Мда, де е ''Киро на кирия''?Ама нали бил профешънъл серия...па и мерцедес му викали...
FTXS 42 J :отопл. (1,7~5,4~6,0)kw. консум.(0,40~1,45~1,98)kw.
AWYZ14LBтопл. (0,9~6.0~9,1)kw. консум.(0,09~1,35~2,95)kw.
Мда, де е ''Киро на кирия''?Ама нали бил профешънъл серия...па и мерцедес му викали...
FTXS 42 J :отопл. (1,7~5,4~6,0)kw. консум.(0,40~1,45~1,98)kw.
AWYZ14LBтопл. (0,9~6.0~9,1)kw. консум.(0,09~1,35~2,95)kw.
Според сервизните данни, Нокрията има КОП=10, при отдаване на 900 вата, а не при 200-300 вата
Някой притежател на Нокрия замервал ли е с уред колко вата харчи на минимум?
... Някой явно е решил с цената на всичко да има "Мерцедеса" на климатиците.
Охх хора моля Ви се прекалено много ми е скъпа тази Нокрия .. не мога да отделя толкова пари .. нанасям се в ново жилище и това е само какпа в морето в сравнение с всички разходи ... А сега тотално ме объркахте с тези мнения ... разубедих се и за Профешънал серията ... сега се замислих за този Daikin FTX50GV (по думите на продавача едиственара разлика с Профешенъл модела е това 3 Д око).. Тук орпеделено ме притеснява показателя за консумирана мощност (отопление), който е 1.60 kw - Това е доста голяма разлика в сравнение с S-ката моля споделете мнение за този ..
втора зима мина при мен с ftx50gv , когато температурите паднат си дефроства редовно - на всеки 45 мин за по 10 мин спира.
Мдаа, и аз това гледах, за това предложих Нокрията.Първоначално публикувано от edi1
Едното е "S-класа на Мерцедес", а другото е "Инсигния на Опел", та затова е тази разликаПървоначално публикувано от edi1
аз също често доста използвам примери от автомобилостроенето и експлоатацията на автомобили, за да обяснявам на населението кой прав и кой крив, но мисля, че в случея се прекалява с тези опели и мерцедеси...взе да става банално...
Мда,л ако имаше климатк вундаба и се съревноваваше с климатик требиен щеше да е далеч по уместно....
ами какво ще кажете за вица за уиндоуса - рестартирай и ша съ опрай, мяза на дайкинските изпълнения в най-низкия клас. даже едно момче от направи си сам е намерил решение за ftx-ите - оверкилл е от към техника и софт, но работи : като тръгне да дефроства го гаси и пали или остава да дефростне спряма външната т. пише че е доволен от климата
а имаше в една друга тема питанка за минимума на нокриата - днеска мерих 50вата на стенд бай, 150 докато духа топло. къде го дего? да не пиша каква сметка платих....
Мен не ме интересува дали ще карам кола с марката Опел(м/удрогото точно с такава резполагам) или Мерцедес ..просто искам да си купя климатик до 2000 лв(максимум) който да ми върши работа - да топли и да гори малко .. при колите нещата са толкова ясни .. гори еди колко си има тези екстри и струва тези пари ... тук нито ми е ясно, нито някай успя да ми помогне (включително и знайни и незнайни монтажисти и експерти) Едни ми казват FTXS35J е достатъчно голям и мощен за моя обем, други категорично не става .. за 50-ката същата работа този не става ония дефроства 15 минути ... Де да беше избора ми за кола ... не знам защо така все едно разплитам световната конспирация
ето хубава 12-ка.
http://www.powerclima.com/index.php?page=details&id=79
цената е с монтаж, но искам и някой друг да ти каже че ще стигне. цената е отгоре обаче.
ако искаш по евтина 12-ка която да маха зимъска и ако го намериш : http://www.climamarket.bg/%D1%81%D1%...A-ne12lke.html
този ще стигне с топленето цената и ок и на хартия е много добър климатик. няма оплаквания тук в форума което е страшен +
би трябвало да има добър запас би трябвало да направи колкото му кажеш, когато го поискаш.
http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.T46zBOIvlRQ
Ако сте се регистрирали само за да получите одобрение на ВЕЧЕ ИЗБРАНИЯТ от вас климатик, то ако той е неподходящ едва ли ще се намери някой който да си заложи името на вашите предложения ...
Казвате че търсите климатик до 2000лева, а в същото време сочите измежду възможните избрани от вас Daikin FTXS42J - Professional струващ без монтажа поне 2200 лева ...
Я идете си "поговорете сам със себе си", решете какво искате и елате.
А с тези пари безкомпромисност не може.Компромис ще има:
1. или в първоначалната цена при покупката която ще надхвърли 2000 и ще стигне до 2300-2400 лева и ще е по-икономичен впоследствие
или
2. ще е до 2000 лева, а впоследствие сметките ще са малко по-високи и в зависимост от натоварването ще варират от 7лв до 50 лева разлика в сравнение с климатика по предходната точка(1) през отоплителния сезон в зависимост от часовата натовареност и желаната температура.
Аз бих казал:
- Daikin FTXS42J - Professional НЕ става за 30 квадрата-слаб е.
- Mitsubishi Electric, MSZ-GE50VA -на границата за тези 30 квадрата, МОЖЕ БИ(зависи от желаната за поддържане вътре температура и външната такава).Ако в това помещение ще има и жени които искат 24-26 градуса в помещението през зимата - ПО-СКОРО НЕ.Вътрешното му тяло е 9 килограма -прочетено от същият климатик работещ в хола на родителите ми(23 квадрата).
- Daikin FTX35JV или FTXS35 profesional - и за двата абсурд=пари хвърлени на вятъра.
Мога да препоръчам за до 2000 лева :
- hitachi-ras-rac-s18h2
- LG 18 libero Аз лично с тези пари бих избрал ТОЗИ.Има достаъчно мощност да отоплява дори при -15 градуса навън.Това LG-E18SQ.jsp са му подробните характеристики.
За предложените по-горе 12-ки мога да кажа, че при по-ниски температури -7 и надолу които да се задържат 7-8 дни може да им се "скинат компресорите" от работа при желание да се поддържат 24-26 градуса.Японското оразмеряване е категорично...
Ако вече сте решили да се хвърляте надолу с главата в избраните от първият Ви пост климатици никой няма да ви спре...