Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 79
Like Tree45Одобрявам

Дефрост при FTXS50J

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1,686
    #16

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    В средата на решетката има три вертикални линии, при RXS е непрекъсната, при RX е прекъсната. Но дори и RX да е ми се струва невероятно да дефроства толкова често. При мен до -10 не дефроства никога на 50 минути, дори и заскрежен. Даже преди Коледа при големия сняг идва един авер, има две Мицубишита японски на 100V, стоя около 3 часа при мен и се чуди как не спирал климатика , неговия 20 пъти щял да спре, през половин час спирал. Сигурно му идва много голямо помещението. Само с Адакса успяваш ли да го топлиш при 0 градуса да речем?

    climatiseur-rxs50j-daikin-1-60.jpgproduct_2219.jpg
    Този пост е редактиран от aruba_man; 19-01-13 в 02:33.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    708
    #17

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    Цитат Първоначално публикувано от thesaint11 Виж публикацията
    Еми и този е профешънъл пък си дефроства като комфорт... За това се чудя дали всички са така или просто аз съм попаднал на такъвИначе имаше 2 дни в които на вън беше около 2 градуса слънчево без влага. Тази гад си дефростваше на 50мин при положение, че питата нямаше нито прашинка по нея и не изтичаше нищо. Тогава ми копна и се обадих да сменят платката,ама ефект никакъв. Започвам да си мисля дали тялото външното не е от FTX. По какво да позная освен от етикета
    Като ти го донесоха да го монтират в кашона ли си беше?
    Тези 2 дена слънчево време и 2 градуса навън според мен трябва да е работил он/офф. Сигурен ли си, че е било дефрост? Минимума му при 7 градуса е 1.7, при 2 градуса сигурно е 1.2-1.3, а ти казваш, че по 1 кВ харчи средно. Според мен работи он/офф.
    Поддържа ли си температурата в стаята?

    - - - Обновено - - -

    aruba_man, според мен първата снимка е на малките RXS-ове до 35-ца.

  4. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    201
    #18

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    Тази зима моите дайкини дефростват значително по малко. Вентилатора стои на АУТО (миналата зима го държах на 3-4 степен). Така работи и по тихо. Не съм го хващал да дефроства без причина. Имаше прериод 2-3 дни с много мъгли и се скъса да дефроства, но и питата ставаше бяла като сняг и стана пързалка под тях.Също така в снежни бури дефроства , но и тръпа скреж яко. Плавно вдигайте температурата! Ако от 18 го засилите на 25-6 ще се скъса от дефрости докато я достигне.Просто не оствяйте помещението да изтива.Така са и най икономични. Ако има големи топлозагуби също може да е причина за чести дефрости.Моите , при температури под нулата и сухо време дефростват 1-2 пъти на ден. Казвам 2 ако не съм го устил втория, но първия няколко вечери го правеше около 22 часа.

    Климатиците са така направени, че ако има проблем, ще даде грешка и ще спре. Явно не са оразмерени добре.Според мен каквото и да смените, ще е без ефект. Ако имаше проблем, досега да бяха отреагирали от Дайкин с нов софтуер или смяна на детайли.

    Моите 2 климатика ги взех точно в момент в който много се дискутираше темата за дефростите преди година и 2 месеца и се оплюваше марката.Искам и публично да благодаря на aruba_man за насоката.Не съжалявам нито за миг.
    Този пост е редактиран от kokovi4; 19-01-13 в 09:13.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    708
    #19

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    В момента при мен в София е 0 градуса и снеговалежа спря.
    60GV-то сложено на 20 градуса поддържа 21.4 в 45м2 с отворен портал към коридор 12м2. Работи Он/Офф - 4 минути он, 4 минути офф. Не в дефроствал от 8 часа когато станах.
    Подовата 25-ца в 16 м2 и отворена врата към същия този коридор 12м2, сложен на 21 градуса поддържа 21.6. Преди малко излязох да му разчистя снега и беше заледило малко от северната страна дето се пада тясната страна на топлообменника около ламаринките. Вие си правете сметка от кога не е дефроствал.

    Климатиците се държат на тези градуси - 20-21(преди и големия го държах на 21, ама жената нещо и се струва, че дали е на 21, дали на 20, все тая в стаята и последно на 20 го държи). Никакви резки движение със зададената температура. Задаваш температура и забравяш. Вентилаторите и на двата на АУТО.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    43
    #20

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    Цитат Първоначално публикувано от aruba_man Виж публикацията
    Само с Адакса успяваш ли да го топлиш при 0 градуса да речем?
    Не не може да поддържа 20 градуса примерно
    Помещението,принципно е големичко, както казах долния етаж е неотопляем, но пък е с изолация

    Решил съм да пробвам сега като застудее да го сложа на 20 градуса примерно и да включа и един радиатор 2кв за проба да работи цял ден паралелно с него да видя като надхвърли тези 20 градуса какво ще му е поведението
    Еднинствения минус при мен е, че няма изолация на тавана.Самият покрив представлява голяма тераса( все едно последен етаж на блок) но пък тя има над 40 см изолация сама по себе си.Вярно не е вата или фибран, но все пак не е гола плоча... Да не би просто да работи по натоварен и за това да дефроства.
    Точно това ми е питането ако има хора които го ползват в добре изолирано помещение дали ги прави тези циркове като при мен

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    375
    #21

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    При FTX имаше следното явление: Да речем навън е под нулата . Задавам 22 вътре и дефростите редуваха през 28 мин. При задаване на 27 - дефрост нямаше с часове. Ставаше супер горещо в стаята. Това ще рече, че не че климатика няма вътък , а се следи някакъв странен алгоритъм на датчиците. Така и не схванах, само разбрах , че като му е леко ( достигайки) има дефрости, като му е зор ( гонейки) - няма такива. А когато му беше леко и външното тяло мъркаше не можеше да стопли стаята, понеже през 28 мин правеше 7-8 мин дефрост.
    Пробвай да сложиш на над 27,28 градуса за час - два , навярно и при теб ще изчезнат дефростите.
    В сервизно мисля, че пишеше , че се следят температурите на външния датчик и на питата. Когато климатика се напъва, връщания към външното тяло фреон е по-топъл и датчика на heat exchаnger-а също.

  8.  
     
  9. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    1,686
    #22

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    Цитат Първоначално публикувано от tweeg Виж публикацията
    aruba_man, според мен първата снимка е на малките RXS-ове до 35-ца.
    На малките е, аз нямам външно 50 и това е разликата на пръв поглед. И в лепенката има малко разминаване, вижда се на снимките. justify има външно RXS50, той да каже как изглежда. Вероятността да са го излъгали е минимална, щом са му взели 3000, по принцип ги дават по-евтино. Но пак няма нищо сигурно. Навремето бая хора изгърмяха с външни Сиеста. Най-добре щеше да е две подови 25-ци за това помещение. В София винаги ги има за около 1600 лв. с монтаж. На Дайкин 18-ките не си струват парите според мен. В смисъл 25 и 35 са на много добри цени и 50 вече отива почти двойно. Най-много 500 лева трябва да е отгоре.

    Ето какво дава google за RXS50, липсват трите линии по средата.

    RXS50B_R_tif.jpg
    Този пост е редактиран от aruba_man; 19-01-13 в 23:35.
    smqnab одобрява това.

  10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #23

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    гледах картинки, гледах сервизни , няма разлика освен по етикет. понеделник ще ходя да ги видя на живо че ми стана интересно...

  11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    43
    #24

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    Чудя се дали има начин да се манипулира външния датчик за температурата, явно той е причината за дефростите- покаже ли 0 градуса и активира тази глупост. Примерно да почне да ги прави, но при - 4 да речем

  12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #25

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    Цитат Първоначално публикувано от aruba_man Виж публикацията
    Ето какво дава google за RXS50, липсват трите линии по средата.

    RXS50B_R_tif.jpg
    Да. Това е RXS50. Ако искате мога да ви снимам моя, но е същия.

  13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #26

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    По този въпрос какато казах е мислено много и то от хора които наистина си разбират от работата. Освен външен датчик за измерване t -та на въздуха има и тръбен датчик който измерва температурата на фреона.Последният няма как да бъде "манипулиран" ...Колкото по голяма е разликата между двата датчика външен на въздуха и външен на фреона толкова по-често ще дефроства климатика .Поне това се изясни миналата година когато имаше такива проблеми.Колегата Dimon има най-много опит в тази насока, но дори той ... се отказа и смени модела с FTXS ...От FTXS-са също не остана много "очарован"(както се вижда от мнението му по-горе и на предната страница), макар че беше по-доволен...

    Аруба -когато го купувах подовите все още не бяха "набрали популярност" сред потребителите и този проблем с разичните външни тела го нямаше.По спомен моето външно мисля че беше белгийско чешко( с означение RXS50G2VB1), а вътрешното със сигурност мога да кажа че е made in Japan -това ми направи силно впечатление на кутията преди да го разпечатат. След малко се прибирам у дома и ще погледна външното да видя какво точно пише, доколкото мога да се "провеся" навън без опасност са "милата ми душица"и ще допълня отговора .

    Черти няма на външното на 50-ката на подовия и е мисля същия като от снимката-със скосени леко два външни края.

    В интерес на истината имаше един период в края на по предната седмица и началото на предната седмица когато за около 36 часа прави много рядко дефрост- на 5-6 часа веднъж при външна 0 до -2 градуса, но това се дължеше според мен на факта, че няколко дни помещението беше загрято през деня до 24 градуса, а през нощта до 21 градуса и всички стени бяха стоплени което водеше само до компенсиране на топлозагубите, а и съседите под мен се бяха върнали от чужбина и бяха надули парното на газ ... За съжаление такъв период от време на рядки дефрости го забелязвам за първи път от 3 години половина-4 години, тоест откакто ползвам климатика.

    Този въпрос с дефростите на дайкин e Deja vu -всяка година през зимния сезон се появява някой и "го възкресява" с нова сила ...
    Този пост е редактиран от justify; 20-01-13 в 22:26.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    201
    #27

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    Проблема с дефростите според мен е рязка смяна на температурите в помещението.Има няколко фактора от които зависи. Ако искам, съм сигурен ,че и моите мога да ги вкарам в този режим и съм го правил. Достатъчно е цяла нощ да го оставя на 16-18 градуса, сутрунта да го сложа на 25 и отвън да е мъгливо около и под нулата или снеговалеж с вятър. Дефростите са му в кърпа вързани.поне до обяд нямада влезе в нормален режим, да не казвам и цял ден.А в такъв момент изобщо да не говорим за КОП и икономии. По икономични са когато поддържат по висока температура. Тоест , не позволявам на помещението да изтива. И пак твърдя, че на АУТО вентилатор по малко дефростват и е по комфортно в помещението.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #28

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    Искам да споделя ,че когато имах подобни проблеми аз с МХИ с тези безумни дефрости се оказа, че ако климатика за 1 час 4 пъти спре(компресора поради достигане на температурата и при външна температура близо до 0 гардуса) влиза в режим дефрост.
    Като вдигах градусите спираше да дефроста като луд. Възможно е Дайкин да ползват подобен алгоритъм и те.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    43
    #29

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    Ясно значи кТо гледам изобщо не си заслужават повечето пари за профешънала. Щом основното дразнещо нещо в FTX го има и при s-ките
    smqnab одобрява това.

  18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #30

    Отговор: Дефрост при FTXS50J

    Цитат Първоначално публикувано от thesaint11 Виж публикацията
    Чудя се дали има начин да се манипулира външния датчик за температурата, явно той е причината за дефростите- покаже ли 0 градуса и активира тази глупост. Примерно да почне да ги прави, но при - 4 да речем
    Щом при температури над нулата не прави дефрости, значи може да се излъже. Измерваш какви са стойностите на външния датчик за температурата при плюсови температури, когато не дефроства и с добавянето на правилно подбрано допълнително съпротивление лъжеш климатика, че уж е топло. Или с някой подходящ потенциометър(ако съответства). Така ще имаш дефрост по желание.

    Само че, на някои клими условието за дефрост е температурната разлика между вътрешен и външен датчик да падне под определена стойност - тогава се включва таймера за време. Ако и при твоя е така, ще трябва да излъжеш и вътрешния датчик.

    Това да лъжеш датчиците не е добра идея според мен. Има смисъл единствено, ако климатика ти прави безмислени дефрости при чиста пита. Ако натрупва дори малко скреж по питата не виждам смисъл да променяш заводската програма. Когато има натрупан много скреж, силно се влошава топлообмена и COP-а може да падне с 50 до 70%.

    Тоест каква ще ти е ползата, че не прави чести дефрости, ако икономията му отиде на кино, понеже работи постоянно заскрежен?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Скорост на вентилатора и дефрост
    От ATM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-01-15, 20:50
  2. LG LS - J0761NH не прави дефрост
    От esso във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 0
    Последно: 02-12-14, 20:36
  3. Panaconic RE-12 GKE, дефрост
    От choki_ip във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 6
    Последно: 01-02-12, 16:47
  4. Дайкин FTXS50J Proffesional или Фуджицу AWHZ 18 LB(нокрия)
    От Румен1 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 24
    Последно: 01-09-11, 16:14
  5. GE35VA дефрост
    От pdontcheff във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 02-02-11, 23:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе