Ясна е работата. Е значи това ми трябва. Супер е щом в седмичния таймер може да се сетва и вентилатора. И ако наистина auto-то му работи като хората мисля, че ще ми реши проблемите.
Ясна е работата. Е значи това ми трябва. Супер е щом в седмичния таймер може да се сетва и вентилатора. И ако наистина auto-то му работи като хората мисля, че ще ми реши проблемите.
Погледнете и МХИ 50zmx-s, ако искате да спестите едни 1000 лв. Съществените преимущества на Дайкина са вкарването на свеж въздух отвън (проветрява), самопочистването на филтрите, възможност на промяна на влажността без промяна на температурата, Интернет управление, а също и сензори за движение, които могат да насочват струята към или надалеч от хората. Ако тези функции не са водещи при избора погледнете и МХИто.
Всъщност тези екстри при дайкина много ми допадат. Ако може зимата сам да повишава влажността ще е супер. Сега аз се мъча с отделен уред (увлажнител). Вкарването на пресен въздух според мен пак е много добра екстра. Сензор за хора ги имам и на моя климатик, но хич не ми харесва как работят - с 2 думи безполезен ми е и го изключих.
А с МХИ 50zmx-s сигурно ще спестя 1500 лв. като гледам цената.
Има ли все още работеща "Програма Енергийна Ефективност в дома" или свърши?
Има, но изискванита са чудовищни. И още 1000 под Хевито можеш да спестиш - 18ка LFCA Fujitsu General.
Кажете нещо повече за Daikin Ururu Sarara. Как се справя зимата? Често ли дефроства? При ниски температури запазва ли добър работен коефициент?
Как е като шум външно и вътрешно тяло?
Относно размерите на климатика и тук ли като при Мицубишито разликата между 9-ка, 12-ка и 18-ка е само софтуерна?
Гледам, че на FTXZ50N размерите на вътрешното тяло не са много големи. Съответно дори да е 50-ка ще има ли капацитета да грее като хората без вентилатора да работи на макс?
Ами в големите студове като му зададеш 27 градуса сигурно ще бичи дефрости като разпран. Ти какво очакваш?
Според мен подходът ти е по начало сбъркан. Искаш с 1 мощен климатик да климатизираш навсякъде. Тоя номер на охлаждане работи, но на отопление няма как да стане.
Зимата 2 малки климатика на тих режим работят много по ефективно и незабележимо, отколкото 1 мощен с вентилатор набичен на макс. Да не говорим, че комфорта е несравним.
Аз ако съм на теб бих оставил Мицубишито да работи в хола, а в коридора щях да добавя едно Lg h09al или Дайсекай 10 и готово. Навсякъде ще бъде приятно топло без ветрилници и дефрости.
Да не говорим, че тая петдесятка на Дайкин ще ти отвее главата от течение като усилиш вентилатора.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 24-08-16 в 13:55.
...или 2 конвектора в коридора......и с 5 бундака си им плащай тока.........щом не може два климатика, а трябва да е само един.....
Jack Krauser, прав си като цяло, но няма къде да сложа втори климатик. Имам една малка тераска, но ако сложа климатик на нея ще стане много трудно да се излиза.
Ето тук имам схема на апартамента и къде в момента стои климатика: схема
Ако е толкова невъзможна работата може да си остана с моя климатик и просто да се обличам повече и да държа по-студено в големите студове - това е най-евтиния вариант.
Иначе в хола на 2 от стените има по един малък конвектор - всеки по 700 W, когато е много студено и стаята е студена пускам и тях понякога да помогнат на климатика, докато загрее отново.
totopz, а за мултисплит мислил ли си?
totopz, при това разпределение решението е да се сложи втори климатик в коридора.Щом се огледал нещата и не може да се намери подходящо място за втора машина няма как да климатизираш цялото жилище с 1 климатик, дори и да монтираш по-мощен от сегашния.
За мултисплит не съм мислил, но и това ми се вижда сложна работа за жилището.
Според мен не е такъв голям проблемът с отоплението с един климатик. Моят се справя в 95% от случаите. Просто се дразня на малоумното му управление и, че трябва аз да хващам дистанционното и ръчно да го изсиля, а той сам не се сеща. За това идеята ми беше ако го сменям с по-умен да е и една идея по-мощен, за да сгрява по-бързо примерно в случаите, когато не е работил 1-2 дена и стаите са изстинали.
Дайте още някаква информация за тези климатици, че май към такъв клоня.
Има ли някаква разлика между FTXZ35N или FTXZ50N или е само софтуерна?
Приложението за телефона върви ли добре или е бъгаво?
В приложението за телефон наистина ли показва консумацията?
Колко степени има на вентилатора и много ли е шумен на последната?
Филтрите за външния въздух чистят ли се или трябва да се купуват нови?
Външното тяло тихо ли е и при работа на висока мощност остава ли поносимо тихо?
Хоризонталното насочване на въздуха работи ли добре? (за пример моят е сложен да духа най-наляво, но си духа почти направо)
Връзването на климатика към интернет изисква ли нещо по-особено или е лесна работа?
Климатикът вярно ли си мери зададената температура?
И най-важното, което никой не ми потвърди - пример: ако вентилаторът е на auto температурата в стаята е 25 градуса и му задам да стане 27 градуса то тогава климатикът ще заработи ли с пълна мощност и ще засили ли вентилатора до край докато не стигне 27 градуса?
Много ще се радвам, някой който има машинката да ми отговори на тези въпроси, че ме човъркат и ми се иска да си ги изясня преди да взема решение.
Посочвам отговори на някои от въпросите:Колко степени има на вентилатора и много ли е шумен на последната? Вентилатора има 5 фиксирани степени + авто+ тиха степен, общо 7.
Филтрите за външния въздух чистят ли се или трябва да се купуват нови? Филтъра на вътрешното тяло е 1 бр., с малки размери е, може да се сваля и чисти, не е необходимо да се купува нов.
Външното тяло тихо ли е и при работа на висока мощност остава ли поносимо тихо? Външното тяло работи тихо, дори и при висока мощност не дразни с шума си.
Хоризонталното насочване на въздуха работи ли добре? Насочването работи добре, но не очаквайте, че при насочване на ламелите плътно в ляво или дясно струята ще се отклони на 100 % , малка част от нея се разсейва.
Климатикът вярно ли си мери зададената температура? При мен отчетената температура спрямо зададената има разлика от около 1 градус на височина 1 метър над пода / не съм съвсем сигурен,че термометъра ми мери перфектно точно/
И нaй-вaжнoтo, ĸoeтo ниĸoй нe ми пoтвъpди - пpимep: aĸo вeнтилaтopът e нa аutо тeмпepaтypaтa в cтaятa e 25 гpaдyca и мy зaдaм дa cтaнe 27 гpaдyca тo тoгaвa ĸлимaтиĸът щe зapaбoти ли c пълнa мoщнocт и щe зacили ли вeнтилaтopa дo ĸpaй дoĸaтo нe cтигнe 27 гpaдyca? При условие, че зададете увеличение на температурата с 2 градуса над текущото задание, климатика не се форсира с пълната си мощност-увеличава си необходимата мощност ,съобразена от софтуера, но вентилатора се усилва оборотите. Все пак ако това го направите в режим отопление и външната температура е примерно минус 10-12 градуса, то в този случай вероятно ще форсира до пълна мощност.
Този пост е редактиран от karrum; 26-08-16 в 17:21.
27 градуса... не разбра ли, че не си за климатик?!
Що да не е за климатик. 27 гр. ще си ги постига и поддържа - да взима най-големия. Обаче без изключвания зимата.
Иначе на един при 17гр. му е непосилно топло, а totopz иска 27гр. Хубаво да се обръща внимание на здравето.