Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 55

DAIKIN NEXURA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    284
    #31

    Re:DAIKIN NEXURA

    Климатика усилва миризмите от стаята.При по висока температура,той върти вентилатора без да отнема влагата.Компресора си дава почивка или намаля студопроизводството.Вътрешната пита се позатопля и може да остане във ваната събрана вода,ако не е съвсем перфектен дренажа.Това не е някакво чрезвичайно явление.Много хора предпочитат поради това да използват лятото режим обезвлажняване вместо охлаждане.Разликата е,че не се върти вътре въздуха при липса на охлаждане.Не съм сигурен как точно стоят нещата с конкретния модел,но може да пробваш.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341063946[/time]_________________________________________________

    Добре си решила да не бързаш с развода на техниката.Силата на тоя модел би трябвало да е зимата.Пък климатик,веднъж монтиран е като нов автомобил,излязъл на улицата.Цената му веднага пада.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #32

    Re:DAIKIN NEXURA

    Аз съм със стария подов в близо 30 квадрата западно изложение и сега по това време на денонощието при мен е апогея на лятната температура- ако го направя на 27 градуса и навън е по-ниска температура от 35 градуса климатика след като навакса/достигне указаната температура компресора изключва -изключи ли компресора замирисва ... когато се включи миризмата изчезва, но вече стаята е изпълнена с тази миризма.

    За да няма този проблем се купуват климатици с нисък минимум в режим охлаждане, а зимата в режим отопление.Зимата този проблем с миризмите почти не се усеща, защото вътрешното тяло не образува конденз.Има почти неосезаем мирис на прах.

    Проблема с мириса при дайкин е частично решим-натисни копчето за икономия(econo).Така компресора ще изключва по-рядко=по-рядко ще се появява мирис.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    92
    #33

    Re:DAIKIN NEXURA

    Офертата е сериозна и важи до октомври

  5. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    201
    #34

    Re:DAIKIN NEXURA

    На мен пък не позволявам да ми мирише.Подовите са толкова лесни за обслужване ,че няма накъде.4 винта и капака е долу.Половин спрей Меглио по питата , промивам с вода и затварям.После ухае на чистота в стаята.
    vivi.vivi , това което ти мирише е събрания прах по питата.След известно време конденза ще го измие и ще спре да мирише до следващото лято, когато ще е нужна профилактика на климатика.Лятото няма проблем с това ,че духа само от горната клапа.Моите от стария модел също са така и създават невероятен комфорт в помещението без излишни течения.
    На топло съм леко притеснен от това ,че ще ползва също само горната и лъчистия панел и ще ти кажа защо: Моите Дайкини от по старата версия, зимата работещи само на горна клапа започват да правят нещо като топлинна възглавница и блъскат яко жега нагоре.При зададени примерно 25 градуса зимата, климатика блъска жега от горната клапа и влизайки в стаята усещаш че е много повече от 25 а климатика продължава да работи.Съвсем различно е при използване и на 2 те клапи.Климатика създава невероятен комфорт и във всяка точка на стаята температурата е еднаква.Надявам се точно това да са променили от Дайкин в новата Нексура и да останеш доволна зимата от него.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    15
    #35

    Re:DAIKIN NEXURA

    justify , благодаря за съвета! Даде ефект, успях да вдигна на 25 градуса с едва доловима миризма. А този режим подходящ ли е за непрекъснато използване? Защото в инструкциите го препоръчват само за временна употреба, при включени множество уреди с цел да не се претовари мрежата. Не искам да навредя на машинката.
    kokovi4 , климатичето е чисто ново, няма още насъбрал се прах. Замириса още първия ден след монтажа.А правилно ли разбрах, че в режим отопление при работеща само горна клапа е некомфортно топло. Ако е така, супер. Идеален дефект
    Дано сте прави и зимата да топли добре.

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    284
    #36

    Re:DAIKIN NEXURA

    "некомфортно топло. Ако е така, супер. Идеален дефект"
    Тая женска логика не е по силите на простосмъртните.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #37

    Re:DAIKIN NEXURA

    В началото всеки(или почти всеки) климатик мирише на ново-пластмаса/и дори да няма прах вътре в него.

    Икономичният режим е подходящ за цялото лято-поне няма да блъска студ, а горе -долу ще излиза от него хлад.Зимата спред мен икономичният режим е подходящ за температури до + 8/+9 градуса, надолу ако икономисваш може да започне да духа хладък въздух и да не смогва да затопли до желаната температура достатъчно бързо, а при температури под +2 градуса може изобщо да не успее да затопли помещението до желаната температура.

    При работа в режим отопление на подовия климатик, ако се ползва само горна клапа и долната е затворена въздуха който излиза от горната клапа е горещ.При изпозлване на две клапи(горна и долна) въздуха е в зависимост от зададената температура е топъл или горещ(при зададени над 26 градуса).

    За твоят модел все още няма потребители със споделени впечатления.Така че пиши зимата.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    15
    #38

    Re:DAIKIN NEXURA

    justify , модела духа само отгоре. Взима въздух отдолу и от средата на тялото. Термодатчика е по средата на тялото. Започнах темата защото се изненадах от тази иновация в модела. Любопитна бях каква е логиката да променят и премахнат въздушната струя , насочена надолу. Задължително ще докладвам впечатленията си зимата.
    А миризмата не е на нов климатик, типичната "климатик миризма" е, познавам я от 10 годишния Хайер, който ползвахме преди този. Споделих за нея във фирмата, която ни го достави. Съвета им беше да го държа на 24 градуса, но положението е такова, че трябва да обличам яке за да не ми мирише. Може да не са направили добро отводняване. Може и модела да има лош наклон на ваничката.
    galinr , ако ми е твърде топло зимата ще ходя в къщи по бельо, и двамата мъже в къщи ще са доволни.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #39

    Re:DAIKIN NEXURA

    Цитат Първоначално публикувано от vivi.vivi
    ... и двамата мъже в къщи ще са доволни.
    Опа, поясни малко :rolleyes:

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    15
    #40

    Re:DAIKIN NEXURA

    Да не спамим темата, големия по ясни причини, малкия до сравнително скоро беше кърмаче и има отношение към женските прелести

  13. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    201
    #41

    Re:DAIKIN NEXURA

    vivi , я дай малко повече информация за помещението, квадратура, изглед ,изолации и кой модел точно Нексура сте поставили?

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    15
    #42

    Re:DAIKIN NEXURA

    Помещението е 25кв, тухла с изолация стиропор от строителя, тънка-3см (да отбие номера),западно изложение с много прозорци -2.60м/1.60м плюс 2бр. 0.90/1.60м на запад и плътно спуснати ламелни щори. Машинката е 35-ца, от 3 места заявиха, че е достатъчно. Планирам поставяне на външни ролетни щори , против натляване през стъклото лятото и изолация зимъска. Не ми харесва и факта, че външното тяло е монтирано на север , разсъждавам си, че вътрешното и външното тяло отчитат много различни условия. Не ми харесва и че днес, адска жега, за 2 часа работа направи едва около 200мл конденз на око. Ако кажете, че е показателно ще го измеря по-конкретно.

  16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #43

    Re:DAIKIN NEXURA

    Цитат Първоначално публикувано от vivi.vivi
    разсъждавам си, че вътрешното и външното тяло отчитат много различни условия.
    Ако отчитаха еднакви условия, нямаше да ти е необходим млиматик. Не се вживявай толкова, ползвай си го със здраве!

  17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #44

    Re:DAIKIN NEXURA

    Принципно този модел не блести с кой знае какви данни. Реално не е от най-можещите. Сравнено с други модели направо е срам за марката. Реално цената е само за дизайна. Но според мен дизайна е добре да е след техническите данни.

    ... Ако покрива очакванията и върши добре зададената работа, няма от какво да се притесняваш.

  18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #45

    Re:DAIKIN NEXURA

    Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Реално цената е само за дизайна. Но според мен дизайна е добре да е след техническите данни.
    Дизайна е водещ при избора на противния пол /жените/. Всеки път, когато гледаме с половинката някоя кола, аз се завирам в агрегата - като че ли ще купувам климатик. А тя гледа дамаската - като че ли ще купуваме канапе.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Избор между Daikin Nexura FVXG или Daikin FVXS
    От solar77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 110
    Последно: 24-10-19, 08:52
  2. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  3. Daikin Nexura
    От aruba_man във форум Климатици Daikin
    Отговори: 42
    Последно: 20-11-11, 19:12
  4. Отговори: 16
    Последно: 20-07-11, 00:05
  5. Daikin FTXS25GT и Daikin FTXS25G2V1B един и същ модел ли е?
    От IlianaAn във форум Климатици Daikin
    Отговори: 3
    Последно: 06-10-09, 21:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе