зимна СИЕСТА...................пардон ФИЕСТА
зимна СИЕСТА...................пардон ФИЕСТА
то сиеста си означава почивка..... е той си почива...
Така, няма ли тук някой с такъв модел да каже дали е нормално това поведение....
или водица хубава студена кладенчева..
Вдигани на 30 градуса и ако не духа топло на първа степен на вентилатора значи климатика има проблем.
Фирмата която ти го е монтирала да идва да го гледа и ако трябва да слага друг с доплащане и гледай да не е дайкин пак.
Нормално е колега.Модела е пълно дърво и под 0-та направо умира не че над 0-та го бива де.
мда ама е Дайкин като минат съседите под терасата ще цъкат с език и ще завиждат![]()
да ще цъкат много важно, важното е работа да върши... сега ще го пробвам
ЕДИТ:
Пробвах го на 30 градуса компресора почна да чука осезаемо, загуби се тишината....
На ниска степен на обдухване на вътрешното тяло, след 20 минути блажената топлинка почна да се чувства....
Явно ще се експлоатира така, за да има топлинка... пък колкото изкара...
Този пост е редактиран от Trayan Savov; 30-11-13 в 09:41.
Колега, и аз съм със същия климатик от една седмица и започвам да усещам за какво говориш. Помещението ми е 25кв.м. вътрешно - южно, но с тераса - кухненски бокс целия с прозорци ПВЦ. При по-висока степен на вентилатора духа студено...все едно да влезеш да се къпеш, ама с хладка водаТова е при 0°. Не ми се мисли при минусовите температури какво ще е...
Ако е над 0-лата се справя криво ляво, ако падне до под -0 направо майка плаче грамофон свири...
Явно са със слаби компресори с ниска производителност.... щом на 3-та степен се преобдухва вътрешното тяло..
и са с капилярна тръба, не с ТРВ въобще мен ако питаш, пълен ташак са...
Ама ако го надъниш до край почва да топли, и стената да се тресе, ама да не ти пука...
Газ до дупка колкото изкара..
в 25 квадрата ?! дано са ви останали пари за дебели пуловери![]()
Ами, подведох се по марката...едва ли на като е Дайкин и ще топли само от името си. Пък и онези темерути от фирмата ми казаха, че ще върши работа в моя случай. Сега се чудя да ходя да се пазаря при тях за замяна ли?.. да купя някоя печка да му помага ли?.. направо съм бесен (включително и на себе си) ...
- - - - - - - - - -
В момента навън е 3гр. аз съм пуснал "климатика" на 30 на 5 степен и в стаята е 26.5гр. С нетърпение чакам големите минуси за да видя тогава каквa драма ще е...
Този пост е редактиран от cclothes; 02-12-13 в 01:47.
Лошото е, че продължавате да откривате форума след като купите даден климатик. Вече сме почти 2014-та! Има много информация за каквото търсиш. 2010-та и аз така открих форума, но тогава нямаше такава масовост на климатиците. Повечето фирми нямаха и сайтове. Дори justify и DUNDURMA хвалеха техните Дайкин-и. Даже като се включих, че съм много доволен от Хитачи-то ми се присмиваха, пък вече масово го предлагат. Тогава имаше голямо лоби на Дайкин и дума не можеше да се обели против марката.
Сега каквото и да купя търся инфо в нета и така купувам, понякога пак удрям на камък. Няма страшно, влагата ще ви държи и вие така ще правите!![]()
Това, което правиш е абсолютно безмислено - климатика не може да работи постоянно в този режим. При отрицателни температури ще стане една голяма буца лед и просто ще спре да топли изобщо и най вероятно ще блокира. Драмата ще е за твоя сметка - просто ще стоиш на студено!
За 25м2 ти трябва топлеща машина с около 4-4.2кВт отдавана мощност на номинал и 6-6.6кВт максимална мощност. Вместо да експериментираш, кога ще сдаде багажа нещастното Дайкинче с 4.8кВт максимална мощност, отиди и се разбери с фирмата за смяна с друга машина с доплащане.
Kато гледам този модел в отделните фирми за каква кубатура го предлагат (70 - 75куб.м.) и ми става смешно... Аз сега си сметнах кубиците без мебели, чупки, сводове ала бала, (а те не са малко) и ги докарах 58 кубика (в първия пост съм преувеличил). В момента навън е 3гр., а машинката поддържа 27гр. при зададени 25. Продължавам да чакам минусите за да видя какво "дърво" ще е. Не ми се разправя с доставчиците, пък и незнам монтиран климатик дали ще искат да го сменят, но ако хич го няма в студовете, ще трябва да ги "помоля" учтиво![]()