsu 14LEC 1750 лв, Daikin 50GV 1800 лв. Дайкин специално имат и една китайска 15-ка, която е на цена около 1500-1600 лв с монтаж. Иначе ако решиш да климатизираш само хола, 2те марки имат доста читави модели за около 1300-1350 лв с монтажа.
ще се спра на първият вариант.ако може да ми кажете някакви модели да ги видя в нета да знам горе долу за какво става въпрос
Fujitsu Asyg12LE, Fujitsu Asya12LKC, Daikin FTX35JV - това са инверторите, които покриват бюджета ти.Първоначално публикувано от zdravko_zd
Има и някои модели от марките Шарп ,Панасоник и Хитачи,които също покриват изискванията ти . Не е лошо да попрегледаш и тях ,както и мненията тук във форума.