То фактурата добре, ама по-важно е да могат да му оправят офертата и монтажния протокол за после.Освен това ако минат няколко месеца, ще е на печалба с гаранцията, защото ще се смята от датата на покупката.
То фактурата добре, ама по-важно е да могат да му оправят офертата и монтажния протокол за после.Освен това ако минат няколко месеца, ще е на печалба с гаранцията, защото ще се смята от датата на покупката.
Трябва да ти кажа, че гаранционната карта не е никакъв документ. В нея общо взето са описани грижите, които трябва да полагаш за тоя климатик и информация къде се намира най-близката база за сервиз и може би някой други специфични особенности.Първоначално публикувано от Peko
Единствения валиден документ който може да се използва за доказване на гаранция е фискалния такъв - касова бележка или фактура. Възможно е да има други съпътстващи документи, но реално гаранция се признава когато е налице фискален документ.
Това разбира се не означава, че някой фирми могат да ти откажат гаранционно облужване поради техни вътрешни съображения, но разполагаш ли с касова бележка или фактура в закона е записано, че ако си бил добър стопанин никой не може да ти откаже гаранционен ремонт.
Добре де така или иначе другите ми климатици са вече доста стари и не са в гаранция. А пример ми беше за да илюстрирам кофти отношение към клиент. Просто не искам да получа отново такова.
А защо да бягам далеч от по- ниска цена? Нали Дайкина си е Дайкин илине баш?
Дайкин си е Дайкин и тук спор няма. Няма спор също, че парите са си твои и би трябвало да очакваш срещу тях да получиш не само климатик на стената, но и грижи през целия период докато го използваш.
Дайкин си е Дайкин, но за тия пари си вземи нещо друго. Прекалено скъпи са за това, което получаваш. Аз не съм доволен от марката, за парите които дадох тошиба да бях взел.
Много истина им в думите ти...Първоначално публикувано от biro
Като гледам Тошибите с подобни параметри не са много по- евтини.
И двамата сте много,МНОГО правиПървоначално публикувано от Aleksandars
Съвсем много много прави.ТОШИБА на сходни цени е ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ - много по-добър климатизатор от ДАЙКИН J серията.Въпреки, че ДАЙКИН е поколение 2011 г., а ТОШО 2007 г., и сравнение не може да става..
добре де дайте линк да видя, че нещо явно не го откривам
Мерси за линка. Така като гледам е с едни малко под 300 лв. по- скъп от дайкина. Би ли ми обяснил аз като потребител какво повече получавам за тези пари. Виждам, че е с мааалко по- висок СОР, също и отдаваната мощност е малко по- голяма. Но като цяло не откривам нещо което да е тотално над Дайкина(явно ми убягва) Иначе лаптопа ми е тошиба, тези дни и телевизор ще си купя що не и климатик от тая марка. Само да вдяна с какво е повече.
От тук малко,от там малко -накрая става голямо.Ми да почнем от максималното топлоотдаване 4,7/6,1kw. не е хич малко.Освен това тошибата има два пъти по нисък минимум на топлотдаване=по голям комфорт за ползвателя и по малка консумация с 80w. по номинал,тошибата дефроства само при нужда а не по време като дайкин и не на последно място разполагаш и с плазмен филтър при дайсейкая.Видя ,че се събраха доста неща.![]()
Максималното отдаване е за сметка на максималната консумация. Разликата в коп-а е малко над 10% няма от къде да дойде много повече отдаване ако не е от повече консумация. За минимума съм съгласен и на мен ми направи впечатление. Това с дефростването ако е истина е много добро. А за плазмения филтър би ли обяснил какво е и с какво ще ми улесни живота.
Прегледах тук там и много ме поблазни това, че тошибата е от няколко години модел. Иначе казано няма ги детските болести.