Първоначално публикувано от
liubo_ Благодаря за инфото. Радва ме че има хора навътре в нещата, особено такива които са монтирали тези машини, поне за мен е добре защото не съм в час с тази материя и така ще мога да получа отговор на повече въпроси. Вероятно ще коментирате за пореден път нещо което преди сте правили но е по предпочитано от мен от колкото да се впусна в часове наред четене без да съм сигурен дали ще си отговоря на въпросите.
Не ги бях виждал как изглеждат, вероятно тази надстройка е за вентилацията, защото се питах как ли са решили този въпрос. Вътрешното тяло, изходните шлюзи /не знам така ли се наричат/ не изглеждат като на останалите. В смисъл че имам два Хайера и мога да ориентирам въздуха в желана от мен посока /наляво-направо-надясно/, тук с Дайкина възможно ли е? Питам защото голямото помещение е разделено със свод и тъй като климатика ще е в едната част насочвам струята през свода за да топля и кухнята.
Ето скица на помещенията. Какво мислите и за квадратурата? Ще опиша и още някой друг модел за по лесни препоръки.