Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 60

За FTXS25...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    18
    #31

    Re:За FTXS25...

    Ти с имаш ли си на идея от тия специалисти колко са и колко не и колко глупости говорят и че има момент в които копувача е по запознат,почваи да се учиш и избираш по малко за да имаш готови въпроси и сам да прецениш въпросния специалис дали е такъв,а относно малкото горене то си има разковниче,ползвам една функция когато няма никои в стаята за повече от 20 мин климатика сам минава в режим на икономия има ефект повярваи ми

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,700
    #32

    Re:За FTXS25...

    Тая функция е много спорна, намалява температурата с 2 градуса като няма никой в продължение на 20 минути. Обаче като влезеш в стаята идвайки от другата стая, в която стоиш на топло 2 градуса по-надолу са доста неприятно усещане. И в момента, в който влезеш климатика форсира да навакса. Аз съм го пробвал в кухнята , напълно безмислена е тази "функция".

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    18
    #33

    Re:За FTXS25...

    Не е точно така,първо тя е за по голям период от време а не за 1 час липса на хора в стаята,ние в вкъши изчезваме в 7:30 и се пребираме към 18:00 за това функцията си е идеалното решение,а времето в което по цял ден сме си в вкъщи,ползваме основно една стая и другите не ги ползвам за това тая функция си е пак в сила за тях

  5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #34

    Re:За FTXS25...

    Цитат Първоначално публикувано от biro
    Стига с тия фуджита, всеки реве от тях и пак ги препоръчвате. bullet_pc за 3000лв 2 дайкина с монтаж трудна работа, освен ако не са най-калпавите им модели GV/JV, но пък те са големи боклуци.
    Ти от колко такива фуджита си изревал, та излагаш мнение?????

    Да те осведомя ли, че обмислям да разкарам подоват 50-ца дайкин на 2 години точно е и да сложа едно фуджи/фуджитсу/дженерал Нокрия 14-ка и то точно заради ниския минимим или една японска Нокрия.
    Бих сложил и Тошиба, но не виждам с подходяща мощност-номинал поне 6кв и максимална мощност не по-малко от 9 кв за моя хол от 30 квадрата мансарда(иска си мощност особено когато се заредят облачни студени дни).

    Говори си За дайкините които имаш.Аз едва ли втори път ще купя дайкин.Може тошиба, саньо със сигурност ще купя пак фуджитсу, но не и дайкин.Не ми харесва -не създава комфорта който чувствам с дженерала/фуджито.
    Високия минум на дайкина пречи да създаде необходимия комфорт и отделно, че зададената температура я гони няколко часа докато я достигне.Аз обичам бързината и динамиката- за максимкално кратко време максимално топло и това по мое убеждение е фуджитсу.

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    351
    #35

    Re:За FTXS25...

    Аз съм на мнение ,че промяната на температурата сутрин и вечер, понякога дори за 2-3 часа докато отсъстваш от къщи, не води до никакви икономии.

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    617
    #36

    Re:За FTXS25...

    bullet_pc, вече ти дадох препоръката си тук. gnf, пък ти посочи от къде да ги вземеш по-евтино. Сега ще се повторя - ако искаш икономични машини, които се вписват горе долу в бюджета ти се ориентирай към тях. В подписа ми се вижда с какви машини съм и с ръка на сърцето казвам че са много добри и надеждни машини. Недостатъка им е само високия минимум, който не само създава дискомфорт ако ще се спи в стаята, но също така според мен честото спиране и тръгване намалява значително СОР-а, понеже при всяко тръгване на компресора му е необходимо да поработи известно време докато успее да вдигне температурата на фреона (грубо казано), без ефект от отопление през това време, т.е. чист преразход на ток. При машините с нисък минимум нещата стоят точно по обратния начин, което е предимство за тях. Минимума на посочените Шарп-ове не е толкова нисък, но пък за сметка на това при работа на минимум имат недостижим за други европейски машини СОР.

  8.  
     
  9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #37

    Re:За FTXS25...

    Цитат Първоначално публикувано от biro
    ...защото dimkaraganchev не бил виждал някой да се оплаква от LGC и LDC въпреки, че форума за фуджи е пълен с такива оплаквания...
    Май не си разбрал за какво говоря, а то е толкова добре написано:

    Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev
    За кои фуджита става въпрос, за LGC или LDC. Защото от последните не знам някой да реве.
    Ама мога да преведа. Става въпрос за LDC. От тях много по-малко хора се оплакват и са с доста по-добри показатели.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    18
    #38

    Re:За FTXS25...

    Минимал,номинал и максимал това са толкова променливи величини че си няма и накъде,истината е следната според мен има няколко марки и всеки си вади преценка за тях,има различия в начина им на работа,спор няма,климатични условия,големина на помещението,изолация,разпределение на стаите,термо мостове,топлоотдаването на машините в комбинация с ел консумацията е основния критерй които ни води,всеки сам трябва да си направи избора,важното е че тук това няма да стане тук може човек да се запознае по подробно и да си подготви някои въпроси,които да зададе на продавачите,,въпросните специалисти,,и да определи дали не го мамят и дали не би си дал парите на вятъра,славата на даикин е уруро серията да там са .... но има моменти в които нямат климатик за стая от порядъка на 9-12 кв.м а други марки имат,едните имат нещо други го нямат човек сам преценя кои неща са му приоритетите,моите бяха 25 гр,не ме интересува дали ще изхарче 30 или 60 лв. и по моя преценка от форума и приятели и познати с различни марки аз избрах даикин и не съжалявам,пак бих си взел даикин,но е много важно избора на климатик да е воден и обоснован на трезва и професионална презанка на база технически характеристики и правилно оразмеряване,както и не на последно място професионален монтаж в противен случаи нищо не помага.

  11. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #39

    Re:За FTXS25...

    Цитат Първоначално публикувано от ya
    Това е предишната серия "Комфорт", които се славят като много хубави машинки. Почити по нищо не се различаваха от тогавашната "Профешанъл"серия(FTXS 25,35D). Разликата им е че при 25-цата външната питка е едноредова при комфорта(и двуредова при профешанъла), докато при 35-цата и в двете серии са с двуредова питка.
    Вижте сега...Понякога чета форума и ми е смешно да попадам на такива "всезнайковци"...да не кажа нещо нецензурно.Старата серия "Комфорт"и старата "Профешанъл" били почти еднакви ...само дето се правят на различни континенти и в тях няма едно винтче или елемент по електрониката дето да си приличат...камо ли пък по показатели да си приличат...и някакви си 6 килограма се различават на външните тела...
    Стария Комфорт се славел като хубава машинка...?Аре бегай с това дърво ...това е най скапания Дайкин...китайския неинверторен е по добър от него...

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    18
    #40

    Re:За FTXS25...

    По твоя преценка fth или fths серията,по моя като че ли fth противно на всякаква логика,може и да греша не съм убеден

  13. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #41

    Re:За FTXS25...

    Понеже и на мен ще ми се наложи някой ден да сменям моите климатици и четейки доста мненията във форума, започвам да се чудя, как един реномиран модел климатик, като Daikin FTXS25G,трябва да си голям специалист, за да може да си го избереш. Везирам изказването на един друг съфоромец, който си купува един и същи модел 2 пъти и се оказва, че имат различни тела!!! С единия няма проблем, но с другия има и обяснението на фирмата било, че видите ли, второто тяло се правило за Италия и Испания. Добре де, нали е един и същ модел. Парите и те са едни и същи. Как става това? Ами в такъв случай как да се спреш на Дайкин. Ако ще и да е супер машина. За тези пари има друга марка и модел климатик, за който такива глупости никъде не съм чел.
    Та, не пиша това с цел заяждане, а просто за изясняване.

  14.  
     
  15. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #42

    Re:За FTXS25...

    Стояне...предценката ми е няколко години стаж във един от официалните вносители на Дайкин и ако ме бутнеш от сън и ме питаш FTX или FTXS ...Ще кажа грабвай Профешанъл ако имаш парите...за 25 и 35-ците говоря разбира се...за по големите препоръчвам Комфорт 50...60 -ка.
    За Различните външни тела...
    Проблема не е в Дайкин,а във един от вносителите му...При нас...не казвам коя е фирмата НИКОГА не сме допускали такава нередовна комбинация от тела.Намерете ми фирмен каталог с тази комбинация...?НЯМА ..защо ли?Спирам дотук да не излезе че правя реклама или антиреклама...пострадалите да си търсят правата -и в темата по случая казах същото...парите са дадени ,а не сте получили тази машина.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    18
    #43

    Re:За FTXS25...

    Нещо подобно е при мен,fth 50 ,fths 25 , ще вземам още два та се чудя,но мнението ти ми отговори до някъде
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298722989[/time]_________________________________________________

    За fths 25 коя е правилната комбинация от тела?????

  17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    20
    #44

    Re:За FTXS25...

    rkk, наистина ли са толкова зле тези климатици. Питам, защото ги имам и двата, а 35-цата дори още не съм я ползвал.
    Комбинацията е следната- FTXS35CAVMB/RXS35E2V1B и FTXS25CAVMB/RX25E2V1B. Иначе малкия го ползвам в спалня 12 квадрата и засега съм доволен. Климатиците са монтирани от Клима груп- Пловдив. Невеж съм и просто се доверих на монтажниците от фирмата.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    18
    #45

    Re:За FTXS25...

    Ммда определено на моята 25 ца се различават от твоята,въпроса е има ли заначение и ако да за което навярно е така,какво е то и до какви последици води то ?
    Даваите мнения,да видим какво ще излезе :rolleyes:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. FTXS25 лош монтаж или...
    От Stoian Uzunov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 27
    Последно: 25-01-11, 21:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе