А ти защо пускаш сравнение на 9-ка и 14-ка? Хайде малко по-сериозно, а? Мислех те за разумен човек, а с тези последните постове се компрометираш.Първоначално публикувано от rist
А ти защо пускаш сравнение на 9-ка и 14-ка? Хайде малко по-сериозно, а? Мислех те за разумен човек, а с тези последните постове се компрометираш.Първоначално публикувано от rist
гнф, избивай си комплексите другаде. Ако се позамислиш малко ще видиш колко несъстоятелни са възраженията ти.
Сашо, хубаво сбъркани са, но да сравним тогава Panasonic CS409XB а Дайкин FTXS25G понеже са еднакво тежки външни тела.
Има и други примери за това че теглото не винаги е точен критерий.
Първоначално публикувано от rist
rist, човек когато няма факти, с които да обори опонента си, точно по този начин се измъква. Къде видя мои възражения в тази тема, по-скоро твоите твърдения са несъстоятелни. И я ми кажи, за кои мои комплекси говориш, че аз малко трудно схващам?
Извинявам се на отворилия темата, за спама!
Не е лошо момче rist, просто е отчаян фен, на дайкин.В последните 4-5 месеца не съм "засичал" обиди от него към други.Първоначално публикувано от gnf
Гледам, че отскоро започва да залита и към фуджитсу новата серия.
Няма нищо лошо, имам чувството, че по същия начин ще "защитава" и новата фуджитсу серия.
Избира си кауза и "бой до дупка..."
Относно аргументите: Тогава когато някой няма аргументи, започва да напада опонента си на лична основа(това го забелязвам в моята професия от хора на които има липсват професионални качества).Това не е насочено серещу или в помощ на никого от спорещите, а просто констатция от форумната история на мненията в климатичния раздел. Мога да си пиясъс всеки и не тая лоши чувства
към никого
Ще продължа да гледам филма "Разум и чувства" .
Не те бива за психоанализатор, джъсти, лошо момче съм. И кой ти е казал че непременно ще защитавам новите Фуджицу? Ако и техните външни тела са като "набираща Алфа", мерси ама набираща алфа не ми трябва вкъщи.
А пък ако знаеш преди малко как компрометирах единия си Дайкин сравнявайки го с един японски Панасоник...
rist, Панасоника смачква дайкина от където и да го погледнеш...
Модел: 2009~2010 година/100V/Made in Japan
Параметри при 7° външна температура:
Охлаждаща мощност: 4.0 (0.6~4.5) kW
Консумирана електроенергия: 830 (85~1150) W
COP: 4.82
Отоплителна мощност: 5.0 (0.6~8.0) kW
Консумирана електроенергия: 895 (80~1980) W
COP: 5.59
Параметри отопление при 2° външна температура: 5.8 kW
Консумирана електроенергия: 1755 W
APF: 6.1
Вътрешно тяло: 12.5 kg
Външно тяло: 34 kg
Аз също не съм казал, че е лошо момче, но излиза с някакви сравнения на 9-ка с 14-ка и иска да избирам между тяхПървоначално публикувано от justify
![]()
Съдейки по това, че има понятие на тема климатици, не би трябвало да пише такива смешни неща.
Реко, в този форум, когато питащия има повече финансови средства, му се предлага по-доброто решение. Когато имаш 2000лв. и добре изолирана стая около 18-22кв.м. всеки в този форум ще ти предложи 10-ка Дайсейкай 3. Никой няма да тръгне да те лъже за тези неща, защото повечето пишещи тука са потребители като теб и някои имат личен досег до тези два климатика. Ти си прецени дали е разумно да отделиш повече средства за Тошибата или не. И двата ще те топлят, само че единия има повече екстри от другия.
гнф, пак ти казвам напъни си малко акъла да видиш в чия полза са аргументите за килограмите, за да видиш кой пише смешните неща.
Това разбира се ако бяха верни тези данни, но се оказа че не са.
Много добре знаеш, че килограмите не са верни за японската Тошиба, но като няма с какво друго да сравняваш, го правиш умишлено с климатик с неверни данни. И с най-голямата си наглост, сравняваш 9-ка с 14-ка.
Наистина нямам толкова акъл, да видя в чия полза са аргументите.
Бъди жив и здрав! Добре правех докато не ти отговарях на постовете.
Напълно споделям това ти откровение.Първоначално публикувано от rist
Еми ФЕН ко да го праиш.Първоначално публикувано от gnf
П.П. просто исках друг пост да закача, ама вместо това твоят.
justify, забелязал си предполагам, че поддръжниците на Дайкин и Тошиба, във всяка една дискусия дали да бъде Дайкин или Тошиба се превръща като спора между фенове на ЦСКА и Левски. Едните се хванали, като "удавници за сламка" на старите и прашасали успехи от преди повече от 20г. и само това изтъкват за аргумент, кой е по-добрия отбор. И при климатиците е нещо подобно, видиш ли, Дайкин са "прашките" на климатиците и са най-най. Само че дали е така?
Всяка марка/модел си има + и -, но понякога и това е субективно (за едни плюса е -, а за други обратното). Да уточня, че става въпрос за климатици на 220V, защото на 100V всичко над базовите модели е за предпочитане и там според мен избора опира до дизайн на вътрешното тяло, COP, APF и други при еднакви по мощност модели, какъвто между другото беше при моя избор преди една година.
Спора за това дали Тошиба или Дайкин ще е вечен май, като тези между Левски vs. ЦСКА, Барселона vs. Реал Мадрид и т.н.
П.С. И аз не питая лоши чувства към никого във форума и бих пийналс удоволствие, гледам да бъда коректен с всеки и се въздържам от каквито и да било квалификации, обиди, етикети и прочие, но и очаквам същото отношение към мен.
Хайде със здраве и вечна дружба между Дайкинисти и Тошибисти![]()
Чисто статистически погледнато при домашните климатизатори Тошиба са абсолютен лидер.
И аз харесвам европейски модел ДАЙКИН - УРУРУ-САРАРА, ама с тази цена на кого да го предложиш.![]()