Аз като купувах Дайкин, нямаше Тошиби на по 2-3 години за 1100-1300 лева. JDR-a ако го бях видял, че е боядисан преди да го платя, нямаше да го купя. Икономични са и дотам. Кой знае каква голяма разлика няма. От новото по-хубаво няма.
Да...предположих, че ще е сложно! Четейки горните постове(тези по темата), ако мога да обобщя, ми стана ясно, че съм се насочил към грешната марка,но ако все пак реша да е един от двата модела Дайкин, няма да ми липсва нещо съществено,ако предпочета по-евтиния. Дали съм разбрал правилно?
Този пост е редактиран от emil5koff; 26-11-13 в 19:17.
На пръв поглед е така. Ама да не се окаже, че за 400 лева разлика другият да има двойно по-дълъг живот.
сензора за присъствие в GV може да си го имитираш като сам си намалиш температурата с 1-2 градуса.
няма бутон с който да си направиш профил примерно да намалиш 1-2 градуса.
май няма и управление на хоризонталните клапи или 3д - ползва се от време на време. но веднъж нагласени...
май май обаче има разлики и в външното... ос**ли са нещата.
компресора не скролл ами суинг - което беше една от рекламите в ГВ-то...
един бърз дата бук : http://www.e2e.si/wp-content/uploads...9_DATABOOK.pdf
при -15 не остава много 2.76 киловата и гори 1.21 ток. коп 2.28
GV-то беше малко по добре. 3.7 киловата и гори 1.4 кв.
НЕ МОГА ДА ПРЕПОРЪЧАМ НИТО ЕДИН от двата.
Този пост е редактиран от estqwerty; 26-11-13 в 19:37.
Ако са ти обявили тази цена от 2000.00лв с монтажа за чешката машина взимай нея,щом 14-ката ти в вършила работа,18-ката няма да има проблем.Лично мое мнение е че чешката е по-добра от малайзийската.Нямам много наблюдения за FTXN(модел 2012г) модела тъй като миналата зима не беше точно зимата която очаквахме,така че ще видим тази зима как ще работят.
Двата модела нямат нищо общо по между си, освен че са от един бранд.
Аз пак го продавам. Но това не значи, че не съм доволен от климатика, просто с някой лев отгоре ще сложа нещо друго. Имах един въздухопречиствател Дайкин, намерих нов за 370 лева и продадох стария. Не продавам понеже не съм доволен. Ако някой ми даде 1300 лева и JDR-a ще продам и ще купя за 200 лева отгоре да речем ... 281UDR.
Аруба не мога да ти хвана логиката купуваш скъпи Даикини после дърти клими пак скъпи що не си купи нов Дайсеикаи да мирнеш.
Ами на, и моя приятел си купи Ururu Sarara, пък като видя PDR-ката и се влюби в него. Сега му търсим и на него. Не съм само аз.
Той Аруба е експериментатор и авантюрист. Пробва от всичко и като хареса нещо казва, че по-добро от Дайкин нема.
Не съм казвал такова нещо. Тошибите работят по-добре от стенния Дайкин, спор няма, но каква е цената им като нови? Би трябвало да се сравняват с новото Ururu Sarara, там вече Daikin-a сигурно ще е по-добър.