Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28
Like Tree1Одобрявам

Минимална консумация на FTX50GV1B ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Минимална консумация на FTX50GV1B ?

Цитат Първоначално публикувано от dwd
    аз имам още една стара Мидея там. Ние сме свикнали на студено да живеем. Както казах помещенбията са добре изолирани и не е проблем преходността. Таз мидея е чисто нова. Работила е 10-на часа за 5 год. проблема е, че е дефектна нещо турбината явно и тресе вътрешното тяло. За това я пускам на нощен режим, но така или иначе си мисля, че с една голяма машина ще се справя.
    Защо не си потърсиш правото на гаранция и да я оправиш?

2.  

3. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Мина много време. Не ми се занимава. Може да пусна една нова тема по нататък за модела на Мидеята и дали може да се намери резервна турбина. Явно тази не е балансирана

4. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... За минимална консумация на 14-ка Нокрия и дават да сваля до 90 вата!
    Нещо не ми се вързва : По документи - капацитет на отопление :KW

Минимален: 0.90, Номинален: 6.00, Максимален: 9.10

ел.разход на енергия на отопление :KW

Минимален: 0.09, Номинален: 1.35, Максимален: 2.95

Излиза , че при отопление с минимална мощност на отдаване COP-а ще е 10,0 !!!!

По-скоро на мястото на 0.09 трябва да е : 0,9 / 4,44 = 0.2 KW
    Наистина обаче характеристиките говорят за много еластичен и добър модел !

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Грешни сметки! COP не е константа при всякакви мощности.
    Минималната консумация на Нокрия е 90W по сервизна документация, минималното топлоотдаване е 900 W. Доколко са пряко обвързани е спорен въпрос. Но и че COP в минимума не е 4.44 - не е. Повече е.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

При различни мощности КОП-а е различен, да не говорим, че в уравнението за определяне на КОП-а влизат външната и зададената вътрешна температура.За пределна точност се взима предвид и влажността на въздуха.

Може КОП-а да е 10-миналата година БОРД МЕН приключи едно изследване и обяви във форума част от резултатите за неговия фуджитсу 12 LCC...
    Оставям да потърсиш и намериш какъв беше максималния КОП и какъв е средния за целия отоплителен сезон.

7. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Не ми е ясно от последните ви постове, Даикина FTX50GV1B по-малко от 400 вата ли може да харчи?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Не ми е ясно от последните ви постове, Даикина FTX50GV1B по-малко от 400 вата ли може да харчи?
    Ами така излиза според ТТ данните на модела . При минимум консумирал 90 W . Мен малко ме съмнява , но така пише . Те само двата вентилатора на външното и вътрешното тяло в тих режим поне дърпат 50-на вата ...Щом пише - няма спор !

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Според мен си тръгнал по грешен път да избираш климатик. Не се заглеждай толкова много в тази минимална консумация, тя ще бъде достигана, когато работи при положителни външни t, а при отрицателни t ще се "върти" около номинала си в зависимост от няколко фактора-зададена вътрешна t, външна t, топлозагуби в помещението. През повечето време (ако стаята е с малки топлозагуби) по-скоро ще изключва, отколкото да работи продължително време на минимална консумация, заради високата минимална отдавана мощност.

11. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Има ли проблем да изключва? Щом така е направен софтуера би трябвало да е сметнато. Когато се вкл. Мидеята лампите мигат, но нали при инверторите процесите протичат по-бавно и ...къде е проблема?

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1300890000[/time]_________________________________________________

Имайте предвид, че не по грешен а по много грешен път съм тръгнал да избирам климатик.
    1- Съществуващия тръбен път с по-дебелите тръби. заради него търся 14-16 или 18. И понеже според мен ще е доволно голям за помещенията ме интересува такъв с по-ниско минимално потребление.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Aбе човек ! Моите девятки вкъщи също са с 12 мм тръби , като по учебник трябваше да са 9 мм.Човекът - монтажник имаше такива. Ми няма никакъв проблем . Не е проблем , че е по-дебела . Проблем е , ако искаш на тънка тръба да закачиш по-голям климатик.

п.п. Дори на едните ми тръби, които са вкопани в стената вече е монтиран нов климатик без да се сменят. Също като в твоя случай . Не ми се разбиваше наново стената , после шпакловка , боя ...нерви.

13. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

ок

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от dimon
    Aбе човек ! Моите девятки вкъщи също са с 12 мм тръби , като по учебник трябваше да са 9 мм.Човекът - монтажник имаше такива. Ми няма никакъв проблем . Не е проблем , че е по-дебела . Проблем е , ако искаш на тънка тръба да закачиш по-голям климатик.

п.п. Дори на едните ми тръби, които са вкопани в стената вече е монтиран нов климатик без да се сменят. Също като в твоя случай . Не ми се разбиваше наново стената , после шпакловка , боя ...нерви.
    Затова първо се вкопава ПВЦ тръба Ф50 и после нямаш грижи да сменяш демонтираш квото ти е кеф.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Има ли проблем да изключва?
    Проблеми няма. Единствено може да се усети дискомфорт от честия on/off режим, но това е субективно, защото всеки по различен начин интерпретира комфорта. Ти вече имаш опит с такъв режим от конвенционалните ти климатици
    Swon одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Хладилник-консумация
    От Dimitar Kostov във форум Хладилна техника
    Отговори: 8
    Последно: 08-10-14, 11:44
  2. Отговори: 80
    Последно: 18-02-14, 08:30
  3. консумация на ГРЕЕ 18
    От freestyler във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 11
    Последно: 29-10-11, 19:43
  4. Консумация на 40'' LCD
    От mitakata във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-11, 20:31
  5. консумация на PC
    От etg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 22-01-02, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе