когато е настроен постоянно на тих режим харчи ли повече ток при отопление ?
когато е настроен постоянно на тих режим харчи ли повече ток при отопление ?
до колкото знам разликата в консумацията на електроенергия в зависимост от това, на какъв режим ти е вентилатора е няколко вата! поне така са ми казвали хора, които са по-светнати от мен в тази област, аз лично не съм замервал...
Да харчи повече ток защото слабата струя неможе да обдуха добре питата и така се налага компресора да се наеме повече за да компесира.
100% харчи повече на тих вентелатор.Слагайте на ауто ако не ви пречи струята.Клапата надолу и сте готови
Другата седмица, ще ти кажа ако ми остане време за това. Иначе живея с мисалта, че климатика е по-умен от мен и го оставям на Ауто.Първоначално публикувано от farkash
Теоретично има няколко гледни точки. Едната е слабата струя не обдухва добре питата, и поради това компресора НЕ се наема, понеже няма топлинно натоварване. Значи ще харчи по-малко ток, а и самия вентилатор на ниска скорост ще ти харчи 5 стотинки по-малко ток на месец Това е моментната картина, но за да сме обективни трябва да разгледаме за дълъг период от време. И ще установим, че не си струва вентилатора да е на минимум понеже машината е неефективна. Ако да стоплиш една стая са ти нужни Х вата, то каквото и да правиш както и да го караш климатика това няма да се промени. Нуждите си остават. Икономия хубава ще има ако изолацията е на ниво.Първоначално публикувано от chachoto
Аз имам инвертор, и държа вентилатора на максимум, но той си прави каквото иска, върти си според случая. Наскоро застудя, навън е вече около нулата и климатика ми чак сега започна да работи на минимална мощност без да спира. Но вентилаторите са на максимум и това е.
ти къде живееш че вече е към 0 градуса
що не си купиш едно устройство за мерене на ток? аз имам такова, и ще ти светна когато климатика "лъха" при мен е на някъкъв минимум на токопотребление 80-100вт ,но това както и по горе е написано според мен не е най удачно защото това само обдухва около него но не и цялото помощение,но пък самият мозък на машината го пуска понякога - аз също го държа на авто вентилатор и режим топло.
http://x10ltd.com/ies.php само знам че ще взема този уред, пак това за меренето колко консумира не ми се занимава да следя по всяко време, колкото толкоз
Пак същите неща които са пшисани не един път. ЩЕ ХАРЧИ ПОВЕЧЕ ТОК. Климатика отдава по-малка мощност при по-слаб вентилатор. Температурата на въздуха е по-визока, но дебита е много по нисък. Вярно е, че консумацията на ток се променя слабо, като леко се покачва, а не пада. Другото нещо е, че на слаб вентилатор неможе да се осъществи циркулация на въздуха в стаята. Това е. Или нека да го кажа по разбираемо. Ако клиамтика на максимален вентилатор отдава 4kw, на минимален ще отдава да кажем 2.5kw. Това са примерни стойности и те зависят от модела и марката на климатика. Същевременно консумацията на ток ще остане да кажеш 1.5KW, като даже на слаб вентилатор ще е 1.6kw.
с нетърпения ще очаквам отзиви от теб относно този уред ако си го закупиш.На много пъти из различни клубове е обсъждано точно това а и подобни устройства и винаги се е стигало до извода че няма как да се сложи нещо след електромера и то да кара електромера да не отчита или да отчита по малко.А знае ли се какво е мнението на НЕК? или по точно на доставчиците? Чувах че вече са станали много модерни и вече някък си засичали от разстояние ( в автомобил им била техниката) тарикатите.А неискам да мисля каква е глобата.....към 10 к ...Склонен съм,понеже в мен живее експериментатора да вложа съвместно с 1-2-човека от един град и да сложа точка на чуденето-сам не ми се мятат 65 кинта.Така че ако има някой със същият дух може да се обади!Първоначално публикувано от farkash
Юлиане смея да твърдя че твърдението ти е грешно.От няколко месеца съм с олимпия и понеже за първи път съм с климатик и за първи път се ладих а сега и топля си прекарах разни разклонители и олимпията до дивана и водих статистика.Така те и уборвам.От наблюденията ми водени от мен лично,установих,че климатика преминава в режим незнам къв си но почва да лъха и от там сигурно или компресора блъска едва едва или сигурно е изключил и бачка само вентилатора,от там значи: климатика е набавил зададената температура,и в вязъл в "изключен" режим все едно-ако е може би конвеционален а този си кътка едва едва-така че няма как да е по голям разхода на ток и недей плаши човека.И още едно пояснение защото го срешнах тук и пак може някой да се заблуди:когато климата е на турбо-и компресора се форсира и тока фърчи към максимума а не както някой казваше че било най икономично!Първоначално публикувано от Julian
стана малко объркано,но ако се прочете 1-2 пъти се разбира,съжалявам но незнам термините на различните режими,а гледам да помогна с знанията които натрупах за 3-4 мсц.
а и последно-Въпросът е ще харчи ли повече ток,а не дали ще е по ефективен.Надявам се че понеже няма интонация не съм те засегнал,а си водим нормален разговор