Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 60 от общо 60

За FTXS25...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Re:За FTXS25...

Като казвам почити еднакви имам впредвид , че имат обемен датчик, както и профешанъла, тялото отвън е с еднакви размери, като пак повтарям 35-цата е седнакви тегла и размери, докато 25-цата е с2кг. по леко и както уточних топлообменника е едноредов. Ох да бе няма и шибаното отклоняване на клапите наляво-надясно което никой не ползва. Кви 6 килограма се споменават не знам. Говорим за "С" (це) модела. Разбира се че е по слаб като модел все пак е в по ниската серия но това си беше един чудесен климатик. Все едно да говорим за LCC серията на ФУДЖИЦУ.

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Ти от колко такива фуджита си изревал, та излагаш мнение?????

Да те осведомя ли, че обмислям да разкарам подоват 50-ца дайкин на 2 години точно е и да сложа едно фуджи/фуджитсу/дженерал Нокрия 14-ка и то точно заради ниския минимим или една японска Нокрия.
    Чудесно си решил, обяви една цена за Дайкина!

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Чудесно си решил, обяви една цена за Дайкина!
    Хе-хе, нека поне зимата да изкарам, че не ми се занимава сега.Вероятно края на лятото или на есен с песен

5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от ya
    Като казвам почити еднакви имам впредвид , че имат обемен датчик, както и профешанъла, тялото отвън е с еднакви размери, като пак повтарям 35-цата е седнакви тегла и размери, докато 25-цата е с2кг. по леко и както уточних топлообменника е едноредов. Ох да бе няма и шибаното отклоняване на клапите наляво-надясно което никой не ползва. Кви 6 килограма се споменават не знам. Говорим за "С" (це) модела. Разбира се че е по слаб като модел все пак е в по ниската серия но това си беше един чудесен климатик. Все едно да говорим за LCC серията на ФУДЖИЦУ.
    Стига приятелю,нямаш си понятие от размерите,теглата и екстрите на климатиците Дайкин.Зарежи тези сравнения - обясних ти че се правят на различни континенти и че общото между тях е само надписа Дайкин.
    Няма абсолютно нито един еднакъв размер,може би само височината на вътрешното тяло е еднаква...така че огледай се малко и не говори без да мислиш...Старият "Комфорт"-няма нищо което може да се нарече "обемен"датчик.За който искаш модел говори пак ти казвам -Комфорт и Профешанъл са коренно различни климатици и не ги сравнявай повече...
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...kin_ftx_rx25gv
    http://v-clima.com/prod.php?id=daikin_ftxs25d_arxs25f

6. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Е аз няма да споря но имах впредвид FTXS25C(последните бройки на които се продаваха през 2008) , а не FTX25G, което е предшественника на FTX25J и всъщност е еднакво с него.

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Дайкините от серията Professional явно се различават и има едни, които са по-professional от другите. Например този http://v-clima.com/prod.php?id=daikin_ftxs25d_arxs25f се води, че е Professional. Но виждам, че тук са му намалили цената. Може би защото и той е от тези, дето дефросват на всеки 30 мин. А ето този http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs25g , който също е от серията Professional, е на по-висока цена. Разликата е основно във външните тела. Ето затова ми се струва, че за да си избереш хубав климатик с марка Дайкин, трябва да си доста голям специалист, което не ми се струва нормално. Рискът да дадеш една торба пари и да получиш в замяна нещо, за което ще е те яд, е доста голям. Докато при тези климатици http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._09_ldc_plazma които имам съизмерима цена, с тези на Дайкин, от досега прочетеното във форума не съм забелязал да има такива проблеми.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2010

След дълги преговори с фирмата доставчик успях да си сменя FTX35 JV за FTXS25G и съответното доплащане .
    Първото нещо което оправих е дрънчащата решетка и поставянето на тампони под тялото. За сега ( 3,4 дни) ефекта е добър . Не се чува външното тяло при отрицателни температури . Вътрешнто е супер безшумно , чак кефи !
    Смених стария заради честите дефрости , които ми стопиха нервичките за 1 месец . Стария - FTX35JV започваше дефрост при температури под +0,5 градуса на около 28 мин . Този не е така ( за сега ) . Снощи например го чух да прави дефрост в 24.00 при -3.0 градуса за 4,5 мин и сутринта към 6.30 при -5.0 градуса .След това цял ден не е размразявал , макар че до обед си беше отрицателно... По външното тяло нямаше скреж , но дефрост имаше . Тялото е на северна стена на блок . За сега съм доволен макар и с тези 2 ненужни дефроста . Наблюденията продължават , дано си остана доволен .

п.п. Чувства се как FTXS25G-то работи с лекота , почти винаги е на малки обороти , стаята е добре отоплена и т.н.
    Вътрешното е FTXS25G2V1B , външното : RXS25G2V1B и двете са Чехия .

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ами честито да си го ползваш дълго и безаварийно! Моят също е чешки ,като цяло съм доволен само при дефрост ме дразни едно гадно шуштене.

11. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Ами с това външно тяло наистина би трябвало да нямаш проблеми. Поне такива са ми впечатленията от изчетеното във форума. Ще чакам с интерес отзивите ти.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Между това външно RXS
    и това
    освен декоративната разлика в решетката други разлики имат ли? И двете ги има в различни сайтове като RXS25G

13. Member
    Тук е от
    Dec 2010

навярно разлики винаги има ... моето е това без ПВЦ капачката посредата ...

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

И моето е без това нещо в средата. Бях останал с впечатлението ,че то е за по-старите модели... като FTXS_D примерно.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ftxs-a уж е с квадратна решетка - вече различните версии тряя да ги гадаите.

17. Тук е от
    Feb 2011

Моите външни тела изглеждат като показаното второ!

18. Тук е от
    May 2010

шуштенето при дефрост е нормално фреонът кипи в топлообменника на вътрешното тяло и вентилаторът не работи затва се чува

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

1. FTXS25 лош монтаж или...
    От Stoian Uzunov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 27
    Последно: 25-01-11, 22:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе