Страница 27 от 48 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 718
Like Tree551Одобрявам

Daikin ururu sarara FTXZ50N/RXZ50N

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Daikin ururu sarara FTXZ50N/RXZ50N

И аз имах този проблем с влажноста.
    В нас винаги се върти около 25-35 %.
    Това бе и една от причините да си взема Дайкин уруру пречиствателите.
    Сега влажноста е 50% винаги.
    Няма го сухото гърло и е по-комфортно.
    Недостатъка е ,че пълня резервоара през 2 дни.
    Това значи ,че изпарява около 5 литра вода за тези 2 дни.
    Сега като сложа уруру климатик се надявам и той да поддържа влажноста

2.  

3. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

В нас също въздуха зимата е МНОГО сух. 116кв.м. в Банкя, външна и вътрешна изолация (картон + вата на таваните и външните стени), ново строителство. 6 камерна дограма, 32мм двоен стъкло-пакет с аргон. Влажността пада до 30 и под 30% зимата. Трудно се диша без взимане на мерки. Постоянно работят 4 климатика и 2 конвектора. Мерките, които взимаме са следните. Единият климатик, който почти винаги работи на 100% мощност и вентилатор е поставен над хладилник (по-точно на метър и 20см над него). Върху него съм поставил тава с вместимост 3 литра и всеки ден наливам по 2л, която се изпарява от струята. В малките стаи има пиезо изпарители (овлажнители за въздух), които са настроени на минимум и изпаряват по около 0.5 литра за 24ч, заради децата. Вратите на двете бани след къпане оставяме отворени към коридора. Мокрото помещение също стои отворено. По този начин успявам да вдигна влажността до между 40 и 50%, но не и повече каквото и да направя. В стария апартамент където бяхме на ТЕЦ на 3 радиатора постоянно имаше поставени купички с вода и на ден доливах 3х1 литър зимата.
    За малки деца е много важно да е по-висока влажността - около 45-50% е идеалния вариант.
    Освен това е по-комфортно, човек по-добре усеща топлината. Ако въздуха е много сух, например 20%, дори на 30 градуса се усеща като студен.
    п.с. винаги съм се чудил на приятели и познати, които имат влага, мухъл, конденз и т.н. как успяват да го постигнат. Аз каквото и да правя не мога да вдигна зимата над 50% ОВ.
    п.с. забравих да спомена, че имаме страшно много цветя - големи, малки, цъфтящи, нецъфтящи, тропически, бонсай дръвчета и т.н....всякакви ... Те също би трябвало да вдигат влажността.
    п.с. ето една хубава картинка за "зоната на комфорт":
    https://www.ohio.edu/mechanical/ther...mfort_zone.gif
    wet-bulb temp : това е температурата, до която ще се понижи температурата, ако цялата влага в него се изпари
    енталпията е количеството енергия, което се съдържа във въздуха.
    Другите 2 са ясни : ОВ и температура на въздуха.
    Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 26-12-17 в 15:58.
    Rafailiev одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    В нас също въздуха зимата е МНОГО сух. 116кв.м. в Банкя, външна и вътрешна изолация (картон + вата на таваните и външните стени), ново строителство. 6 камерна дограма, 32мм двоен стъкло-пакет с аргон. Влажността пада до 30 и под 30% зимата. Трудно се диша без взимане на мерки. Постоянно работят 4 климатика и 2 конвектора. Мерките, които взимаме са следните. Единият климатик, който почти винаги работи на 100% мощност и вентилатор е поставен над хладилник. Върху него съм поставил тава с вместимост 3 литра и всеки ден наливам по 2 литра вода и тя се изпарява от струята. В малките стаи има пиезо изпарители (овлажнители за вода), които са настроени на минимум и изпаряват по около 0.5 литра за 24ч, заради децата. Вратите на двете бани след къпане оставяме отворени към коридора. По този начин успявам да вдигна влажността до между 40 и 50%, но не и повече. В стария апартамент където бяхме на ТЕЦ на 3 радиатора постоянно имаше поставени купички с вода и на ден доливах 3х1 литър може би зимата.
    За малки деца е много важно да е по-висока влажността - около 45-50% е идеалният вариант.
    Освен това е по-комфортно, човек по-добре усеща топлината. Ако въздуха е много сух, например 20%, дори на 30 градуса се усеща като студен.
    Точно това усещам аз на 26-27 градуса. Затова попитах дали тази функция работи окей за да дигна влажноста или само при мен е проблема. При мен сега зимата винаги седи на 25% влажност. За Варна става на въпрос.

5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от airking Виж публикацията
    При мен сега зимата винаги седи на 25% влажност.
    Зимата още не е почнала.
    mkukas одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Пробвай да му помогнеш малко като напръскаш малко вода или изпариш малко.
    Все още не съм го сложил и не мога да кажа как работи функцията ....
    За Варна би трябвало да може да овлажни .... там си има достатъчно влага в въздуха

7. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от airking Виж публикацията
    Точно това усещам аз на 26-27 градуса. Затова попитах дали тази функция работи окей за да дигна влажноста или само при мен е проблема. При мен сега зимата винаги седи на 25% влажност. За Варна става на въпрос.
    Това вече не е нормално, пък и във Варна. С каква мощност ти е Уруруто и в каква кубатура. Имай предвид, че електрониката не следи абсолютно всичко в Уруру блока и може нещо да е повредено фабрично.
    При японските настройката на влажността е от 40 до 60% влажност. Твоя на колко си го настроил?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Това вече не е нормално, пък и във Варна. С каква мощност ти е Уруруто и в каква кубатура. Имай предвид, че електрониката не следи абсолютно всичко в Уруру блока и може нещо да е повредено фабрично.
    При японските настройката на влажността е от 40 до 60% влажност. Твоя на колко си го настроил?
    FTXZ25. На 22 кв. Помещение. Държи си се добре дига си градусите бързо стопля икономично работи с една дума справя си се перфектно за квадратите. А относно влажноста настройките не са на проценти а режими.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Тук нещо не е наред?!
    Моделът от темата ли е ?
    Този модел е в проценти .Да не бъркаш аспирацията с овлажняването?

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

FTXZ25 URURU SARARA. Няма N накрая. Не не бъркам с аспирацията по-горе съм сложил снимки на дистанционното в режим на овлажняване. Но при мен не е на проценти а така както си е описанието на климатика.

12. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Ей ти го бутона в проценти - със стрелкички нагоре и надолу. Ползваш ли го?

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Ей ти го бутона в проценти - със стрелкички нагоре и надолу. Ползваш ли го?
    Точно него ползвам и той сменя между тези режими които съм постанал по-горе. А не да излиза в проценти.

14.  

15. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Ами за какво са го сложили този символ "%"... Ся, махни батерийките на дистанционното за около минутка и после наново -> Heat + стрелкичката нагоре за процентите влажност. Виж дали ще покаже нещо в проценти на дисплея.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Пусни heat +humidify без да натискаш Dry.

17. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

В степени работи не в проценти. Мисля, че са 4 или 5.

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Пусни heat +humidify без да натискаш Dry.
    Сложил съм нещата точно както трябва да бъдат според описанието. Факта е просто, че не вдига влажност. Dry никога не съм го ползвал и не съм го натискал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 48 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Профилактика на Daikin URURU SARARA
    От kojchev във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 31
    Последно: 24-06-19, 21:39
  2. DAIKIN New Ururu Sarara S40MTRXP или Toshiba RAS-402UDR
    От ydonev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 07-03-14, 09:25
  3. Има ли впечатления от Daikin Ururu Sarara
    От ayl във форум Климатици Daikin
    Отговори: 62
    Последно: 13-11-12, 19:20
  4. Daikin AN50GRP-W Ururu Sarara
    От TODORIN777 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 12
    Последно: 25-10-11, 20:12
  5. Daikin Ururu Sarara или SKVP2 Super Daiseikai VI
    От prodan1234 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 19-07-11, 09:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе