Това е първият модел дайкин предназначен за европейският пазар който е такива показатели и външен вид.Преди него уруро-сарарата беше доста "нифелна" като мощност в режим отопление...
Това е първият модел дайкин предназначен за европейският пазар който е такива показатели и външен вид.Преди него уруро-сарарата беше доста "нифелна" като мощност в режим отопление...
Този пост е редактиран от justify; 23-11-13 в 20:48.
Виждал съм 3 редов топлообменик на Саньо,ама тези от Дайкин прекалиха и "избиха рибата" с 5-редов.Аз съм сигурен,че и 3500лв. да струват пак ще си ги купуват определени хора които никога няма да да се замислят или пък да седнат да четат форуми как аджеба да си стопля панелката,пък за К2У изобщо да не говорим.Влизал съм в къща до Пловдив където всички клими бяха Нексури,а тук в форума никой няма с такъв,щот за нас са скъпи ама за други не.Дано ги пуснат по-евтино като подовите преди години ,че и ние да се облажим малко.
Аз все си мисля, че богаташите не се топлят с климатици. А на бедняците пък не им трябват такива скъпи климатици, защото и с доста по-евтини може да се отопляваш евтинко. Та не знам кой ги купува тези.
е то климатик се взема само да те охлажда лятото. тия нексури са сигурно само за да духат студено. имам един тук ми обяснява колко хубава била как не плащал и лев за топло и коп-ове и как нямало по добро - ми ок.
разреза кефи - ще видим uk и gr цените как ще са. въпреки че си мисля че няма да ме интересуват.
как нокрия 14 която се спира от пазара прави този коп и топлоодаване с трирдов топлообменик както - тази нов 50 дайкин с 5редов дава същия коп? разликата е само 300 вата в минимума.
просто като изпадне сервизното ще се видят как са дефростите. друго интересно няма.
Дифлуорметанът CH2F2 хич не ми прилича на прост пропан.
коя нокрия има същия коп .. тука е 5.8 копа на 9ката
Не знам тези цифри ако са верни,12-ка с 5кв.номинал направо ще е брутален климатик без конкуренция(зависи и от цената все пак).И на пук на всички които напоследак орязват килограмите тук е 15вътре и 50 външно,просто трябва да се види това животно.
Има още един + за модела, а той е, че минимумът вече е такъв, какъвто трябва да е за най-висок клас на дадена марка.
Наистина съм впечатлен от хардуера, за Европа, мисля че не присъства подобен модел, май само VE серията на Панасоник се доближава до новото Уруру. Но най-големият им минус е високата (непосилна) цена, която могат да си позволят доста малко хора.
ако сравняваме еднакви машини... няма защо да сравняваме 9-ката на дайкин с 14-ка нокрия ако погледнем 50-ката обаче... разликата е само няколко хиляди лева, 0.300 топлоотдаване в две позиции и това че нокрии скоро няма да има.
FTXZ50N
0.6/6.3/9.4
cop 4.47
AWHZ14LBC
0.9/6.0/9.1
cop 4.44
по въпроса за минимумите са поели в добра посока, но само толкова. къде е 0.3 на тошибата или 0.1 на някои други марки, и не ми казвайте че няма смисъл ... въпреки че гледам минималното потребление от 100 вата, значи на минимума ще бачка с коп 6 за да отдаде 600вата.
когато стигнат лимита на фреона има други начини да се смъкне. не вярвам да не може още - просто са спестили, просто защото трхнологията за още е тук и съществува. просто е спестено...
а да забравих : дистанционното е супер грозно
пак едит : за испания 9-ката излиза на 4200 лева с ддс 50-ката е 7661 лева и 16 стотинки ако съм им улучил процента ддс.
https://www.daikin.es/binaries/Preci...705-304866.pdf
Този пост е редактиран от estqwerty; 24-11-13 в 20:28.
за какво ти е на 50ка минимум 100 вата топлоотдаване .. то по принцип е излишно де ( по мое мнение ) и машините които го постигат КОП-а им е около 2 при тая мощност .. то по добре да изключи ..
като гледаме килата на външното на Дайкина трябва да имаме предвид че има модул за поддържане на влажността той е сигурно 10 кила така че топлообменника няма да е чак толкова голям по скоро нормален за висок клас
мда санчото наистина има нисък минимум което е много подходящо за малката стая в която се намира .. ама тия 50ки с по 10кВ .. какъв е смисъла .. те ще са в поне 30 квадрата
Нов модел климатик Daikin FTXZ25N/RXZ25N NEW URURU SARARA
Ето го с цена в България
Супер е. Ще се харчи, като топъл хляб.