Здравейте,бихте ли ми казали причините за свистенето или по точно шума от движението на фреона?
Здравейте,бихте ли ми казали причините за свистенето или по точно шума от движението на фреона?
За тия модели от подписа ти не би трябвало да чувал свистене. Имам в къщи един FTXS 25 - нищо не се чува - нито свистене , нито шум от излизащия въздух от вътрешното тяло , нито шум от вентилатора . Дори зимата при размразяване е много тих . Тръбния му път е около 5 м.Първоначално публикувано от sladi4kia
Точно за този модел тава дума FTXS 25 и тук от 2-3 вечери го включвам но се чува свистене на фреона от външното тяло.Вътре не се чува нищо освен вентилатора..Все едно е течаща лека струя вода,ако мога така да го опиша..
Тези звуци са съвсем нормални. Имаш изтична не флуид. Както чешмата ти банята шуми като тече вода, така и при климатиците се чуват звук от изтичането на фреона. При някои модели климатици се чува много по силно. Ти само си писал, че свистенето не се чува от вътрешното тяло и съотвентно няма какво да те притеснява. Друг е въпроса ако чуваш свистене от изтична на фреон от лоша връзка, но и така да беше вече е замина всички фреон и на климатика би трябвало да му се задейства защитата и да се самоизключва.
Колега, ами затваряй прозореца преди да лягаш ...и няма да чуваш свистенето на външното тяло !!!Първоначално публикувано от sladi4kia
![]()
Колега затварям го и вътре не се чува свистенето,но се чува някакво как да го нареча.......боботене,бучене нещо от сорта.
Иначе свистенето се чува като изляза на терасата.
Tва е друга работа. С това трябваше да почнеш. Така са - на едни обороти бучат, на други не . Постави му 4 меки тампона от Аутоплюс по 4 кинта/брой и ще се родиш. Вибрациите на компресора се предават на стойката по някаква причина , макар че и той е на меки тампони...От стойката на стената и така вкъщи.
Коментирания шум само при пускането на климатика за кратко ли се появява или постоянно докато работи го има?
Не съм много сигурен защото не съм се заслушвал много,но мисля че само при пускането на климатика и за кратко
Не е само при теб. И аз чувам лек свистящ/клокочещ звук когато климатика е бил спрян и го пускам.
Ако климатика не се спира почти няма да го чуваш освен по време на размразяване (зимно време при външни температури под нулата) понякога.