Не се притеснявай, на този климатик нищо не може да му се случи както и да го експлоатираш.
Не се притеснявай, на този климатик нищо не може да му се случи както и да го експлоатираш.
Добре, но аз говоря за едни и същи външни условия последните дни не за целия месец, даже смея да твърдя че преди да замина може и да беше средната темп. малко по-ниска.Първоначално публикувано от Mega
Ами ето и сега зададени 22гр. в стаята 22,4гр климатика духа хладко на изхода и консумира 1200 вата!!!!!!!!!!! Според кой това е нормално?? След като излиза хладка струя значи е намалил мощността, и преди правеше така, с тая разлика че случи ли се това нещо веднага му падаше консумацията или он-офф.
P.S. Току що измерих нещо: Зададени 22гр. темп. на изхода с термометър 30гр. консумация 1200 вата.
За мене това е явен проблем, мерил съм и преди при такива зададени градуси температурата на изхода при подобна консумация е била над 40гр.
Викай сервиза да го погледнат.Най вероятно е изпуснал фреон от някъде като е работил по продължително време на макс през нощта на отворено.И сега напъва да стопли ама с хладния въздух (поради по малкото количество фреон)не успява и затова вдига мощността.Това е моята логика за проблема и не задължавам никого с нея.
Мерси така си го обяснявам и аз, още утре ще им се обадя да дойдат да замерят каквото трябва.Първоначално публикувано от kokovi4
Само искам да попитам какви показатели трябва да им отчете за нормално количество фреон за да знам (и ще ги накарам да ми покажат), а не да дойдат и да ми кажат че всичко му е наред а то да не му е наред. Тръбният му път е около 3-4 метра.
моя така бачка - не съм го мерил, май ще трябва.
но миналият месец си бачкаше на он-оф , тоя е малко по-студено но си бачка като инвертор определено.
така че студено е навън, съседите ако не топлят има по големи загуби, нормално е да гори малко повече.
според мен си е ок - ако нямаше фреон щеше да е избила грешка - а при тебе грешка няма.
Съседи нямаше и преди това, демек се толкова студено е било от другата страна.Първоначално публикувано от estqwerty
Точно за съседи щях да попитам защото аз вече си имам над мен и положението съвсем друго.
Направи проверка на уреда с който замерваш консумацията.
Нямам си идея как да го проверя?????Първоначално публикувано от mcea
Примерно с нощна лампа го правя аз с 40 , 60 или каквато имаш крушка. Консумацията и е постоянна така, че с нея се замерва уреда доста точно.Първоначално публикувано от mga1981
надали е уреда , въпреки че и те имат 10тина процента грешка имаше пдф с тест на 10тина уредчета тук из форума.
но на каквото си мерил все толкова ще излиза. грешката си е грешка.
най вероятно към март месец ще почне пак да върти на малките ватове
сградата и без съседи и с тях си изстива. това е. зима е. загубите са си загуби. трябва да се генерира печалбата от 16% на ерп-тата
но ме стресна утре ще измоля уредче да видя моя педал колко гори.
Никой ли няма да ме светне какви показатели трябва да покаже ако му е по-малко фреона, че мисля да ги викам днес и да не ме метнат нещо?????????
Размигва се и спира да работи.Той има автоматична диагностика.На един познат лятото така му се случи 3 дни след монтажа.
Може това да му нормалната работа.
Аз моя дженерал в спалнята от подписа ми съм го забравял 3 часа да работи на отворена към терасата врата преди 1 година и 3-4 месеца и нищо му нямаше.Вярно е че беше настроен на 16 градуса и навън беше още есен, тоест 13-14 градуса, но го бях забравил.Когато се сетих и отидох, работеше с нормално натоварване, дори под номинала за модела.
И досега си работи перфектно, нито сметките с ами по-голями, нито някакъв друг проблем има.
Защо се чудиш. Имаш европейка дето бачка към 3кв. отдаване. Колко да харчи като малко застудя. Изрежи го и виж разхода и дали ще топли.
Дойдоха техниците замерваха тука нещо, гледаха го казаха че си работи нормално, държал 31-32 бара ли нещо такова, сложиха на дистанционното 30гр. и казах че отчита 55гр. по уреда им там.